چرا موتورهای جستجو به‌ تنهایی دیگر ضامن موفقیت سایت شما نیستند؟

موتورهای جستجو

در سال ‌های اخیر تغییراتی که در الگوریتم‌ های موتورهای جستجو رخ داده است، در میزان موفقیت وب سایت ها بسیار تاثیرگذار بوده است. در الگوریتم ‌های جدید، برخی از تکنیک‌ های سئو گذشته کارایی لازم را ندارند و وب سایت ‌هایی که می‌ خواهند در نتایج موتورهای جستجو دیده شوند، باید بر روی تجربه کاربری و ایجاد محتوای با کیفیت، تمرکز داشته باشند. بنابراین در حال حاضر برای موفقیت سایت نباید تنها به موتورهای جستجو اکتفا کرد، نقش شبکه های اجتماعی در کسب و کار اثبات شده است و فعالیت در این رسانه ها، یک راهکار ایده آل است تا ترافیک ارگانیک بیشتری به وب سایت هدایت شود.

لیست مطالب

تغییرات الگوریتم ‌های گوگل و تأثیر آن بر رتبه ‌بندی سایت ‌ها

الگوریتم‌ های گوگل با اهداف مختلفی از جمله ارائه نتایج دقیق ‌تر به کاربران، حذف محتوا با کیفیت پایین، اولویت بخشیدن به محتواهای معتبر، نمایش دادن سریع نتایج به کاربران، دسترسی به محتواهای مختلف و ده ‌ها اهداف دیگر کار خود را انجام می دهند.

چه تغییراتی در الگوریتم‌ های گوگل در سال‌ های اخیر اتفاق افتاده است؟

در ادامه به معرفی دو الگوریتم مهم سال ‌های اخیر گوگل می‌ پردازیم.

Google Core Web Vitals

الگوریتم Core Web Vitals مجموعه ‌ای از معیارهای استاندارد است که از سوی گوگل تنظیم شده است تا توسعه دهندگان بتوانند برای بهبود وب سایت خود، با هدف تجربه کاربری، از آن استفاده کنند. در این الگوریتم مجموعه ای از معیارها در نظر گرفته شده است، اما سه معیار اصلی آن برای بهبود وب سایت را مورد بررسی قرار می دهیم.

  • (LCP) Largest Contentful Paint

یک معیار اصلی در  Vitals  است که از آن برای ارزیابی تجربه کاربری استفاده می شود. صاحبان وب سایت باید برخی از صفحات را به گونه ‌ای طراحی کنند که به سرعت بارگذاری شوند تا یک تجربه کاربری لذت بخش ایجاد شود. نه تنها مدت زمان بارگذاری یک عامل مهم برای تجربه کاربری مثبت به شمار می ‌آید، بلکه کمک می کند تا سایت در گوگل رتبه بالاتری را کسب کند. همچنین اگر زمان بارگذاری سریع باشد، در مقایسه با صفحاتی که زمان بارگذاری کندی دارند، نرخ تعامل و تبدیل می تواند افزایش پیدا کند. این معیار بیان می کند که هر بخش از محتوا با چه سرعتی در صفحه قابل مشاهده، نمایش داده می شود.

  • Cumulative Layout Shift (CLS)

معیار دوم در این الگوریتم تغییر چیدمان است. برای راه اندازی سایت، صاحبان سایت‌ ها باید برای تعامل بهتر با کاربر دسترسی او را به لینک‌ ها و دکمه ‌های وب سایت آسان کنند. لینک‌ ها و دکمه ‌هایی که پس از بارگیری یک صفحه وب، جابجا می شوند را شناسایی و میزان مشکل کاربر برای تعامل با عناصر وب سایت را تجزیه و تحلیل می کند.

در واقع این معیار اثربخشی عملکرد یک وب سایت و تجربه کاربری را ارزیابی می کند. این معیار به توسعه دهنده وب سایت کمک می کند که بهتر درک کند آیا تصاویر و لینک‌ ها در صفحه جابجا می شوند یا خیر. اگر عناصر موقعیت خود را تغییر دهند، کاربر دچار سردرگمی می شود و تجربه کاربری مثبتی ایجاد نمی شود. این معیار با هدف تعیین ثبات بصری یک صفحه، از دیدگاه کاربر بسیار اهمیت دارد.

  • First Input Delay (FID)

سومین معیار در این الگوریتم  FIDنام دارد. کاربران وب سایت به دنبال صفحاتی هستند که سریع و آسان در دسترس قرار بگیرند. این معیار مدت زمانی که طول می کشد تا یک عنصر در صفحه به کاربر پاسخ دهد، را ارزیابی می کند. بدین ترتیب صفحاتی که می توانند باعث ناامیدی کاربر شوند، به راحتی شناسایی و حذف می شوند. توسعه دهنده برای طراحی سایت باید مدت زمانی که کاربر در انتظار پاسخگویی مرورگر است را کاهش دهد. بنابراین این معیار با هدف میزان پاسخگویی صفحه هنگام بارگیری ورودی ‌ها از سوی کاربر، می تواند در تجربه کاربری موثر واقع شود.

RankBrain

یکی از الگوریتم‌ های اصلی و مهم گوگل به شمار می ‌آید که از یادگیری ماشین برای تعیین و مشخص کردن مرتبط‌ ترین نتایج به درخواست موتور جستجو، استفاده می کند. از طریق این معیار در حال حاضر جستجو بر اساس یک مدل تفسیری صورت می گیرد که عواملی از جمله مکان جستجوگر و کلمات کلیدی برای تعیین هدف واقعی جستجو، برای جستجو در نظر گرفته می شود. گوگل از سال ۲۰۱۶ از این الگوریتم برای همه جستجوها استفاده می کند، با توجه به پیچیدگی ‌ها، این الگوریتم می تواند تغییرات جزیی یا کلی را در اقدامات کاربر برای سئو لحاظ کند.

چرا گوگل دیگر فقط به کلمات کلیدی توجه نمی ‌کند؟

امروزه گوگل تمرکز خود را از روی کلمات کلیدی برداشته است و بر روی موضوعات دیگر برای رتبه ‌بندی تمرکز کرده است. با برداشتن تمرکز از روی کلمات کلیدی، اینک گوگل می تواند منظور واقعی کاربر را بهتر درک کند، به نیاز کاربر پاسخ واقعی دهد، بر روی اطلاعات مفید تمرکز داشته باشد، محتوایی که کیفیت پایینی دارد به راحتی شناسایی کند.

  • سرعت بارگذاری

سرعت بارگذاری صفحه یک فاکتور مهم برای سئو است، اما در سال‌ های اخیر اهمیت آن دوچندان شده است. وب سایت‌ هایی که به آرامی بارگذاری می شوند، نرخ پرش بالاتری دارند، به این معنا که کاربر وب سایت بدون اینکه با محتوا درگیر شود، وب سایت را ترک می کند.

گوگل برای تعیین مفید بودن یک وب سایت، به نرخ پرش توجه می کند. بنابراین اگر یک سایتی کند است، در رتبه ‌بندی رتبه خوبی را به دست نخواهد آورد. طی قوانین گوگل اگر بارگذاری یک صفحه بیش از سه ثانیه به طول انجامد، نیمی از کاربران قبل از اتمام بارگذاری، وب سایت را ترک می کنند. توصیه می شود برای هر استراتژی سئو، بهینه سازی سرعت وب سایت را در اولویت قرار دهید.

  • تجربه کاربری

گوگل برای وب سایت‌ هایی که تجربه روان، سریع و لذت بخش را برای کاربران در نظر می گیرند، رتبه‌ های خوبی را در نظر می گیرد. تمرکز بر تجربه کاربری نه تنها سئو را بهبود می ‌بخشد، بلکه رضایت کاربران را نیز افزایش می دهد.

  • طراحی ریسپانسیو

طراحی ریسپانسیو برای وب سایت، این فرصت را می‌دهد تا وب سایت برای نمایشگرهای کوچک و بزرگ به درستی به نمایش در بیاید. زمانی که وب سایت را با طراحی واکنشگرا ایجاد می ‌کنید، می ‌توانید تغییرات را به سرعت و به آسانی انجام دهید و دیگر نگران این نباشید که در دو بستر مختلف تغییرات را انجام دهید.

بررسی تغییرات اخیر در الگوریتم گوگل

الگوریتم های گوگل به طور مداوم در حال تغییر هستند، در ادامه دو آپدیت جدید را بررسی خواهیم کرد.

  • August 2024 Core Update

در این الگوریتم موارد زیر مورد ارزیابی قرار می گیرند:

  1. تمرکز بر کیفیت محتوا: این به روز رسانی بیشتر تمرکز خود را بر روی سایت‌ های کوچک گذاشته است. سایت ‌های کوچک باید به محتوای خود ارزش بدهند و موضوعات را به صورت عمیق ‌تر پوشش دهند، تا انتظارات کاربر برآورده شود.
  2. ساختار سایت: طرح ‌بندی واضح و پیمایش آسان در سایت در این به روز رسانی مورد توجه قرار می گیرد. توسعه دهندگان وب سایت باید با سازماندهی، صفحات محتوا را برای کاربر قابل دسترس ‌تر کنند.
  3. تجربه کاربری: گوگل به وب سایت ‌هایی که تجربه روان را برای کاربران در نظر می گیرند، پاداش می دهد. بنابراین زمان خوبی است تا سرعت بارگذاری و قابلیت استفاده از وب سایت در تلفن همراه را مجدداً ارزیابی کنید.
  • June 2024 Spam Update

در این به روز رسانی موارد زیر مورد توجه قرار می گیرند:

  1. ایجاد اعتماد: در این به روز رسانی اولویت، منابع قابل اعتماد هستند. بنابراین تولید کنندگان برای بازاریابی محتوا باید منابع محتوای خود را به طور دقیق مشخص کنند تا محتوا اعتبار بیشتری به دست آورد. استفاده از برچسب جایگزین و توضیح متنی برای تصاویر و ویدیوها کمک می کنند تا وب سایت به عنوان یک رسانه قابل اعتماد شناخته شود.
  2. مدیریت محتوا: در این به روز رسانی گوگل محتواهای گمراه کننده را از نتایج دور نگه می دارد. با درج متاتگ‌ ها می توانید محتوای خود را متمایز کنید.
  3. تمرکز بر کیفیت: در این به روز رسانی محتواهای منحصر به فرد و ارزشمند شناسایی می شوند. وب سایت‌ هایی که محتوای مرتبط دارند، باقی می ‌مانند. وب سایت ‌هایی که به وضوح تخصص را نشان می دهند، گوگل مفید می داند، چرا که تمام اطلاعات آنها واقعی هستند.
  4. بررسی بک لینک: توسعه دهندگان وب سایت باید برای ارزیابی بک لینک وقت بگذارند، چرا که برخی از بک لینک ‌ها می توانند به اعتبار وب سایت و محتوا آسیب وارد کنند.

بازاریابی در شبکه های اجتماعی

قدرت شبکه‌ های اجتماعی در جذب ترافیک و ارتباط با کاربران

در حال حاضر اهمیت شبکه های اجتماعی در سئو اثبات شده است. رسانه‌ های اجتماعی به خوبی توانسته اند تعامل بین کسب و کار و کاربر را متحول کنند. کسب و کارهایی که پتانسیل بازاریابی رسانه اجتماعی را به خوبی می شناسند، با سرمایه ‌گذاری در این بخش می توانند به سود قابل توجهی دست پیدا کنند. با میلیون ها کاربر در پلتفرم ‌های شبکه‌ های اجتماعی همچون تلگرام و واتساپ، اینک فعالیت در این رسانه‌ ها برای هر کسب و کاری ضروری به شمار می ‌آید. دستیابی، تعامل و تبدیل مشتری از طریق رسانه ‌های اجتماعی نسبت به وب سایت ‌ها بسیار بیشتر شده است.

جستجو در شبکه‌ های اجتماعی به ‌جای موتورهای جستجو

اگر به پاسخ سریع یک موضوع نیاز داشته باشید، گوگل را انتخاب می کنید یا رسانه اجتماعی؟ رسانه‌ های اجتماعی با تغییر در نحوه جستجوی اطلاعات، اطلاعات را بسیار سریع ‌تر و شخصی ‌تر در اختیار کاربران قرار می دهند. رسانه ‌های اجتماعی در گذشته فضایی برای ارتباط با دوستان بود، اما امروزه شبکه ‌های اجتماعی به موتورهای جستجوی قدرتمند تبدیل شده ‌اند و بیشتر کاربران به جای جستجوی سنتی در گوگل از اینستاگرام، تیک‌تاک یا یوتیوب برای پیدا کردن محصولات و خدمات خود استفاده می کنند.

  • سرعت و راحتی: کاربران می خواهند پاسخ ‌های خود را فوری به دست آورند. رسانه ‌های اجتماعی پاسخ ‌ها را به سرعت ارائه می دهند. به جای اینکه کاربر مقالات طولانی را مرور کند، می تواند از طریق تماشای یک ویدیوی کوتاه یا استوری‌ های سریع، اطلاعات را در ابعاد کوچک تر اما سریع ‌تر دریافت کند. در واقع رسانه ‌های اجتماعی دسترسی به محتوا را بدون دردسر خواندن صفحات طولانی وب سایت، آسان کرده اند. این اطلاعات می تواند بررسی یک محصول، اخبار و یا یک آموزش باشد.
  • یادگیری بصری: ظهور بسیاری از پلتفرم ‌های بصری از جمله تیک تاک، پینترست، آپارات یا اینستاگرام، نحوه مصرف اطلاعات را به طور کلی تغییر داده اند. بسیاری از کاربران تمایل دارند تا با تماشای یک فیلم آموزشی کوتاه، به جای خواندن مقالات طولانی، به هدف خود دست پیدا کنند. به نوعی محتوای بصری درک اطلاعات را برای کاربر آسان‌ تر و جذاب‌ تر کرده است.
  • بینش جامعه محور: موتورهای جستجو بر الگوریتم ‌ها و محتوای بهینه شده سئو متکی هستند. در صورتی که رسانه‌ های اجتماعی تجربیات واقعی کاربران را در نظر می گیرند. کاربران در رسانه ‌های اجتماعی به اینفلوئنسرها و تولید کنندگان محتوا که به صورت صادقانه تجربیات خود را به اشتراک می گذارند، بیشتر اعتماد می کنند. این رویکرد جامعه محور به کاربر کمک می کند تا تصمیمات آگاهانه‌ را بر اساس تجربیات واقعی بگیرد.

چرا فقط روی گوگل نباید تکیه کرد؟

اتکا تنها به یک کانال اطلاع رسانی و یک نوع بازاریابی اینترنتی کار چندان عاقلانه ‌ای نیست. اگر تنها یک منبع ترافیک همچون گوگل را در نظر گرفته ‌اید، ممکن است با تغییر الگوریتم‌ ها به طور کل استراتژی شما با مشکلاتی روبرو شود. از این رو، فعالیت و بازاریابی در شبکه های اجتماعی و ایجاد استراتژی محتوا در پلتفرم ‌های مختلف، فرصتی ایده آل برای جذب ترافیک خواهد بود.

  • عدم انعطاف پذیری: گوگل فراز و نشیب ‌های خود را دارد. چالش ‌های قانونی گوگل می تواند عملکرد شما را مختل و جریان ترافیک شما را از بین ببرد. اگر استراتژی بازاریابی خود را بر اساس گوگل طراحی کرده ‌اید، هرگونه اختلال می تواند شما را دچار چالش کند.
  • از دست دادن فرصت ‌ها: گرچه گوگل یک منبع اطلاعاتی عظیم به شمار می‌ آید، اما تنها منبع نیست. پلتفرم‌ های رسانه‌ های اجتماعی که جامعه محور هستند، توانسته اند مخاطبین گسترده ‌ای را جذب کنند که این برای برندینگ شما یک اتفاق هیجان انگیز خواهد بود. اگر تنها گوگل را انتخاب کرده باشید، شانس برقراری ارتباط با سایر کاربران را به راحتی از دست می دهید.
  • تغییر با کندی: زمانی که تنها از یک منبع همچون گوگل استفاده کنید، توانایی شما محدود می شود. اگر رفتار مصرف کننده تغییر پیدا کند، تغییر تاکتیک می تواند برای شما کمی سخت و دشوار باشد. اما اگر از منابع مختلف استفاده کنید، رویکرد متنوع این تضمین را می دهد که شما در همه جا می توانید آماده ارتباط با مخاطب جدید باشید.
  • هزینه بالا: با توجه به تنوع و گستردگی کسب و کارهایی که در گوگل رقابت می کنند، برجسته شدن کاری دشوار است. حتی استفاده از تبلیغات در گوگل باعث می شود هزینه ‌های شما افزایش پیدا کند. استفاده از سایر پلتفرم ها می تواند یک فرصت مقرون به صرفه ‌تر برای دستیابی به مخاطب هدف جدید باشد.
  • تغییرات الگوریتم: به روز رسانی‌ های مکرر که در گوگل انجام می شود، می تواند رتبه شما را در یک شب به طور کامل تغییر دهد و شما باید برای سازگاری با به روز رسانی انجام شده، برخی عملکردها را انجام دهید.

اهمیت تولید محتوای ارزشمند و تعامل با کاربران

تولید محتوا به عنوان یک ابزار قدرتمند با هدف ایجاد اعتماد، جذب مشتری و رشد کسب و کار اینترنتی بسیار اهمیت دارد. زمانی که شما یک محتوای ارزشمند را به اشتراک می گذارید، خود را به عنوان یک رهبر فکری ثابت کرده‌ اید و می توانید اعتماد مشتری را بیشتر جذب کنید. زمانی که از طریق محتوا دانش خود را به اشتراک بگذارید، شما در حوزه فعالیت خود به یک متخصص تبدیل می شوید. بهبود رتبه موتور جستجو و جذب ترافیک وب سایت با کلمات کلیدی نیز آسان‌ تر خواهد شد. همچنین از طریق اشتراک گذاری مداوم محتوا می توانید به راحتی آگاهی از برند خود را افزایش دهید، مشتریان جدید را جذب و افزایش فروش داشته باشید.

محتوای مفید و تعاملی چه نقشی در موفقیت سایت دارد؟

از مهم ‌ترین مزیت ایجاد یک محتوای مفید و تعاملی این است که می تواند کاربر را جذب و در سایت نگه دارد.  اگر برای وب سایت خود یک محتوای ارزشمند را تولید کنید، از طرق مختلف می تواند کاربر را در سایت نگه دارد.

  • ایجاد محتوای با کیفیت: محتوای ارزشمند و با کیفیت در تمام سایت‌ ها پیدا نمی شود. بسیاری از سایت ‌ها با کپی، مطالب غیر مفید و غیر واقعی را منتشر می کنند. اگر شما یک محتوای اصیل و با کیفیت را در وب سایت خود منتشر کنید، کاربر با شما همراه خواهد بود.
  • استفاده از منابع معتبر: درج منابع در پایان مطلب، صحت مطالب شما را تایید خواهد کرد. همچنین اگر محتوای شما با زبانی ساده و قابل فهم برای کاربران نوشته شود، کاربران ارتباط بهتری را با وب سایت شما خواهند داشت. استفاده از منابع مختلف برای تهیه محتوا نشان می دهد که شما تحقیقات لازم را انجام داده ‌اید. با در نظر گرفتن آمارها، داده‌ ها و مثال ‌های واقع می توانید ارتباط عمیق‌ تری را با کاربر ایجاد کنید.
  • تصاویر و ویدیوهای مرتبط: اگر در محتوای ارزشمند خود از عناوین، پاراگراف ‌های کوتاه، کلمات کلیدی مرتبط، تصاویر و ویدیوهای مرتبط استفاده کنید، در جذب مخاطب بسیار تاثیرگذار خواهد بود. نکته قابل توجه این است که تصاویر و ویدیوها باید کیفیت لازم را داشته باشند تا در سرعت بارگذاری اختلالی را ایجاد نکنند.

چگونه محتوا می ‌تواند رتبه شما را بهبود ببخشد؟

اگر شما نحوه نوشتن محتوا متناسب با سئو را بدانید، بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو کار سختی نخواهد بود.

  • درج کلمات کلیدی: اولین قدم برای ایجاد محتوا برای رتبه ‌بندی گوگل، انتخاب کلمه کلیدی مناسب است. محتوایی که با اهداف سئو نوشته شود، باید حداقل بر روی کلمه کلیدی اصلی متمرکز باشد. از طریق برخی از ابزارها می توانید کلمات کلیدی هدفمند را برای محتوای خود انتخاب کنید.
  • تجزیه و تحلیل هدف جستجو: شما باید متناسب با هدف جستجوگر، محتوا را بنویسید. اگر این دو با یکدیگر مطابقت نداشته باشند، صفحه وب سایت شما در نتایج موتور جستجو رتبه بالایی را به دست نمی‌ آورد. این الگوریتم جستجوی معنایی، زمینه گسترده ‌ای را برای ارتباط دادن نیاز کاربر و محتوا ایجاد کرده است. بنابراین قبل از نوشتن هرگونه محتوایی، ابتدا کلمات کلیدی را پیدا، هدف جستجوگر را تشخیص، سپس محتوا را بنویسید.
  • عناوین منحصر به فرد: عنوان صفحه عنصر مهمی است که به گوگل و کاربران در مورد موضوع وب سایت اطلاعات می دهد. با ایجاد یک عنوان منحصر به فرد و البته فریبنده، می توانید توجه بیشتری از مخاطبان را جلب کنید. در نظر گرفتن کلمه کلیدی در عنوان و نوشتن یک عنوان کوتاه از جمله مواردی هستند که در جذب کاربر و رتبه گوگل تاثیرگذار خواهند بود.
  • توجه به توضیحات متا: توضیحات متا به موتورهای جستجو خلاصه ای کوتاه از محتوا را بیان می کند. تا از این طریق کاربر بتواند با یک ارزیابی سریع، صفحه شما را برای مطالعه انتخاب کند. در قسمت متا سعی کنید سئو را در نظر بگیرید و کلمات کلیدی مناسب را بنویسید تا نرخ کلیک افزایش پیدا کند.

تأثیر تجربه کاربری (UX) بر موفقیت سایت

در حال حاضر ایجاد یک وب سایت جذاب از لحاظ بصری نمی تواند عامل موفقیت آن باشد. تجربه کاربری به طور قابل توجهی می تواند بر عملکرد یک وب سایت تاثیر گذاشته و منجر به افزایش رتبه وب سایت شود. تاثیر تجربه کاربری بر سئو، به طرق مختلف صورت می گیرد.

چرا تجربه کاربری مهم ‌تر از همیشه شده است؟

یکی از اهداف تجربه کاربری، بهبود نرخ تبدیل است. اگر یک وب سایت با تجربه کاربری خوب ایجاد شود، احتمال بیشتری وجود دارد که کاربر به مشتری تبدیل شود. زمانی که کاربر به راحتی در وب سایت پیمایش کند و اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کند، احتمال اینکه اقدام بعدی از جمله خرید یا ثبت نام را انجام دهد، افزایش پیدا می کند. روش‌ های مختلفی وجود دارد که تجربه کاربری می تواند در نرخ تبدیل وب سایت تاثیرگذار باشد.

  • کیفیت محتوا: اگر کیفیت محتوا تایید شده باشد، در نرخ تبدیل بسیار تاثیرگذار است. اگر محتوا با کیفیت بالا تولید شود جذب کاربر افزایش پیدا می کند و کاربر می تواند مدت زمان طولانی‌ تری در سایت باقی بماند.
  • ناوبری آسان و حفظ کاربر: تجربه کاربری به طور قابل توجهی به حفظ کاربر کمک می کند. اگر یک سیستم ناوبری به گونه ‌ای طراحی شود که کاربر به آسانی آنچه را که می خواهد پیدا کند، یک تجربه کاربری مثبت ایجاد می شود. در مقابل اگر چیدمان گیج کننده باشد، کاربر ناامید وب سایت را ترک خواهد کرد. ایجاد یک وب سایت با ساختار خوب، منوی واضح و مسیر مستقیم به رسیدن محتوا، کاربر را تشویق می کنند تا بیشتر در وب سایت بماند، صفحات بیشتری را کاوش کند و در نهایت با شما وارد تعامل شود.
  • سرعت بارگذاری بالا: عملکرد یک وب سایت تنها با ظاهر و عملکرد آن سنجیده نمی شود، بلکه سرعت بارگذاری عامل مهم دیگری به شمار می ‌آید. صفحاتی که با بارگذاری کند ایجاد شده ‌اند، می توانند تاثیر منفی در تجربه کاربری بگذارند. در حال حاضر کاربران ترجیح می دهند صفحات وب سایتی که به سرعت بارگذاری می شوند را انتخاب کنند. استفاده از گرافیک سنگین، عکس ‌ها و تصاویر پرحجم هر یک می توانند در عملکرد تجربه کاربری تاثیر منفی بگذارند.
  • سازگاری با تلفن همراه: افزایش استفاده از تلفن همراه به این معناست که شما باید وب سایت خود را به صورت واکنش گرا طراحی کنید تا در صفحات مختلف نمایش، به درستی بارگذاری شود. برای تجربه کاربری مثبت، بهینه سازی برای موبایل بسیار ضروری است.

الگوریتم گوگل

تاثیر الگوریتم‌ جدید Core Web Vitals  بر رتبه سایت

یک موضوع مهم در دنیای دیجیتال مارکتینگ تاثیر Vitals بر رتبه ‌بندی سئو است. Vitals  مجموعه ‌ای از معیارها برای ایجاد یک تجربه کاربری مثبت در وب سایت است که از سال ۲۰۲۱ به عنوان یک الگوریتم مهم شناخته می شود. این الگوریتم سه معیار را در نظر می گیرد، معیار اول مدت زمانی است که تصویر یا متن بارگذاری می شود، معیار دوم مدت زمانی است که یک کاربر با صفحه درگیر می شود، از زمان کلیک بر روی یک دکمه تا رسیدن به محتوای مورد نظر و معیار سوم ثبات بصری است که یک کاربر به هنگام بارگذاری عناصر بدون تغییر آنها را در صفحه خود مشاهده می کند.

بررسی تجربه کاربری سایت با ابزارهای مختلف

ارائه یک تجربه کاربری مثبت برای موفقیت هر وب سایت مهم است. به عنوان یک طراح یا توسعه دهنده وب سایت، برخی از ابزارها به شما کمک می کنند، تا بتوانید یک بینش ارزشمند را از تجربه کاربری وب سایت به دست آورید. در میان ابزارهای بررسی تجربه کاربری، دو ابزار زیر را معرفی خواهیم کرد.

  • Google PageSpeed Insights

یکی از ابزارهای آنلاین پرقدرت که توسط گوگل توسعه یافته است و می تواند به راحتی عملکرد وب سایت شما را ارزیابی کند،Google PageSpeed Insights  است. این ابزار می تواند گزارش دقیقی را در مورد سرعت بارگذاری صفحات وب سایت و البته توصیه ‌هایی برای بهبود سرعت وب سایت ارائه دهد.

با بررسی وب سایت شما در دستگاه‌ های مختلف از جمله تلفن همراه و دسکتاپ، میزان تجربه کاربری را در هر زمینه به شما ارائه می دهد. این ابزار با معیارهای مختلفی از جمله عملکرد، زمان بارگذاری، ثبات بصری و تعامل، وب سایت را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. به طور مستقیم بینش ‌هایی که از طریق این ابزار به دست می‌ آید، به شما کمک می کند فضاهایی که نیاز به بهبود دارند، به درستی شناسایی و یک سایت روان و کارآمد را ایجاد کنید.

  • Lighthouse

این ابزار رایگان و متن باز توسط گوگل توسعه یافته است و می تواند جنبه ‌های مختلف طراحی سایت فروشگاهی را از عملکرد تا سئو مورد ارزیابی قرار دهد. این ابزار گزارش‌ هایی را در مورد عملکرد، کیفیت، دسترسی و سئو ارائه می دهد. از طریق این ابزار می توانید کیفیت وب سایت را بهبود ببخشید، مشکلات را شناسایی و راه حل‌ های آسانی را برای آنها در نظر بگیرید. این ابزار زمان بارگذاری و پاسخگویی را اندازه گیری  می کند و فرصت‌ هایی را برای بهبود رتبه ‌بندی در موتور جستجو در اختیار شما قرار می دهد. نقش هوش مصنوعی در سئو با هر یک از این ابزارها مشهود است.

بهینه ‌سازی سرعت سایت، به ‌ویژه در نسخه موبایل

بیش از ۵۵ درصد از ترافیک وب سایت‌ ها از طریق تلفن همراه صورت می گیرد. بنابراین باید این اطمینان را داشته باشید که وب سایت به سرعت و به درستی در تلفن همراه بارگیری شود تا افزایش بازدید سایت از این طریق صورت گیرد. عملکرد سریع وب سایت در تلفن همراه می تواند منجر به افزایش تولید سرنخ و افزایش تعامل شود. ابزارهایی وجود دارند که می توانند عملکرد وب سایت را در تلفن همراه و دسکتاپ تجزیه و تحلیل کنند. با استفاده از تکنیک ‌های مختلف می توانید سرعت عملکرد وب سایت را برای تلفن همراه ارتقا دهید. استفاده از تصاویر بهینه یک موضوع مهم در عملکرد وب سایت به شمار می آید.

اهمیت برندینگ و جلب اعتماد کاربران

ایجاد یک نام تجاری قوی برای به دست آوردن وفاداری، اعتماد و تعامل بسیار مهم است. هویت یک برند می تواند بر تصمیمات خریدار تاثیر بگذارد و به کسب و کارها کمک می کند تا نسبت به رقبا متمایز شوند. ادغام نام برند در تجربه کاربری این تضمین را می دهد که تعامل کاربر مبنی بر ارزش، لحن و شخصیت یک برند است.

چرا برند شما مهم ‌تر از رتبه سایت است؟

برای همه کسب و کارهایی که وب سایت دارند، سئو بسیار مورد توجه قرار می گیرد، اما مسئله این است که سئو تنها چیزی نیست که باید شرکت ‌ها و کسب و کارها بر روی آن تمرکز داشته باشند. چیزی بسیار قدرتمند به نام برند وجود دارد که در تصمیم خرید کاربران بسیار تاثیرگذار است.

  • رتبه سئو با تغییر الگوریتم می تواند کاهش پیدا کند، اما اگر برند قوی باشد، در طول زمان ارزش خود را می تواند به طور کامل حفظ کند.
  • برند این فرصت را به شما می دهد تا نسبت به رقبا متمایز باشید و یک هویت منحصر به فرد را برای کسب و کار خود ایجاد کنید.
  • اگر اعتبار برند تثبیت شده باشد، از نظر روانشناختی تاثیرات مثبتی بر روی کاربر می گذارد. با ایجاد حس امنیت در تصمیم گیری کاربر، می تواند فروش را افزایش دهد.
  • اگر برندسازی به درستی صورت بگیرد بر الگوی خرید و وفاداری کاربر تاثیر جامع خواهد داشت. یک برند قوی می تواند اعتماد را در کاربر ایجاد و او را به یک مشتری وفادار تبدیل کند.
  • اگر برند قوی باشد وابستگی کاربر را به موتورهای جستجو کمتر می کند.

جلب اعتماد با نقد و بررسی ‌ها و نظرات کاربران

یکی از موثرترین راه ‌ها که بتوانید اعتماد کاربران را جذب کنید، توجه به نظرات آنها است. بازخورد واقعی از کاربران می تواند به طور قابل توجهی شهرت کسب و کار شما را افزایش دهد. اگر به نظرات چه مثبت و چه منفی، به سرعت پاسخ دهید، نشان می دهید که برای کاربران ارزش قائل هستید و به شفافیت و جلب رضایت، متعهد هستید. برای بازخورد مثبت از آنها تشکر کرده و برای نظرات منفی عذرخواهی کرده و راه حل ‌هایی را ارائه دهید. از میان بازخوردها می توانید بهبودهایی را در بخش های مختلف لحاظ کنید.

معرفی برند در شبکه‌ های اجتماعی

با استفاده از محتوای تولید شده توسط کاربر که می تواند عکس، ویدیو یا متن باشد، در بسترهای مختلف، نهایت استفاده را ببرید. شما باید کاربران را تشویق کنید تا با اشتراک گذاری تجربیات خود نسبت به برند شما، بیشتر وارد تعامل شوند. محتوای تولید شده توسط کاربر را در کانال ‌های رسانه ‌های اجتماعی مختلف می توانید به اشتراک بگذارید. همچنین با برگزاری برخی از کمپین ‌ها و مسابقات می توانید سایر کاربران را تشویق کنید تا تجربه خود را از برند شما با یک هشتگ خاص به اشتراک بگذارند.

استفاده از بازخوردها نه تنها کمک می کنند تا برند شما یک موقعیت اجتماعی بهتر داشته باشد، بلکه کمک می کند وفاداری و اعتماد کاربران نیز تقویت پیدا کند. محتوایی که توسط کاربر تولید شود، تنها یک محصول را تایید نمی کند، بلکه باعث ایجاد هیجان می شود تا سایر کاربران نیز محصولات جدید را امتحان کنند.

استراتژی ‌های مختلفی وجود دارد تا از طریق رسانه‌ های اجتماعی آگاهی از برند را افزایش دهید. استفاده از عناصر بصری ثابت در تمامی پلتفرم ‌ها، ایجاد شخصیت برند، تعامل با کاربر، استفاده از هشتگ ‌های مناسب، همکاری با اینفلوئنسرها، ایجاد محتوا با قابلیت ویروسی شدن و ده‌ ها استراتژی دیگر که هر یک می توانند در معرفی برند شما در هر پلتفرمی استفاده شوند.

استفاده از بازاریابی ایمیلی و ارتباط مستقیم با کاربران

بازاریابی ایمیلی، بهترین روش بازاریابی در ایران است. یک ابزار قدرتمند برای کسب و کارها است تا بتوانند به طور مستقیم با کاربران خود در ارتباط باشند. برنامه‌ ریزی استراتژیک در هر یک از کمپین‌ های ایمیلی که می تواند شامل هدف گذاری، تولید محتوای قانع کننده و ارسال محتوا در زمان مناسب باشد، کمک می کنند در ارتباط با کاربران موفق باشید.

چرا بازاریابی ایمیلی هنوز موثر است؟

با وجود اینکه بسیاری از کسب ‌و کارها تمرکز خود را روی سئو سایت و شبکه ‌های اجتماعی قرار داده ‌اند، بازاریابی ایمیلی همچنان یکی از بهترین راه ‌ها برای ارتباط مستقیم با مخاطبان است. شبکه‌ های اجتماعی ابزارهای قدرتمندی برای بازاریابی به شمار می ‌آیند، اما ایمیل مارکتینگ نیز به دلیل برخی از دلایل جایگاه ویژه‌ ای دارد.

  • ارتباط مستقیم با مخاطب: بازاریابی ایمیلی این فرصت را به شما می دهد که به صورت شخصی و مستقیم با کاربر ارتباط برقرار کنید. پیام شما به صورت مستقیم به صندوق ورودی مخاطب وارد می شود و احتمال دیده شدن پیام شما افزایش پیدا می کند. به راحتی شما می توانید پیام ‌های ایمیل خود را شخصی سازی کنید. با در نظر گرفتن نام مخاطب در پیام ایمیل می توانید ارتباط نزدیک ‌تری با او ایجاد کنید.
  • هزینه کم: در مقابل هزینه تبلیغات در شبکه ‌های اجتماعی و یا موتورهای جستجو، در بازاریابی ایمیلی هزینه کمتری پرداخت خواهید کرد.
  • اندازه گیری عملکرد: به راحتی می توانید عملکرد کمپین خود را از طریق برخی از ابزارها اندازه‌ گیری کرده و نرخ تبدیل و نرخ کلیک را از این طریق تجزیه و تحلیل کنید. این ارزیابی به شما کمک می کند تا بتوانید نسبت به رفتار کاربر خود درک بهتری داشته باشید.
  • سازگاری: ایمیل‌ ها در تمامی دستگاه‌ ها، تلفن همراه و رایانه ‌ها به راحتی در دسترس قرار می گیرند. با توجه به تغییر الگوریتم ‌های شبکه ‌های اجتماعی و موتورهای جستجو، ایمیل‌ ها کمتر دچار تغییر می شوند.

چگونه ایمیل‌ ها به جذب ترافیک و افزایش فروش کمک می‌ کنند؟

در میان روش های افزایش ترافیک و افزایش فروش، ایمیل‌ ها بسیار کمک کننده هستند. شخصی سازی محتوا، بهینه سازی محتوا برای تلفن همراه، ایجاد ایمیل تعاملی، ایجاد یک محتوای ارزشمند، ادغام بازاریابی ایمیلی با سایر رسانه ‌های اجتماعی، هر یک استراتژی‌ های مهمی به شمار می ‌آیند که می توانید در ایمیل مارکتینگ از آنها استفاده کنید.

ایجاد کمپین ‌های ایمیلی هدفمند و ارسال محتوای مفید و ارزشمند به مشترکین خود

  • ایجاد محتوای ارزشمند: یکی از راه‌ های کلیدی برای موفقیت در کمپین بازاریابی ایمیلی، ایجاد محتوای ارزشمند است. کاربران هر روز ایمیل ‌های زیادی را دریافت می کنند، بنابراین اگر محتوا مرتبط، آموزنده و ارزشمند باشد برای کاربر اهمیت خواهد داشت. با این کار شما می توانید اعتبار را در نزد کاربران ایجاد و آنها را تشویق کنید تا با برند درگیر شده و در نهایت از وب سایت بازدید کنند. با تمرکز بر یک محتوای آموزنده و مفید ترافیک بیشتری را به وب سایت خود هدایت کنید.
  • فراخوان‌ به اقدام: در محتوا می توانید به بیان برخی از نکات و توصیه ‌ها در مورد کسب و کار خود بپردازید و یا داستان ‌های موفقیت آمیز را بازگو، یا در مورد محصولات جدید خود مطالبی را به اشتراک بگذارید. محتوا باید از یک سبک نوشتاری واضح و مختصر پشتیبانی کند، با در نظر گرفتن فراخوان ‌های اقدام می توانید کاربر را تشویق کنید تا ایمیل را با دیگران به اشتراک گذاشته و یا سایت را بازدید کند.
  • شخصی سازی محتوا: نکته مهم دیگر این است که شما باید محتوای ایمیل را بر اساس علایق و نیاز کاربر خود تنظیم کنید. این موضوع کمک می کند تا استراتژی کمپین شما هدفمند و شخصی ‌سازی شده باشد.

جستجوی صوتی و تأثیر آن بر جستجوهای اینترنتی

قلمرو اینترنت همواره در حال تکامل است. در حال حاضر با جستجوی صوتی، فرایند جستجوی اطلاعات آسان‌ تر شده است. جستجوی صوتی به کاربران این امکان را می دهد که به جای تایپ کردن، سوالات خود را به صورت صوتی بیان کنند.

چگونه جستجوی صوتی روند جستجو را تغییر داده است؟

ظهور جستجوی صوتی به نوعی توانسته چشم انداز سئو را تغییر دهد، با پذیرش ماهیت محاوره ای جستجوهای صوتی، جستجوی صوتی به چندین روش بر سئو تاثیر می گذارد. برخلاف جستجوهای مبتنی بر متن، جستجوهای صوتی محاوره ‌ای و طولانی ‌تر هستند و الگوی زبان طبیعی را منعکس می کنند که این تغییر باعث شده است تا استراتژی کلمه کلیدی و بهینه ‌سازی محتوا در سئو تغییر پیدا کند.

استفاده از دستیارهای صوتی

دستیارهای صوتی توانسته اند کارهای روزمره زندگی را آسان ‌تر کنند. این دستیارها کمک می کنند تا در زمان کوتاهی بتوانید اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کنید. در ادامه مهمترین دستیارهای صوتی را معرفی خواهیم کرد.

  • گوگل اسیستنت

یکی از ابزارهای صوتی پرکاربرد گوگل اسیستنت است که توسط شرکت گوگل توسعه یافته است. این دستیار صوتی به کاربر این امکان را می دهد تا با دستورات صوتی، جستجوی خود را آغاز کند. از مهمترین ویژگی ‌های این دستیار صوتی می توان به عملکرد ادغام آن با جیمیل، گوگل مپ و سایر خدمات گوگل اشاره کرد. در پاسخ‌ ها دقت بالایی دارد و با پشتیبانی از زبان ‌های بسیار از جمله فارسی امکان استفاده را برای کاربران بیشتر فراهم کرده است. برای جستجوی اطلاعات، عملکرد عالی دارد، اما از معایب این دستیار صوتی می توان به دسترسی به اینترنت اشاره کرد.

  • الکسا

از دیگر دستیارهای صوتی که توسط آمازون ارائه شده است، می توان به الکسا اشاره کرد. با تمام دستگاه ‌ها سازگاری دارد و این امکان را به کاربر می دهد تا برخی از مهارت ‌ها را به آن اضافه کند. می توانید از طریق این دستیار از خدمات آمازون بهره ‌مند شوید، برای کاربردهای خاص از مهارت‌ های سفارشی پشتیبانی می کند و از این طریق می توانید به محصولات و خدمات آمازون به صورت گسترده دسترسی پیدا کنید. از معایب این دستیار صوتی می توان به پرداخت اشتراک اشاره کرد.

در مقایسه این دو ابزار به این نتیجه می توان رسید که پشتیبانی از دستگاه‌ های مختلف توسط الکسا بیشتر است و دقت در پاسخ دهی و سازگاری با سایر زبان ‌ها، گوگل اسیستنت در اولویت قرار می گیرد.

چرا باید جستجوی صوتی را در استراتژی سئوی خود لحاظ کنیم؟

یکی از پیشرفت ‌های مهم در دنیای جستجو، جستجوی صوتی است. گرچه هنوز به اندازه جستجوی متنی گسترش نیافته است، اما در آینده نزدیک بسیار مورد استقبال قرار خواهد گرفت. به دلایل مختلفی شما باید سایت خود را برای جستجوی صوتی بهینه سازی کنید.

  • با تغییر نحوه جستجوی کاربران، این استراتژی ضروری به شمار می ‌آید. امروزه کاربران با گوشی‌ های هوشمند، ساعت ‌های هوشمند و سیستم خودرو هوشمند، بسیاری از جستجوهای خود را به صورت صوتی جستجو می کنند. با توجه به اینکه فرایند جستجوی صوتی شامل پرسش ‌های بلند است، باید این تفاوت را در صفحات وب سایت خود لحاظ کنید.
  • بسیاری از کاربران از جستجوی صوتی برای دریافت اطلاعات در نزدیکی خود استفاده می کنند. در نتیجه توجه به سئو محلی و بهینه ‌سازی محتوا، اهمیت زیادی پیدا می کند. با توجه به اینکه جستجوی صوتی بیشتر از طریق تلفن همراه صورت می گیرد، باید وب سایت‌ با دستگاه تلفن همراه سازگار باشد تا تجربه کاربری بهتر صورت بگیرد.
  • در جستجوی صوتی سرعت پرسش بسیار بالاتر از تایپ کردن است. در نتیجه افزایش سرعت وب سایت و ریسپانسیو بودن آن بسیار مهم به شمار می ‌آید.
  • در تولید محتوا باید محتوای شما به صورت پاسخگو تهیه شود. با توجه به اینکه در دستیارهای صوتی جستجو بیشتر به صورت پرسش است، محتوا نیز باید به صورت پاسخگو تهیه شود. در حال حاضر جستجوی صوتی رقابت کمتری در جستجوی متنی دارد، از این فرصت باید استفاده کرد و با بهینه ‌سازی وب سایت جایگاه وب سایت خود را بالاتر ببرید.

استفاده از پرسش‌ های رایج کاربران

برای بهینه ‌سازی وب سایت برای جستجوی صوتی باید محتوای مناسبی ایجاد کنید. یکی از راهکارها این است که از پرسش کاربران استفاده کنید. برای شروع می توانید پرسش‌ های رایج که مخاطبان هدف می ‌پرسند را شناسایی کنید، می توانید از برخی از ابزارها اطلاعات خوبی به دست آورید.

نکاتی مهم برای سئوکاران برای ایجاد سایت

زمانی که یک سئوکار سایت را بهینه سازی می ‌کند، به معنای این است که به فاکتورهای مختلفی از جمله تجربه کاربری، جزئیات فنی و محتوای با کیفیت باید توجه داشته باشد. همچنین از طریق تجزیه و تحلیل سایت، بتواند مشکلات سئو را شناسایی و آنها را برطرف کند.

سئوکار با در نظر گرفتن برخی از نکات از جمله ایجاد یک ساختار مناسب، در نظر گرفتن تجربه کاربری، استفاده از کلمات کلیدی هدفمند، ایجاد یک محتوای با ارزش، توجه به بهینه ‌سازی سایت برای جستجوهای صوتی، بهینه‌ سازی تصاویر، لینک دهی داخلی، ریسپانسیو بودن وب سایت، توجه به سرعت سایت، امنیت و ده ‌ها مورد دیگر می‌ تواند علاوه بر اینکه رتبه وب سایت را افزایش دهد، ترافیک ارگانیک را به سمت وب سایت نیز هدایت کند تا کسب و کارها رشد چشمگیری را تجربه کنند.

دغدغه های صاحبین کسب و کار برای مدیریت وب سایت

صاحبان کسب و کار که وب سایتی را برای معرفی محصولات و خدمات خود راه ‌اندازی می کنند، همواره با دغدغه ‌ها و چالش‌ های مختلفی روبرو می‌ شوند. یکی از چالش ‌ها ایجاد محتوای جدید است. اگر می‌ خواهید وب سایت شما جزو رتبه ‌های برتر باشد، باید تولید محتوا را مرتبط با نیاز کاربر ایجاد و آن را به صورت منظم به روز رسانی کنید. از دیگر چالش ها که مدیران وب سایت با آن روبرو می ‌شوند، تغییرات الگوریتم گوگل است.

گوگل به طور مرتب الگوریتم‌ ها را به روز رسانی می ‌کند که این موضوع رتبه وب سایت را کاهش می دهد و می ‌تواند باعث نگرانی کسب کارها شود. یکی از راه حل‌ ها برای جلوگیری از مشکل این است که به روز رسانی ‌های الگوریتم‌ های گوگل را پیگیری کنید و مطابق با تغییرات، استراتژی‌ های سئو را نیز تغییر دهید. بهینه سازی موتورهای جستجو از دیگر چالش‌ هایی است که کسب و کارها با آن مواجه می ‌شوند. قطعاً بدون انجام سئو وب سایت نمی‌ تواند در نتایج جستجو نمایش داده شود. بهترین راه حل این است که کلمات کلیدی مناسب در محتوا استفاده و محتوا به روز رسانی شود.

سخن پایانی

برای موفقیت در فضای آنلاین، وجود استراتژی بازاریابی جامع یک عامل موفقیت به شمار می‌ آید. موتورهای جستجو به دلایل مختلفی از جمله حضور شبکه ‌های اجتماعی همچون اینستاگرام که توانسته اند بر تعامل کاربران تاثیر بسیاری بگذارند، دیگر برای موفقیت یک وب سایت به تنهایی موثر نیستند. بدین ترتیب کسب و کارها باید با تغییر استراتژی خود، فعالیت در رسانه ‌های اجتماعی مختلف و البته بهینه سازی وب سایت با الگوریتم‌ های جدید گوگل، تلاش کنند تا موقعیت خود را بهبود ببخشند.

شرکت دارکوب یکی از شرکت‌ های فعال و مهم در زمینه طراحی وب سایت به شمار می ‌آید. در این زمینه کارشناسان با تجربه دارکوب از استراتژی ‌های مختلف برای ارتقا رتبه وب سایت استفاده می کنند و برای موفقیت بیشتر، بازاریابی در رسانه ‌های اجتماعی را متناسب با نوع کسب و کار، ارائه می دهند.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
شرکت طراحی سایت دارکوب
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز هفته