یکی از مواردی که کمک میکند بازدید کنندگان وب سایت شما رو به افزایش باشد، تولید محتوا معتبر با ایجاد لینکهای دقیق است. اگر لینکها به درستی تنظیم شده باشند، بازدیدکنندگان از سایت میتوانند به راحتی به مقصد مورد نظر دسترسی پیدا کنند. اما در برخی از سایتها، لینکهایی وجود دارد که با کلیک بر روی آنها کاربر به صفحه مقصد دسترسی پیدا نمیکند. به این نوع از لینکها که به صفحات اشتباهی منتهی میشوند و یا عملاً کارایی ندارند، لینکهای شکسته گفته میشود. با پیدا کردن لینکهای شکسته در وب سایت و تصحیح و یا حذف آنها میتوانید کاربران را به درستی هدایت کنید. قطعاً زمانی که بازدیدکنندگان با لینکهای شکسته مواجه میشوند به دلیل تجربه بد، ممکن است سایت را برای همیشه ترک کنند. بنابراین توصیه میشود به طور منظم لینکهایی که در وب سایت تعیین شدهاند را بررسی و آنها را به روزرسانی کنید.
لیست مطالب
یکی از مواردی که کمک میکند بازدید کنندگان وب سایت شما، از سایت رضایت داشته باشند، ایجاد لینکهای معتبر است. اگر لینکسازی به درستی تنظیم شده باشد کاربران میتوانند با ورود به وب سایت و کلیک بر روی لینک به مطالب مورد نظر خود در زمان کوتاهی دسترسی پیدا کنند. اگر در صفحات وب سایت خود از لینکهای داخلی بسیاری استفاده کنید، این موضوع میتواند به موتورهای جستجو کمک کند تا ساختار سایت شما را بیشتر مشخص کنند. بک لینکسازی نیز میتواند در ارتقا سایت شما تاثیرگذار باشد. سایر سایتها در مطالب خود یک لینک به سایت شما ایجاد میکنند و سایت خود را با سایت شما مرتبط میدانند. در واقع بازدیدکنندگان سایتهای دیگر نیز میتوانند از این فرصت استفاده کرده و سایت شما را بازدید کنند.
در طراحی وب سایت، به طور کلی لینکها در دو گروه داخلی و خارجی طبقهبندی میشوند. لینکهای داخلی کاربر را از یک صفحه در وب سایت به صفحه دیگر در همان وب سایت هدایت میکنند، حال اگر کاربر با کلیک بر روی لینک به صفحه مورد نظر هدایت نشود این لینک، یک لینک شکسته داخلی است. در مقابل، لینکهای خارجی کاربر را از یک صفحه در وب سایت به صفحه دیگری در وب سایت دیگری هدایت میکنند. زمانی که کاربر بر روی لینک کلیک کند اما مقصدی وجود نداشته باشد این لینک، یک لینک شکسته خارجی است. بک لینکها نیز جزو لینکهای خارجی شناخته میشوند، زمانی که کاربر بر روی لینک کلیک میکند اما شما صفحه مورد نظر را حذف کردهاید یا تغییراتی را در آدرس ایجاد کردهاید، نتیجه نامعلوم خواهد شد، خطای سرور نمایش داده میشود و لینک به عنوان یک لینک شکسته شناسایی میشود.
با کلیک بر روی لینکهای شکسته وب سایت، کاربر با خطاهایی روبرو میشود که میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
اگر Broken Link از نوع داخلی باشد، ممکن است بر اثر بیدقتی برخی از صفحات وب سایت خود را حذف کرده باشید، در صورتی که برای آن صفحات لینک ایجاد کردهاید و زمانی که کاربر بر روی لینک کلیک میکند با در بسته مواجه میشود. اگر لینک شکسته از نوع خارجی است این احتمال وجود دارد در وبسایت مقصد، صفحه مورد نظر حذف شده است یا لینک مربوط به محتوای فیلم، فایل صوتی و یا تصاویر بوده است، که با حذف هر یک از آنها لینک نیز کارایی خود را از دست داده است.
اما بیشترین دلیل ایجاد لینک شکسته با آنالیز وب سایت، مربوط به URL است. یو.آر.ال یا نشانی وب، آدرسی است که شما را به منبع مورد نظر هدایت میکند. اگر قسمتی از URL حذف شود، تغییر کند، جابهجا شود، اشتباه تایپ شود و یا محتوایی که اشاره میکند دیگر وجود نداشته باشد، با لینک شکسته روبرو خواهید شد. بهترین راه این است که بعد از ایجاد لینک داخلی، آن را بررسی کرده و از صحت لینک اطمینان پیدا کنید.
از اهمیت یافتن لینکهای شکسته در وب سایت میتوان به جلب اعتماد کاربران اشاره کرد. اگر در یک سایت لینکهای شکسته زیادی وجود داشته باشد، به این معنا است که این وب سایت به مدت طولانی به روزرسانی نشده است و تحت مدیریت و نظارت قرار نگرفته است. این موضوع باعث میشود کاربرانی که به وب سایت مراجعه میکنند اعتماد خود را نسبت به سایت از دست داده و دیگر سایت را برای بازدید انتخاب نمیکنند.
قطعاً زمان، یکی از عوامل مهم برای کاربران سایتها است. زمانی که کاربر بر روی لینکهای شکسته کلیک کند و با مشکل مواجه شود، به دلیل صرفهجویی در زمان خود، سایت را ترک و به سایتهای دیگر مراجعه میکند.
اما نکته مهم برای پیدا کردن لینکهای شکسته و برطرف کردن آنها، رتبهبندی در موتورهای جستجو است. یکی از عوامل مهمی که در موتورهای جستجو باعث میشود شاخص وب سایت کاهش پیدا کند، لینکهای شکسته هستند. بنابراین پیدا کردن لینکهای شکسته و برطرف کردن آنها میتواند بسیار مفید باشد و وبسایت شما رتبه اول گوگل را دریافت کند.
قطعاً لینکهای شکسته تاثیر منفی بر سئو سایت میگذارند.
موتورهای جستجو از طریق لینکهای داخلی میتوانند نسبت به محتوای سایت شما اطلاعاتی را به دست آورند. رباتهای خزنده لینکهایی که در یک سایت وجود دارند را کاوش کرده و به ساختار سایت دسترسی پیدا میکنند. زمانی که لینک شکسته در وب سایت وجود داشته باشد، رباتهای گوگل نمیتوانند در سایت ورود پیدا کرده و محتوا را بررسی کنند. در نهایت گوگل نمیتواند سایت مورد نظر را به طور دقیق ایندکس کند.
یکی از موارد دیگری که گوگل میتواند از طریق آن تا حدود زیادی به کیفیت وب سایت شما پی ببرد، وجود لینک است. اگر تعداد لینکهای شکسته در وب سایت زیاد باشد و گوگل با خطای بیشتری مواجه شود، سایت شما را به عنوان یک سایت بیکیفیت طبقهبندی میکند که این موضوع میتواند در نزول رتبه سایت شما تاثیر بسیاری داشته باشد.
کاربران زمانی که به یک وب سایت مراجعه میکنند با کلیک بر روی لینکها قصد دارند که سریعتر به اهداف خود دسترسی پیدا کنند، اما با مواجهه با لینکهای شکسته، به مرور تعداد بازدید کنندگان از وب سایت کاسته میشود. در نتیجه سایت شما با کاهش ترافیک روبرو میشود و کاهش ترافیک تاثیر مستقیم بر سئو سایت دارد.
چک لیست سئو سایت میتواند ابزاری باشد که تضمین میدهد، وب سایت شما با بهینهسازی موتورهای جستجو میتواند مطابقت داشته باشد. چک لیستها کمک میکنند تا صاحبان وب سایتها، استراتژی سئو را به طور موثرتر پیگیری کنند. کسانی که آموزش سئو را پیگیری کردهاند، میدانند که پیادهسازی استراتژی سئو برای سایت باید مرحله به مرحله انجام شود و نیاز به زمان دارد. چک لیست سئو سایت میتواند یک راهنمای خوب برای پیادهسازی استراتژی سئو باشد، چرا که قدم به قدم تمام عملکردها را برای سایت ارائه میدهد.
تمامی موارد از جمله انتخاب کلمات کلیدی مرتبط با محتوا، انتخاب عناوین مرتبط، زمان بارگذاری محتوا، بررسی مشکلات فنی که ممکن است در یک وب سایت ایجاد شود مانند ایجاد لینکهای شکسته، بهینهسازی تصاویر، توضیحات متا، بهبود ساختار کلی وب سایت و دهها آیتم دیگر توسط چک لیستهای سئو قابل انجام است. بدین ترتیب صرفه جویی در زمان، کاهش خطاها و از همه مهمتر بهینهسازی وب سایت برای موتورهای جستجو، از مهمترین اهداف استفاده از چک لیست سئو است.
پس از شناسایی لینکهای شکسته، سه راه حل برای آنها وجود دارد. میتوانید لینکهای شکسته را به طور کامل حذف کنید، این راهکار بیشتر برای لینکهای شکستهای است که صفحات مقصد دیگر وجود ندارند. اگر دلیل ایجاد لینک شکسته، اشتباه تایپی است یا در آدرس لینک کلمات جابجا نوشته شدهاند، با یک اصلاح ساده میتوانید لینک را تصحیح کرده تا به صفحه مقصد دسترسی پیدا کند. اما اگر دلیل ایجاد لینک شکسته تغییر در آدرس است، میتوانید به راحتی آدرس جدید را جایگزین آدرس قدیمی کرده تا به صفحه مورد نظر دسترسی پیدا کند.
برای بهبود سایت خود جهت رتبهبندی در موتورهای جستجو، سئو نقش بسیار مهمی دارد. اگر سایت شما در موتورهای جستجو رتبه خوبی دریافت کند، به معنای دریافت ترافیک بیشتر است. هر چه میزان بهینهسازی سایت برای الگوریتمهای موتورهای جستجو بیشتر باشد، کاربران بیشتری به سایت شما ورود پیدا خواهند کرد. چک لیستهای سئو سایت، شما را میتوانند راهنمایی کنند تا در تمام بخشها، ایرادات و مشکلات را شناسایی و در مسیر درست قدم بردارید. یکی از مشکلات وجود لینکهای شکسته است که میتوانند در رتبهبندی سایت تاثیر گذار باشند، با روشهای مختلف میتوانید این لینکها را شناسایی کرده و سایت خود را نجات دهید. با تبلیغ در گوگل و معرفی سایت خود نیز میتوانید تعداد کاربران سایت را افزایش داده و با افزایش ترافیک، در رتبه بندی گوگل نقش مهمی داشته باشید.
هر گاه کاربر با کلیک بر روی یک لینک با خطای سرور مواجه شود، لینک مورد نظر به عنوان لینک شکسته شناخته میشود.
بله، لینک شکسته باعث میشود تا کاربران سایت را ترک کرده و این موضوع باعث کاهش ترافیک سایت میشود. همچنین موتور جستجو نمیتواند سایت را برای رتبهبندی ارزیابی کند.
از طریق ابزارهای کاربردی همچون ابزار گوگل سرچ کنسول، ابزار Screaming Frog، ابزار Online Broken Link Checker Tool و سایر ابزارها میتوانید به راحتی لینک شکسته را شناسایی و مشکل را برطرف کنید.