وردپرس در سال ۲۰۰۳ راه اندازی شده است و امروزه به عنوان یکی از انواع محبوب CMS شناخته می شود. تفاوتی نمی کند شما یک فرد مبتدی باشید یا یک توسعه دهنده با تجربه، وردپرس می تواند به شما کمک کند به سرعت و به راحتی وب سایت حرفه ای را طراحی و ایجاد کنید. وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوای متن باز، بدون هیچ گونه کد نویسی شرایطی را فراهم می کند تا بتوانید هر نوع وب سایتی را که می خواهید از طریق آن ایجاد کنید. می توانید یک وب سایت برای سرگرمی یا سبک زندگی و یا یک وب سایت فروشگاهی و تجاری را از طریق وردپرس راه اندازی کنید. یکی از برنامه هایی که WordPress.com منتشر کرده است، استودیو نام دارد که به کاربر کمک می کند تا از طریق آن بتواند طراحی سایت وردپرس خود را بر روی ویندوز ایجاد کند. در ادامه شما را با برنامه استودیو بیشتر آشنا خواهیم کرد.
لیست مطالب
اگر به تازگی ساخت یک وب سایت یا ساخت وب اپلیکیشن با وردپرس را آغاز کرده اید، ممکن است فرایند یادگیری ساخت سایت برای شما کمی سخت و پیچیده باشد، اما وردپرس از منحنی یادگیری کمتری برخوردار است و تقریباً همه افراد با کمترین میزان دانش می توانند ساخت وب سایت را انجام دهند. زمانی که شما طراحی سایت با وردپرس را انجام می دهید، باید میزبانی وب و دامنه خریداری کنید. پس از نصب وردپرس بر روی هاست اینک می توانید آن را مدیریت کنید. انواع سایت ساز، فرصتی را فراهم می کنند تا بتوانید در زمان کوتاهی سایت مورد نیاز خود را طراحی کنید.
وردپرس را می توانید به دو صورت نصب کنید، روش اول از طریق هاست و روش دوم از طریق لوکال هاست است. اگر روش هاست را برای نصب وردپرس انتخاب می کنید، باید هاست و دامنه را خریداری کنید و سایت واقعی خود را راه اندازی و از طریق اینترنت سایت را با کاربران به اشتراک بگذارید. اما در روش دوم که لوکال هاست است، شما می توانید ساخت سایت رایگان انجام دهید. به صورت رایگان این برنامه را بر روی ویندوز خود نصب کرده و برای آموزش، تمرین و بررسی های وردپرس از آن استفاده کنید. برای نصب وردپرس به روش لوکال هاست باید توجه داشته باشید اگر این روش را برای نصب انتخاب می کنید، سایت ایجاد شده تنها برای شما قابل دسترس است و امکان اشتراک گذاری آن با سایر کاربران وجود ندارد. انتخاب نرم افزار لوکال هاست بستگی به سیستم عامل کامپیوتر شما دارد که می توانید انواع ویندوز، مک و لینوکس را انتخاب کنید.
وردپرس به دلیل سهولت استفاده به عنوان یک ابزار رایج برای ساخت و نگهداری وب سایت ها شناخته شده است. به دلیل اینکه وردپرس مبتنی بر وب است، وب سایت ها باید بر روی یک سرور راه اندازی شوند. شرکت های میزبانی وب بسیاری وجود دارند که برنامه های میزبانی مختلفی را ارائه می دهند. کاربر باید متناسب با نیاز خود میزبانی درست را انتخاب کند. در برخی از مواقع ممکن است نرم افزاری که از سوی سرور نصب شده است، با برنامه ای که کاربر انتخاب کرده است، سازگاری ندارد که در اینجا وردپرس لوکال عملکرد خود را نشان می دهد.
وردپرس لوکال که یک محیط توسعه است، به کاربر این امکان را می دهد تا وب سایت خود را قبل از اینکه به طور کامل بارگذاری کند، آن را آزمایش کند و تست های مختلفی را بر روی آن انجام دهد. از این طریق می توان مشکلاتی که در اجرای سایت فعال رخ می دهد را به حداقل رساند. یکی از مزیت های وردپرس لوکال، سرعت است. همیشه یک محیط لوکال از سرعت بالاتری برخوردار است. از آنجا که شما از اینترنت استفاده نمی کنید، می توانید خیلی سریعتر به فایل ها دسترسی پیدا کنید. از دیگر مزیت ها می توان به نگه داشتن نسخه پشتیبان از فایل ها و انتقالات اشاره کرد.
به طور کلی از لوکال هاست برای چند ویژگی منحصر به فرد استفاده می کنند.
طراحی سایت باید کاملاً دقیق و اصولی انجام شود. هرگاه یک وب سایت حرفه ای و کاربردی باشد، کاربران رضایت بیشتری خواهند داشت. اما نکته ای که وجود دارد این است که تا زمانی که وب سایت بر روی سرور قرار نگیرد نمی توان از مشکلات آن مطلع شد. بسیاری از طراحان حرفه ای پس از این که سایت بر روی سرور قرار می گیرد و کاربران به آن دسترسی پیدا می کنند، نسبت به برخی از ایرادات مطلع می شوند. اما لوکال هاست وردپرس شرایطی را فراهم می کند تا سایت را قبل از انتشار کاملاً بررسی کنید و هرگونه ایراد و اشتباه را قبل از انتشار سایت برطرف کنید.
با آموزش وردپرس و با ایجاد لوکال هاست بر روی کامپیوتر می توانید فضایی را برای تمرین در نظر بگیرید. می توانید خطاها و اشتباهات بسیاری را بدون نگرانی انجام دهید، از آنجا که لوکال هاست بدون اینترنت کار خود را انجام می دهد، هرگونه تغییر و خطا توسط کاربران مشاهده نمی شود. می توانید هر آنچه که برای وب سایت خود در نظر دارید را انجام و پس از اطمینان کامل سایت را منتشر و در دسترس کاربران قرار دهید.
یکی از ایراداتی که سایت ها با آن مواجه می شوند، کاهش سرعت است. سایت هایی که از سرعت خوبی پشتیبانی نمی کنند، ترافیک کاربری کمتری دارند اما از طریق لوکال هاست می توانید نسبت به سرعت وب سایت نیز مطلع شوید. با توجه به قیمت ساخت سایت با وردپرس، می توانید از این فرصت استفاده کرده و ابتدا سایت خود را بر روی لوکال هاست اجرا، سپس در دسترس کاربران قرار دهید.
در انتخاب یک محیط توسعه برای وردپرس چند نکته اساسی را باید در نظر بگیرید. ابتدا باید مهارت و تجربه خود را نسبت به محیط توسعه در نظر بگیرید، اگر سیستم شما دارای محدودیت سخت افزاری است آن را باید شناسایی کنید و اگر سایت شما نیاز به تست و آزمایشگاه متعدد دارد، نیز در تعیین انتخاب محیط توسعه باید دقت کنید. همچنین اگر پروژه شما نیاز به توسعه افزونه ها و یا سفارشی سازی داشته باشد، هر یک می توانند در انتخاب محیط توسعه تاثیرگذار باشند. وردپرس لوکال در انواع مختلفی طراحی و عرضه شده است که هر یک با قابلیت هایی که دارند می توانند، انتخاب مناسبی برای ایجاد سایت وردپرس باشند.
لوکال هاست می تواند یک محیط امنی باشد که هرگونه تغییرات را بدون اختلال در فرایند وب سایت انجام دهید. در این محیط می توانید افزونه ها و تم های مختلفی را مورد آزمایش قرار دهید، با خیال آسوده وب سایت را به روز رسانی کنید و تمامی این فرایندها را بدون اتصال اینترنت انجام دهید. برای لوکال هاست ابزارهای متعددی طراحی شده اند که هر یک می توانند محیط مناسبی برای ایجاد وب سایت وردپرس باشند.
از محبوبترین هاست لوکال می توان به XAMPP اشاره کرد. این هاست که محیط کاربری پیچیده ای دارد، جزو هاست های قدیمی به شمار می آید. این پلتفرم متن باز از تمامی سیستم عاملها پشتیبانی می کند و آن را به دلیل رایگان بودن انتخاب می کنند. از طریق این نرم افزار می توانید یک محیطی شبیه به محیط اصلی سرور را ایجاد و برنامه های خود را بر روی کامپیوتر شخصی در این نرم افزار مورد بررسی قرار دهید. هر یک از حروفی که در این نرم افزار وجود دارد نشانه ای از عملکرد آن است.
برای سیستم عامل ویندوز و مک این هاست را انتخاب می کنند. این هاست شرایطی را ایجاد می کند تا بتوانید چندین وب سایت را پشتیبانی کنید. امکاناتی که از این هاست می توانید دریافت کنید به دو قسمت رایگان و پولی تقسیم شده اند.
Wamp دیگر هاستی است که برای ویندوز طراحی شده است و با نصب آن می توانید تغییرات قابل توجهی را بر روی وب سایت انجام دهید. طراحی سایت با PHP از طریق این نرم افزار بر روی هاست لوکال امکان پذیر است.
وردپرس برای ساخت سایت بر روی دسکتاپ ویندوز یک راه حل ارائه داده است. وردپرس برنامه ای به نام استودیو را منتشر کرده است که به کاربران این امکان را می دهد تا بتوانند بر روی دسکتاپ، سایت را ایجاد و آن را به صورت آنلاین با دیگران به اشتراک بگذارند.
وردپرس پلتفرم توسعه محلی خود را که استودیو نام دارد، برای ویندوزهای مایکروسافت گسترش داده است. پس از انتشار اولیه برای دستگاه های مک اپل، این حرکت قابل توجه است، چرا که بیش از ۲۵ درصد توسعه دهندگان وردپرس از ویندوز استفاده می کنند و همچنین غیر توسعه دهندگانی که می خواهند بدون خطر بر روی وب سایت های فعال، یادگیری را انجام دهند، شرایط یادگیری را امکان پذیر می کند.
استودیو یک محیط توسعه محلی وردپرس رایگان و منبع باز است. وردپرس با ارائه یک پلتفرم آسان برای ایجاد آزمایش و توسعه سایت های وردپرس به صورت محلی، هم برای توسعه دهندگان و هم برای غیر توسعه دهندگان، مفید است. به توسعه دهندگانی که از ویندوز مایکروسافت استفاده می کنند و غیر توسعه دهندگان که قصد یادگیری وردپرس را دارند، این امکان را می دهد تا بدون اینکه یک وب سایت فعال را دچار اختلال کنند، یادگیری را به طور کامل انجام دهند.
استودیو می تواند به جلوگیری از اشتراک ها در وب سایت های فعال کمک کند و جایگزینی ساده، سریع و ارزان برای سایت های آزمایش آنلاین باشد. توسعه محلی با استودیو وردپرس، به کاربران این امکان را می دهد که برای کار بر روی یک وب سایت از دسکتاپ خود به جای میزبانی وب، استفاده کرده و روند توسعه را بهبود ببخشد.
برای مراحل ایجاد و اشتراک گذاری یک پیش نمایش سایت با استفاده از استودیو وردپرس مراحل را باید این گونه دنبال کنید:
دستورالعمل های کاملی در مورد نحوه استفاده از استودیو در WordPress.com در دسترس است. با بررسی دستورالعمل ها به نظر می رسد استفاده استودیو در مقایسه با دیگر راه حل های توسعه محلی که به طور کلی برای گنجاندن طیف گسترده ای از وب سایت ها نه تنها سایت های وردپرس ساخته شده اند، بسیار آسانتر است.
استودیو وردپرس به دلیل تمرکز خاص خود بر روی وردپرس و ویژگی های کاربرپسند آن، از دیگر پلتفرم های توسعه محلی متمایز شده است. از ویژگی های کلیدی استودیو وردپرس که آن را از دیگر پلتفرم های توسعه متمایز کرده است، می توان موارد زیر را نام برد.
توسعه محلی استودیو به دلایل مختلفی در بین کاربران وردپرس محبوب است.
پس از اینکه شما وب سایت را بر روی لوکال هاست اجرا کردید، برای اینکه بتوانید سایت خود را به دیگران معرفی کنید، باید آن را به هاست اصلی منتقل کنید. به دلیل اینکه در حال حاضر وب سایت تنها بر روی کامپیوتر شخصی شما وجود دارد و تنها شما می توانید به سایت دسترسی پیدا کنید. عملاً این سایت فایده ای برای شما نخواهد داشت.
برای انتقال سایت از لوکال هاست به هاست اصلی اولین قدم این است که باید یک هاست میزبانی خریداری کنید. سپس باید برای انتقال اطلاعات از لوکال هاست به هاست اصلی از دو روش استفاده کنید، روش اول این است که به صورت دستی انتقال اطلاعات را انجام دهید، روش دوم این است که از طریق افزونه انتقال را انجام دهید. بهترین روش این است که شما از طریق افزونه ها یا پلاگین اطلاعات را از لوکال هاست به هاست اصلی منتقل کنید.
به پنل مدیریت وردپرس لوکال هاست وارد شوید، در بخش افزونه ها، افزونه All in One WordPress را انتخاب کنید، پس از انتخاب افزونه مناسب آن را نصب و فعال کنید. با یک بکاپ گیری از وب سایت آن را بر روی سایت اصلی نصب کنید. پس از اینکه تمامی انتقال اطلاعات انجام شد، اینک باید سایت اصلی را بررسی کنید، تمام اطلاعاتی که بر روی لوکال هاست وجود داشته است، تنظیمات، پلاگین ها و قالب ها همه موارد باید به سایت اصلی منتقل شده باشند. دقت داشته باشید پسورد و یوزر نیز در لوکال هاست باید به هاست اصلی منتقل شود.
برای انتقال اطلاعات به هاست اصلی چند نکته را باید به خاطر بسپارید. هاست مقصدی که انتخاب کرده اید باید کاملاً بهینه شده باشد. حجم هاست برای اطلاعاتی که می خواهید منتقل کنید باید بسیار بیشتر از حجم اطلاعاتی باشد که در لوکال هاست وجود دارد و در نهایت دامنه باید به سرویس میزبانی وب متصل باشد. قبل از انتقال باید بکاپ گیری را از لوکال هاست انجام دهید، برای بکاپ گیری می توانید از پلاگین های مربوط به بکاپ گیری استفاده کنید.
در ظاهر سایت ها، قالب وب سایت نقش بسیار مهمی دارند. آنها کمک می کنند بتوانید بدون نیاز بدون کد نویسی یک سایت زیبا را ایجاد کنید. کاربر می تواند عناصر طراحی وب سایت از جمله رنگ و تایپوگرافی را برای قالب ها شخصی سازی کرده تا یک وب سایت منحصر به فرد را ایجاد کند. قالب های وردپرس که مجموعه ای از سبک ها و اسکریپت ها هستند، ظاهر کلی سایت وردپرس را تشکیل می دهند.
بدون اینکه تغییری در نرم افزار ایجاد شود، به صاحبان وب سایت کمک می کند تا بتوانند ویژگی های مختلفی از جمله منوهای ناوبری، نوارهای کناری و پس زمینه های سفارشی را بر روی سایت فراهم کنند. دقت داشته باشید که با انتخاب قالب وردپرس عناصری که در طراحی وجود دارند، به طور قابل توجهی تغییر پیدا می کنند. بنابراین قالب وردپرس را باید با اهداف مورد نظر خود انتخاب کنید. به طور مثال اگر طراحی وب سایت وردپرس شما در زمینه فروشگاهی است، باید قالب فروشگاهی وردپرس را انتخاب کنید.
اگر با افزونه های وردپرس یا پلاگین آشنا نیستید، باید بگوییم که پلاگین ها بسته هایی هستند حاوی کد که می توانند عملکرد وردپرس را گسترش دهند. این پلاگین ها که از کدهای PHP تشکیل شده اند، می توانند قابلیت های بیشتری را به سایت وردپرس شما اضافه کنند. وردپرس بیش از ۵۰ هزار پلاگین رایگان دارد، به طور مثال اگر شما طراحی سایت فروشگاهی انجام داده باشید، می توانید با برخی از پلاگین ها قابلیت های جدیدی را به وب سایت خود اضافه کنید. نصب پلاگین وردپرس آسان است، تنها کافیست فضایی که برای پلاگین ها در نظر گرفته شده است را در وردپرس پیدا کنید، افزونه مورد نظر را انتخاب و آن را به وب سایت اضافه کنید، اجازه دهید که نصب افزونه به طور کامل انجام شود، با کلیک بر روی فعال کردن افزونه، آن را برای سایت قابل استفاده کنید.
اگر در گذشته افزونه یا پلاگینی را بر روی وب سایت وردپرس نصب کرده اید، اما اینک استفاده نمی کنید، می توانید از طریق غیرفعال کردن، آن را حذف کنید. شما می توانید متناسب با موضوع سایت خود، ساخت پلاگین وردپرس را نیر انجام دهید. ابتدا باید یک نام برای افزونه خود انتخاب کنید، سپس یک پوشهای را ایجاد و اطلاعات افزونه را ثبت کنید.
برای بهینه سازی وردپرس راهکارهای زیادی وجود دارد که با اجرا و اعمال آنها می توانید عملکرد وب سایت را بهبود ببخشید. از نکات مهمی که در وب سایت های وردپرس باید به آن توجه کنید، سرعت وب سایت است. قطعاً سایت های وردپرس که از سرعت کمی برخوردار هستند، نمی توانند کاربران زیادی را جذب کنند. بنابراین در قسمت بهینه سازی وب سایت ابتدا باید تمرکز خود را بر روی بهبود سرعت وب سایت انجام دهید.
معمولا سرعت صفحات وب سایت وردپرس به نوع محتوای موجود در وب سایت بستگی دارد. قطعاً اگر از تصاویر و ویدیوها با حجم بالا در وب سایت استفاده کرده باشید، امکان کاهش سرعت سایت وجود دارد. از سوی دیگر هاست نیز می تواند سرعت یک وب سایت را بهبود ببخشد. اگر میزبانی وب با کیفیت را انتخاب کنید، قطعاً سایت وردپرس شما نیز سرعت بالایی خواهد داشت. با حذف پلاگین هایی که دیگر به آنها نیاز ندارید نیز می توانید سرعت سایت را افزایش دهید. بهینه سازی در سیستم مدیریت محتوا نیز کمک می کند تا میزان سرعت بارگذاری اطلاعات کاهش یافته و در زمان کوتاهی کاربر به اطلاعات دسترسی پیدا کند.
اگر مشغول به کسب و کاری هستید و برای معرفی خود به دیگران قصد راه اندازی وب سایت را دارید، می توانید طراحی سایت ارزان وردپرس را انجام دهید. سایت های وردپرسی از ویژگی ها، عملکردها و پلاگین های بسیاری برخوردار هستند که نیاز شما را پاسخ می دهند. اگر می خواهید وب سایت شما هنگام طراحی کاملاً اصولی و دقیق باشد، توصیه می شود ابتدا وب سایت را بر روی لوکال هاست اجرا کنید. بر روی دسکتاپ کامپیوتر با نصب لوکال هاست می توانید سایت را طراحی، پس از اطمینان کامل آن را به هاست اصلی منتقل دهید. استودیو وردپرس پلتفرمی است که کاربران می توانند آن را بر روی دسکتاپ نصب و برای توسعه وردپرس خود از آن استفاده کنند. استودیو وردپرس ویندوز مایکروسافت را نیز پشتیبانی می کند و از آنجایی که بسیاری از کاربران از ویندوز مایکروسافت استفاده می کنند، به راحتی می توانند به این پلتفرم دسترسی پیدا کنند.
دارکوب به عنوان یکی از برترین شرکت های ارائه دهنده خدمات طراحی سایت شرکتی، تمام خدمات مورد نیاز کاربران را ارائه می دهد. می توانید برای طراحی انواع سایت ها با موضوعات مختلف از دانش و تجربه تیم تخصصی دارکوب بهرهمند شوید.