در مقالات گذشته صحبت های بسیاری در ارتباط با سئو و بهینه سازی سایت ها داشته ایم و می دانیم برای آنکه در موتورهای جست و جو شناخته شویم باید وب سایت خود را بهینه کنیم . سئو سایت به معنای بهینه کردن سایت برای موتور های جست و جو می باشد . وقتی سایتی تمام اصول سئو را رعایت کند به امید است که به صفحه اول نتایج موتور جست و جو برسد . یکی از اصول سئو افزایش سرعت بارگذاری سایت برای کاربران می باشد . در این مقاله سعی داریم تا ابزاری را برای افزایش سرعت سایت معرفی نماییم .
لیست مطالب
وقتی سرعت یک سایت پایین باشد بدون شک در طول مدتی بازدید کنندگان خود را از دست خواهد داد .پس سرعت سایت امری مهم در جهت جذب کاربر می باشد . برای افزایش سرعت سایت راه کارهای مختلفی وجود دارد . در زیر به بخشی از آنها می پردازیم .
کاهش حجم فایل های چند رسانه ای : ساده ترین راهی که برای بهبود سرعت سایت می توان انجام داد . کاهش حجم عکس ها و ویدئو های موجود در سایت می باشد . با انجام این کار شاهد تغییر سرعت سایت خواهید شد . شما می توانید با استفاده از ابزارها و نرم افزارهای مختلف حجم تصاویر موجود در سایت را بدون تغییر در کیفیت آن کاهش دهید . همچنین سعی کنید پسوند مناسبی برای آنها انتخاب نمایید .
استفاده از Expires Header : با استفاده از expires header عمل ذخیره سازی را در کش مرورگر انجام می دهید . بدین منظور کافیست برای تصاویر و ویدئو های خود expires header قرار دهید با این کار مرورگر آن فایل ها را در کش خود قرار می دهد و وقتی کاربری دوباره به سایت شما مراجعه می کند آن مطالب سریع تر بارگذاری خواهند شد فایل ها بجای آنکه از سرور ارسال شوند از حافظه کش مرورگر با فاصله کمتر ارسال می شوند پس سرعت بالاتری را تجربه خواهد کرد .
استفاده از شبکه تحویل محتوا : CDN : content delivery network یا شبکه تحویل محتوا از چندین سرور تشکیل شده است که در سراسر دنیا قرار دارند . وقتی یک سایت از این امکان برخوردار باشد وقتی کاربری سایت را بارگذاری کند اطلاعات سایت از نزدیک ترین سرور به او ارسال می گردد پس مسافت کمتر سرعت بیشتری را در پی خواهد داشت .
ریدایرکت : تا جایی که می توانید از ریدایرکت کمتر استفاده نمایید مگر آنکه ناچار به این کار باشید زیرا ریدایرکت درخواست های http را افزایش می دهد و در نتیجه سرعت سایت کاهش می یابد .
بهینه سازی کدها : یکی از کارهای موثری که می توان در جهت بهبود سرعت سایت انجام داد ؛ بهینه کردن کدهای دستوری می باشد .این کار باید توسط کارشناسان سئو و طراح سایت انجام گیرد .
استفاده از AMP : این فریم ورک توسط گوگل در سال 2016 رونمایی شده است و مختص به افزایش سرعت صفحات سایت در تلفن های همراه می باشد . با استفاده از این ابزار حجم کدهای HTML کاهش یافته و برخی از کدهای CSS بهینه می شوند ر نتیجه سرعت سایت در تلفن های همراه افزایش چشم گیری می یابد . با توجه به اینکه تعداد کاربرانی که با تلفن همراه از سایت ها بازدید می کنند در حال افزایش است این عمل سبب بهینه سازی سایت می گردد .
از عوامل دیگر تاثیر گذار بر سرعت سایت می توان به نوع هاست نیز اشاره نمود هاست های اشتراکی اغلب از سرعت کمتری برخوردار هستند بهتر است از هاست های ابری برای وب سایت خود میزبان بگیرید .
وب مستران به دنبال هر راهی هستند تا سرعت سایت خود را افزایش دهند در بالا تعدادی راهکار ارائه دادیم تا به وسیله آنها سرعت وب سایت را بهبود دهید . برای سنجش سرعت وب سایت نمی توان به این بسنده کرد که صفحات سایت در تلفن همراه یا کامپیوتر شما به سختی بارگذاری می گردد زیرا در این صورت به عوامل مختلفی بستگی دارد مانند سرعت اینترنت . برای سنجش سرعت ابزارهای مختلفی وجود دارد . مانند GTmetrix , Pingdom ,… با استفاده از این ابزارها که هم رایگان هستند و هم غیر رایگان می توان اطلاعاتی مانند وضعیت سرعت سایت ، وضعیت سئو سایت و از این قبیل اطلاعات را بدست آورد . یکی از ابزارها که گوگل در اختیار کاربران خود قرار داده است ؛ Google Page Speed Insights می باشد . با استفاده از این ابزار نیز می توانید سرعت صفحات وب سایت خود را ارزیابی نمایید همچنین گوگل راه کارهایی را در جهت افزایش سرعت سایت در اختیار شما قرار می دهد .در زیر به طور مثال سرعت سایت گوگل را در تلفن همراه و کامپیوتر مورد ارزیابی قرار می دهیم :
همانطور که مشاهده می کنید سرعت سایت گوگل در موبایل سریع و در کامپیوتر معمولی است . شما می توانید آدرس سایت خود را در address bar وارد کنید تا سرعت سایت شما نیز بررسی شود. در ادامه گوگل راهکارهایی را به شما پیشنهاد می دهد تا سایت را از نظر سرعت بهینه نمایید .
در قدم اول گوگل پیشنهاد می دهد تا تصاویر را بهینه کنید . همانطور که در بالاتر گفته شد باید حجم تصاویر را با ابزارهایی نظیر compressor.io کاهش دهید این ابزارها کیفیت عکس ها را تغییر نمی دهند . دقت کنید سایز تصاویر را با استفاده از تگ های HTML , CSS کاهش ندهید .
مرحله بعدی کاهش حجم فایل های JavaScript و CSS می باشد . این پیشنهاد بدان معناست که باید فضا های خالی و کاراکترهای غیر ضروری و اضافه را حذف نماییم .برای آنکه در این مرحله سریع تر عمل نمایید می توان Gulpjs را نصب نمایید تا تمامی فضاهای خالی فایل های CSS سایت را حذف نماید . البته پلاگین های دیگری نیز وجود دارند که با نصب آنها می توانید حجم فایل های خود را به حداقل برسانید .
مرحله سوم استفاده از کش مرورگر می باشد . همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد با استفاده از کش می توانید تا حدودی سرعت بارگذاری سایت را افزایش دهید .
برای سهولت کار می توانید از شبکه تحویل محتوا استفاده کنید . استفاده از کش مرورگر و CDN هر دو به یک اندازه سرعت سایت را افزایش می دهند .
مرحله بعدی که کمی پیچیده است و نیازمند دانش کافی می باشد ؛ منتقل کردن تمامی کدهای جاوا اسکریپت از bady , header به footer سایت است . بدون شک این کار باید توسط یک طراح انجام گیرد .
در آخر نیز گوگل به شما پیشنهاد می دهد تا رابط کاربری سایت در تلفن همراه را کنترل نمایید .
امید است با انجام مراحل بالا بتوان سرعت سایت تا را حد قابل توجهی افزایش داد . بدین ترتیب رضایت کاربران را در پی دارد همچنین بر سئو سایت نیز تاثیر چشم گیری خواهد گذاشت . می توانید مقاله تاثیر افزایش سرعت وب سایت بر سئو را مطالعه نمایید.