سئو یا بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو شاید بهترین روش بازاریابی اینترنتی باشد. این روش بازاریابی که نسبت به تبلیغات پرداختی مانند Google Adwords بسیار به صرفه هستند، با رعایت اصول و استاندارد های تعیین شده از سوی موتورهای جستجو و تلاش در کسب رتبه وب سایت از طرق مجاز باعث شناخته شدن برند و افزایش ترافیک وب سایت و احتمالا خرید و فروش کالا یا خدمات یک کسب و کار می شود.
اما سئو از چه قسمت هایی تشکیل شده است. به طور کلی سئو دارای دو بخش داخلی و خارجی وب سایت است. که عمدتا سئوی داخلی به رعایت استاندارد ها در ساختار، کد نویسی، نوع طراحی، متد دیتاها، بازاریابی محتوا و غیره مرتبط می شود. و از سوی دیگر سئوی خارجی به محبوبیت وب سایت در فضای مجازی و لینک دادن سایر سایت ها به وب سایت مورد نظر است.
ولی وقتی بخواهیم به عنوان یک سئوکار حرفه ایی درباره پارامترهای موثر در سئو صحبت کنیم آن وقت بیش از 100 فاکتور مختلف برای آنالیز سئوی وب سایت وجود دارد. این نکته بسیار اساسی است که ما به سئو از همان مرحله اول طراحی وب سایت توجه داشته باشیم. چون نکات زیادی وجود دارد که باید ما در طراحی وب سایت خود آن ها را رعایت کنیم. مثلا: ساختار صفحات و پیمایش وب سایت، متادیتاها و ساختار URL ها.
لیست مطالب
برای متنوع و زیاد بودن المان های تاثیر گذار در سئو است که ما برای انجام آن و رسیدن به نتیجه مطلوب نیاز به ابزارهای آنالیز داریم که تا وضعیت دقیق سئوی وب سایت ما را در طول زمان نشان دهد. چون وب سایت ما و از سوی دیگر موتورهای جستجو مدام در حال تغییر هستند بنابراین باید حواسمان باشد که تغییرات و به روز رسانی هایی که در وب سایت انجام می دهیم، حتی وب سایت هایی که به ما لینک داده اند آسیبی به سئوی سایت ما وارد نمی کنند. و همچنین وب سایت ما چیزی از استاندارد های جدید موتورهای جستجو که هر روز تغییر می کنند کم ندارد. برای همین در این مقاله از دارکوب به بررسی بیشتر یکی از این ابزارهای آنالیز سئو وب سایت می پردازیم.
شاید بهترین و معروف ترین ابزارهایی که یک سئو کار نیاز دارد همان هایی باشد که گوگل ارائه می دهد. ابزارهایی مانند:
سایت sitechecker.pro یک ابزار نسبتا جدید و بسیار کار آمد در زمینه بررسی سئوی وب سایت است. این وب سایت به سادگی اطلاعات فنی لازم را در جهت رفع مشکلات و بهبود سئوی وب سایت به شما ارائه می دهد.
شاید بپرسید که توسعه دهنده این ابزار آنلاین کیست؟ Sitechecker توسط یک گروه به هم پیوسته در Boosta توسعه داده شده است که آنها در سراسر اروپا کار پخش هستند. این گروه انواع مختلف ابزار های آنلاین با تمرکز بر سئو و آنالیز متن و کلمات کلیدی، روش های آنالیز وب سایت و بک لینک و غیره است.
Sitechecker دارای دو ویژگی کاربردی است:
این ابزار در Sitechecker.pro کاملا رایگان است و به شما اجازه می دهد تا صفحات وب را برای سئو ارزیابی کرده و از کارهایی که می توان برای آن انجام داد اطلاع بیابید. بعضی ها ممکن است این را به عنوان سئوی فنی هم معرفی کنند. این ابزار قادر است 156 نکته سئو را در وب سایت شما بررسی نماید.
در اینجا فقط نمونه ای از مواردی است که می توانید از این ابزار استفاده کنید:
اسکن وب سایت در Sitechecker.pro بسیار ساده است. شما وارد این وب سایت شده و آدرس سایت خود را وارد کرده و روی دکمه Check کلیک می کنید. پس از چند ثانیه نتیجه به شما نمایش داده می شود. در اینجاست که شما به برتری این ابزار پی می برید اول سادگی و دوم سرعت. این ابزار نسبت به سایر ابزارها بسیار سریع عمل می کند.
گزارش این بررسی همراه است با امتیاز دهی از عدد 100. این امتیاز ترکیبی است از نکات مهم سئو از قبیل خطا ها، سرعت و غیره. بنابراین اگر وب سایت مشکل وخیمی داشته باشد امتیاز سایت به شد افت می کند. همچنین این گزارش اندازه حجم و صفحه سایت را مشخص می کند و این که آیا وب سایت قابل Crawl توسط موتورهای جستجو هست یا خیر.
در ادامه به بررسی بخش های مختلف گزارش سئو می پردازیم.
این گزارش به بخش های مختلفی تقسیم می شود. در قسمت ابتدایی شما انواع HTTP status codes را مشاهده می کنید. که رنگ سبز در این قسمت نشان دهنده امتیاز قابل قبول از این بخش است.
اندازه حجم صفحه نیز بسیار اهمیت دارد. چون به نوعی با زمان بار گذاری وب سایت در ارتباط است. بهینه بودن کدنویسی و تصاویر در وب سایت نیز تاثیر زیادی بر این سرعت خواهد داشت.
تگ Title برای سئو بسیار اهمیت دارد. این تگ نشان می دهد که وب سایت شما در صفحه نتایج چطور نمایش داده می شود. پیشنهاد می شود که این تگ بین 35-65 کاراکتر بیشتر نداشته باشد. بنابراین با دقت زمان کافی برای بهینه سازی این قسمت با کمک کلمات کلیدی صرف کنید.
این مورد مانند تگ Title برای افزایش نرخ کلیک در صفحه نتایج جستجو بسیار اهمیت دارد. البته گوگل به استفاده از کلمات کلیدی در این بخش توجهی ندارد. اما نمایش آن در صفحه نتایج جستجو و همچنین bold کردن عبارات جستجو در این قسمت می تواند کاربر را تشویق به کلیک بر روی لینک وب سایت شما بکند.
در واقع دقیقا وب سایت شما چگونه در صفحه نتایج جستجو نمایش داده می شود. طبیعتاً گوگل به طور دقیقا هر آنچه در تگ ها آمده را نمایش نمی دهد.
هدرها توسط گوگل برای اهداف سئو و ساختار صفحه شما مورد استفاده قرار می گیرند. این بسیار مرسوم است که ما در صفحات بیش از یک تگ H1 داشته باشیم و این از نظر معنایی ایراد به حساب می آید.
به طور کلی، در یک پست یا صفحه، از یک تگ H1، چندین تگ H2، اگر بخش های دیگری درون آنها وجود داشته باشد سپس تگ های H3 و H4 استفاده می شود. و معمولا از تگ های H5 یا H6 به ندرت استفاده می شود.
فاویکون آیکون کوچکی است که در برگه مرورگر خود می بینید. اهمیت این آیکون تنها برای شناساندن برند شما نیست. بلکه پیدا کردن صفحه شما در میان تب های مرورگر را برای کاربر بسیار آسان می کند. انواع مختلف مرورگر از برچسب های مختلف برای تنظیم این فایل استفاده می کنند. پس بهتر است که این تست را برای آگاهی از وضعیت انجام دهید.