18 ابزار کاربردی برای سئو

ابزار رایگان برای سئو

اگر شما کار سئو انجام می دهید حتما ابزارهای مناسب می توانند تفاوت بین موفقیت و شکست را رقم بزنند.

در این مقاله 18 ابزار رایگان برای سئو را معرفی می کنم، ابزارهایی که بر اساس تجربه شخصی ام در پروژه های مختلف از آنها استفاده کرده ام تا کار برای شما آسان تر شود.

18 ابزار کاربردی برای سئو

در ادامه به ترتیب ابزارهای بررسی سئو وب سایت را برای کاربردهای مختلف بررسی می کنیم.

ابزارهای تحلیل و مانیتورینگ عملکرد سایت

1. Google Search Console

Google Search Console یکی از ابزارهای رایگان و قدرتمند است که به وبمستران و مدیران سایت این امکان را می دهد تا عملکرد سایت را در نتایج جستجو بررسی کنند و به بهینه سازی آن بپردازند.

این ابزار به شما اطلاعات مفیدی درباره نحوه ایندکس شدن صفحات، عملکرد کلمات کلیدی، مشکلات فنی و بسیاری دیگر از جنبه های سایت ارائه می دهد.

  • گزارش عملکرد (Performance Report): شما می‌ توانید با استفاده از این گزارش، عملکرد سایت خود را در جستجو های گوگل بررسی کنید. اطلاعاتی که در این گزارش موجود است، شامل:
    تعداد کلیک‌ ها: تعداد دفعاتی که کاربران روی لینک‌ های سایت شما در نتایج جستجو کلیک کرده‌ اند.
    تعداد نمایش‌ ها: تعداد دفعاتی که صفحات شما در نتایج جستجو ظاهر شده‌ اند.
    میانگین جایگاه: متوسط موقعیت صفحات شما در نتایج جستجو.
    CTR (Click-Through Rate): درصد کاربرانی که پس از مشاهده سایت شما در نتایج جستجو روی آن کلیک کرده‌ اند.
  • گزارش پوشش (Coverage Report)
    گزارش پوشش به شما کمک می‌ کند تا مشکلات ایندکس شدن صفحات سایتتان را شناسایی کنید.
  • دستورالعمل‌ های URL Inspection
    با استفاده از این ابزار می‌ توانید هر URL خاص را بررسی کنید تا ببینید گوگل آن را چگونه ایندکس کرده است. همچنین می‌ توانید به گوگل دستور دهید که صفحه‌ ای خاص را دوباره ایندکس کند.
  • گزارش لینک‌ ها (Links Report)
    در این بخش، شما می‌ توانید اطلاعات دقیقی درباره لینک‌ های داخلی و خارجی سایتتان پیدا کنید. این گزارش به شما کمک می‌ کند تا بفهمید کدام صفحات بیشترین لینک را دریافت کرده‌ اند و همچنین لینک‌ های خارجی (بک‌لینک‌ ها) سایت شما را بررسی کنید.
  • گزارش تجربه کاربری (Core Web Vitals)
    این ابزار به شما کمک می‌ کند تا عملکرد سایتتان از لحاظ تجربه کاربری (UX) را بررسی کنید. این گزارش شامل داده‌ هایی در مورد سرعت بارگذاری صفحات، تعامل با صفحات و دیگر جنبه‌ های فنی سایت است.

2. Google Analytics

گوگل آنالیتیکس یکی از قدرتمندترین ابزارهای رایگان گوگل برای بررسی و تحلیل رفتار کاربران در وب سایت ها و اپلیکیشن هاست. این ابزار به شما کمک می کند بفهمید کاربران چگونه وارد سایت شما می شوند، از چه صفحاتی بازدید می کنند، چقدر در سایت شما می مانند و در نهایت چه اقدامی را انجام می دهند.

Google Analytics به اطلاعاتی می دهد مانند:

  • تعداد بازدیدکنندگان سایت
  • میزان نرخ پرش
  • میانگین مدت زمان حضور کاربران در سایت
  • منابع ترافیک شبکه های اجتماعی
  • کلمات کلیدی

همچنین مزایایی که دارد شامل:

  • رایگان بودن
  • بررسی دقیق کمپین های تبلیغاتی مانند گوگل ادز که به شما می گوید کدام تبلیغات موثر بودند.
  • تحلیل دقیق رفتار کاربران

3. Browseo

Browseo، ابزاری ست مبتنی بر وب که دیدگاهی منحصر به فرد در تفسیر و مشاهده ی صفحات وب، به وبمستران ارائه می دهد. این ابزار مثل یک موتور جستجو، وقتی یک صفحه ی سایت را مورد بررسی قرار می دهد، بر متون HTML خالص متمرکز است و به کمک این ابزار می توانید اسکلت ساختار وب سایت خود را با نگاه عمیق تری تحلیل و درک کنید.

با این ابزار می توانید لینک های داخلی و خارجی را به طور جداگانه همراه با خصوصیاتی از آن ها مثل follow یا nofollow بودن، در قالب فایل هایی از جداول مشاهده کنید.

چند مثال از مدل کارکرد Browseo :

  •  آیا صفحه Redirect شده است؟ اگر بله از چه نوع؟
  • تعداد لغات هر صفحه
  • هدر ها و اندازه ی آن ها
  • تعداد لینک های داخلی (لینک ها به صفحات یک دامنه)
  • تعداد لینک های خارجی یک صفحه
  • متا دیتا ها مانند تگ عنوان، توضیحات، توضیحات متا برای ربات ها

در اینجا اطلاعات مهمی در مورد Browseo وجود دارد که به بررسی 3 مورد آن می پردازیم:

ابزار رایگان سئو به نام Browseo

  • نمایی شبیه سازی شده از موتور جستجو
    همانطور که توضیح دادیم این ابزار با ارائه ی شبیه سازی یک صفحه ی وب از نگاه موتور جستجو، به سئوکاران نمایی به شکل متن و بدون عناصر بصری که فقط شامل تگ های HTML، متاتگ ها، لینک های داخلی، خارجی و متن های ALT تصاویر است، نشان می دهد. به کمک این ابزار می توانید برای اصلاح بخش هایی که از نظر الگوریتم های سئو مشکل دارند، اقدام کنید.

Browseo

  • زمان بارگذاری صفحه ی سایت
    ابزاریست که این قابلیت را دارد که اطلاعات و ارزیابی هایی را در مورد زمان بارگزاری صفحه ی سایت، به سئوکاران ارائه دهد تا بتوانند سرعت سایت خود را بهبود دهند و عملکرد سایت را بهتر درک کنند تا با شناسایی زمینه های بالقوه برای ارتقاء بهینه سازی در موتورهای جستجو، اقدام شایسته ای انجام دهند.
  • رایگان و آسان برای استفاده
    از طریق مرورگرهای وب به طور رایگان قابل دسترسی است که وبمسترها با وارد کردن آدرس لینک صفحه ی وبی که می خواهند تجزیه و تفسیر کنند از آن بهره می گیرند. Browseo با نمایش نمای stripped، عناصر مربوط در صفحه را برجسته می کند.

ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی

4. Google Keyword Planner

Google Keyword Planner ابزاری بسیار معروف و قدرتمند است که بخش کوچکی از Google Ads می باشد که توسط شرکت گوگل ارائه شده است. هدف اصلی از طراحی این ابزار، کمک به تبلیغ‌کنندگان در شناسایی کلمات کلیدی مرتبط برای کمپین‌های تبلیغاتی خود است ولی یکی از اهداف جانبی وبمستران در استفاده از این ابزار، جهت تحقیق کلمه ی کلیدی می باشد. در ادامه، چند قابلیت ارزنده ی این ابزار را در زمینه ی سئو بررسی می کنیم:

Google Keyword Planner

  • تحقیق کلمات کلیدی
    به کمک این ابزار می توان کلمات کلیدی جدیدی کشف کرده و علاوه بر آن بینشی، در ارتباط با حجم جستجو و رقابت کلمات کلیدی مورد نظر، به وبمستران ارائه داد.
  • ایده برای کلمه کلیدی
    این ابزار رایگان سئو، برای گسترش کلمات کلیدی و بر اساس کلید واژگان اولیه ی شما، طیف گسترده ای از کلید واژگان و عبارات جدید و مرتبط با کسب و کار شما را ارائه می دهد.
  • حجم جستجو و الگو ها
    Google Keyword Planner، با ارائه ی آماری دقیق در مورد حجم جستجوی ماهانه ی یک کلمه ی کلیدی کمک می کند که  ذهنیت و نگرشی واقع بینانه نسبت به کلمه ی کلیدی یا عبارتی خاص، با توجه به تغییرات فصلی و روندهای تاریخی و مسائل تاثیرگذاری از این دست، پیدا کنید.

5. Answer the Public

ابزار آنلاین Answer the Public، جهت تحقیق کلمات کلیدی استفاده می شود، ذهنیت و نگرش های کاربردی در مورد سوالات کاربران در مورد یک موضوع خاص را به وبمستران ارائه می دهد و از داده‌های موتور جستجو برای ایجاد نمایشی بصری از سؤالات متداول، حروف اضافه، مقایسه‌ها و پرسش‌های مرتبط با یک کلمه کلیدی یا موضوع استفاده می‌کند. در ادامه به 2 قابلیت این ابزار می پردازیم:

  • Data Visualization
    این ابزار، در قالبی بصری و قابل درک، فهرست جامعی از داده ها و سوالات را ارائه می دهد و این امر سبب ایجاد یک نقشه ی بصری به نام “ابر جستجو” می شود که در ساختار خود سوالات و پرس و جو ها را نمایش می دهد و به سئوکاران برای شناسایی الگوها و موضوعات مرتبط، کمک می کند.

Answer the Public dashboard

  • ایده پردازی محتوا
    ابزاری عالی برای تولید ایده های محتوایی است که با تجزیه و تحلیل کردن پرسش های مربوط به یک موضوع، شکاف های موجود در محتوا را شناسایی کرده و برای رفع نیاز و نگرانی های خاص وبمستران ایده های تازه ای را ارائه می دهد.

6. Google Trends

ابزار Google Trends، یک ابزار رایگان طراحی شده توسط شرکت گوگل است که به کاربران این امکان را می دهد که به جستجوی میزان محبوبیت عبارات مرتبط یا غیر مرتبط بپردازند؛ وبمستران به واسطه ی درک نگرش کاربران نسبت به الگوها و علایق منطقه ای در یک مقیاس نسبی در دوره ای خاص، می توانند روند بهینه سازی خود را شناسایی کنند. در ادامه به 3 مورد مهم از این ابزار می پردازیم:

  • انتخاب محدوده زمانی برای تجزیه و تحلیل
    بازاریابان دیجیتال، می توانند با انتخاب محدوده ی زمانی خاصی، داده های مدنظر خود را تجزیه و تحلیل کنند تا راحت تر بتوانند جهش های کوتاه مدت یا بلند مدت را شناسایی کنند.

Google Trends dashboard

  • Regional Interest یا محبوبیت محلی
    Google Trends، دارای این قابلیت است که داده هایی در ارتباط با میزان محبوبیت یک موضوع یا عبارت مورد جستجوی کاربران را در بازه های زمانی متفاوت، ارائه دهد. وبمستران و بازاریابان دیجیتال به کمک این ابزار می توانند به توزیع جغرافیایی یک علاقمندی یا عبارت و موضوع خاص پی ببرند.
  • جستارهای مرتبط
    Google Trends، مطابق با عبارت جستجو شده، عبارات و موضوعات مرتبط را کشف کرده و در اختیار شما می گذارد.

ابزارهای تحلیل بک لینک و اعتبار دامنه

7. Ahrefs

Ahrefs ابزاری جامع برای سئو است و به بازاریابان دیجیتال با در اختیار گذاشتن طیف گسترده ای از داده ها، کمک می کند علاوه بر این که بتوانند رقبای خود را تحلیل کنند بتوانند ترافیک ارگانیک خود را بهینه سازی کنند.

بسیاری از افراد فکر می کنند که Ahrefs تنها برای چک کردن بک لینک های وب سایت به کار می رود اما در حقیقت این تنها یکی از کارهای آن است، این کمپانی در واقع به جمع آوری اطلاعات می پردازد و آن ها را برای مقاصد بازاریابی به کار می برد (دقت شود که تمام امکانات Ahrefs  رایگان نیست).

Ahrefs می تواند به نسبت قدرت یک URL (URL Rating) به شما بگوید که چقدر می تواند این بک لینک با ارزش باشد که در نهایت باعث شود وب سایت شما بتواند رتبه خوبی در گوگل به دست آورد.

  • رتبه دامنه (Domain Rating)
    نشان دهنده قدرت کلی پروفایل بک لینک های یک دامنه است، این فاکتور با رتبه بندی گوگل در ارتباط است اما نه به اندازه URL Rating.
  • دشواری کلمات کلیدی (Keyword Difficulty)
    را نیز می توانید از Ahrefs به دست آورید و این مقیاس به شما می گوید که گرفتن رتبه در این کلمه کلیدی تا چه اندازه رقابتی و دشوار است.
  • تجزیه و تحلیل بک لینک
    Ahrefs، به دلیل قابلیت های گسترده در تجزیه و تحلیل بک لینک مشهور است. Ahrefs دارای به روزترین ایندکس های بک لینک است که این امکان را می دهد علاوه بر تجزیه و تحلیل بک لینک های سایت خود، سایت های رقبای خود را هم آنالیز کنید.

ابزار رایگان Ahrefs

  • تحقیق کلمات کلیدی
    Ahrefs، قدرتمندترین ابزار برای تحقیق کلمه ی کلیدی است و به ما این امکان را می دهد که کلمه ی کلیدی مناسب برای کسب و کار خود، تجزیه و تحلیل دشواری کلمات کلیدی، تحلیل صفحات برتر رقبای شما در حوزه ی کاری خود را ارزیابی کنیم.

8. Moz Link Explorer

Moz Link Explorer یکی از ابزارهای معروف و کلیدی شرکت Moz برای بررسی بک لینک ها و تحلیل پروفایل لینک های ورودی به یک دامنه است. این ابزار به سئوکاران و وبمسترها و تولید کنندگان محتوا کمک می کند تا وضعیت لینک سازی سایت خود و رقبا را بهنر بررسی کنند و بر همان اساس استراتژی لینک سازی خود را بهبود دهند.

با استفاده از این ابزار می توانید:

  • لیستی از بک لینک های ورودی به یک سایت یا صفحه را ببینید.
  • اعتبار دامنه و اعتبار صفحه را بررسی کنید.
  • بک لینک های فالو و نوفالو را تفکیک کنید.
  • بک لینک های جدید و از دست رفته را ردیابی کنید.
  • بررسی کنید که چه سایت هایی به رقبا لینک داده اند.
  • انکرتکست های استفاده شده را بررسی کنید.

Moz Link Explorer به شما می گوید که کدام لینک ها با ارزش ترند و کدام یک ممکن است که اسپم باشند.

شاخص های مهمی که در Moz Link Explorer نمایش داده می شود:

  1. Domain Authority (DA): نمره‌ ای از ۱ تا ۱۰۰ که اعتبار کلی دامنه را نشان می‌ دهد. هر چه DA بالاتر باشد، احتمال رتبه گرفتن بهتر است.
  2. Page Authority (PA): نمره‌ ای از ۱ تا ۱۰۰ که اعتبار یک صفحه خاص را نشان می‌ دهد.
  3. Spam Score: درصدی که میزان احتمال اسپمی بودن یک دامنه را نشان می‌ دهد.
  4. Total Backlinks: تعداد کل بک‌ لینک‌ های موجود به دامنه یا صفحه بررسی‌ شده.
  5. Linking Domains: تعداد دامنه‌ های یکتایی که به سایت لینک داده‌ اند.
  6. Top Followed Links: لیستی از مهم‌ ترین لینک‌ های نوفالو به سایت شما.
  7. Anchor Texts: کلمات یا عباراتی که به عنوان لینک به سایت شما استفاده شده‌ اند.

9. Remove’em

Remove’em، ابزاری آنلاین است که به سئوکاران و بازاریابان دیجیتال در شناسایی و حذف بک لینک های بی کیفیت کمک می کند. این ابزار با تهیه ی گزارشی از در شناسایی تنوع و برجستگی Anchor Text ها و همچنین مواردی که به علت زیاد بهینه شدن سایت شما را دچار ریسک می کند، به شما کمک می کند تا پروفایل لینک وب سایت خود را بهبود ببخشید.

لازم است بدانید که بهینه سازی بیش از حد توسط الگوریتم های سئو شناسایی خواهد شد که در نتیجه ی آن برای سایت شما جریمه ای از طرف موتور جستجو در نظر گرفته می شود.

ابزار Remove’em برای سئو

پس، به طور خلاصه ابزار Remove’em، در 3 زمینه ی اصلی به ما کمک می کند:

  • تجزیه و تحلیل بک لینک
    همانطور که پیش تر گفتیم Remove’em، پروفایل بک لینک یک وب سایت را برای پیدا کردن بک لینک های مضر، با در نظر داشتن عواملی مثل anchor text، اعتبار دامنه و… تحلیل می کند.
  • ارزیابی ریسک
    این ابزار هر بک لینک را از نظر میزانی که ریسک و آسیب احتمالی بر سئوی وب سایت دارد، بررسی می کند و با این کار به بازاریابان دیجیتال کمک می کند که ابتدا در جهت اصلاح یا حذف مضرترین لینک ها اقدام کنند و طبق برنامه و اولویت بندی به تصحیح بک لینک ها بپردازند.
  • Disavow File Generation
    این ابزار در شرایطی که درخواست های حذف لینک ناموفق هستند، با ایجاد یک فایل با نام Disavow، به کاربران کمک می کنند. کاربران می توانند این فایل را به موتورهای جستجو مانند گوگل ارسال کنند تا به موتور جستجو اعلام کنند که هنگام بررسی بک لینک ها، از برخی از آن ها صرف نظر کند.

ابزارهای بهینه سازی فنی و سرعت سایت

10. Google PageSpeed ​​Insights

Google PageSpeed ​​Insights، یک ابزار تحلیل عملکرد وب است که توسط گوگل ارائه شده است. سرعت و عملکرد صفحات وب را در دستگاه های دسکتاپ و تلفن همراه ارزیابی می کند و توصیه هایی را برای بهینه سازی زمان بارگذاری و بهبود تجربه کاربر ارائه می دهد.

Google PageSpeed ​​Insights dashboard

  • معیارهای عملکرد PageSpeed ​​Insights
    ابزار PageSpeed ​​Insights معیارهای مختلفی از عملکرد را برای تعیین نمره و کیفیت در نظر دارد که به واسطه ی این معیارها جنبه های مختلفی از سرعت بارگذاری سایت و میزان تعامل کاربر با سایت را ارزیابی می کند که عبارتند از:
  • First Contentful Paint (FCP)
  • Largest Contentful Paint (LCP)
  • اولین تاخیر ورودی (FID)
  • تغییر چیدمان تجمعی (CLS)

11. GTmetrix

GTmetrix ابزار تجزیه و تحلیل وب، که به وبمستران و صاحبان وب سایت در راستای افزایش بهره وری و عملکرد سایت کمک می کند. در ادامه به طور دقیق تری به بعضی از قابلیت های GTmetrix می پردازیم:

  • تجزیه و تحلیل سرعت صفحه
    یکی از معیارهای ابزار GTmetrix، برای بررسی عملکرد صفحات وب و سرعت بارگذاری صفحات وب است که خود شامل مواری مثل زمان بارگذاری صفحه، اندازه کل صفحه، تعداد درخواست ها و زمان صرف شده برای نمایش صفحه می باشد.

GTmetrix dashboard

  • نمرات عملکرد در GTmetrix
    GTmetrix برای نمره دهی به عملکرد صفحات وب شما فاکتورهایی مانند زمان بارگذاری صفحه، اندازه صفحه و تعداد درخواست ها را مدنظر قرار می دهد. نمرات، از A تا F، یک نمای کلی از عملکرد یک صفحه ارائه می دهد.

ابزارهای بهینه سازی محتوا و ساختار سایت

12. Yoast SEO

Yoast SEO، یکی از پلاگین های محبوب و کاربردی برای بهینه سازی وب سایت های وردپرسی است. Yoast SEO، توسط شرکت یوست طراحی شده است، این پلاگین به بهبود سئوی داخلی و افزایش ترافیک وب سایت ها کمک می کند.

Yoast SEO dashboard

  • بهینه سازی سئو داخلی
    Yoast SEO تجزیه و تفسیر جامعی درباره ی موارد اساسی مربوط به سئوی داخلی هر صفحه از وب سایت شما به همراه گزارش و توصیه هایی جهت بهبود سایت و عناصر کلیدی مثل متا تگ ها، عناوین، عنوان ها، طول محتوا، استفاده از کلمه کلیدی و خوانایی ارائه می دهد.
  • تجزیه و تحلیل محتوا و خوانایی
    افزونه ی Yoast SEO، به کمک تست Flesch Reading Ease، میزان خوانایی محتوا را تجزیه و تحلیل می کند و به سازندگان سایت یا وبمستران این اطمینان را می دهد که محتوای آنها چه میزانی از شفافیت و جذاب بودن را در کنار خوانایی، برخوردار است.

13. Rank Math

Rank Math یکی از محبوب ترین افزونه های سئو برای وردپرس است که امکانات پیشرفته و حرفه ای برای بهینه سازی سایت در اختیار شما قرار می دهد. این افزونه به عنوان جایگزینی قوی برای Yoast SEO شناخته شده است و در سال های اخیر به دلیل ویژگی های رایگان و گسترده ای که دارد محبوبیت بیشتری بین سئوکاران پیدا کرده است.

مهم ترین ویژگی های Rank Math عبارتند از:

  • آنالیز سئو در لحظه: به هنگام نوشتن مقاله در برگه وردپرس، Rank Math به صورت زنده محتوا را از لحاظ سئویی آنالیز می کند و بر اساس معیارهای سئو به مقاله شما امتیاز می دهد.
  • امکان استفاده از چندین کلمه کلیدی: برخلاف Yoast که در نسخه رایگان فقط یک کلمه کلیدی را پشتیبانی می کند، Rank Math به شما این امکان را می دهد تا چند کلمه کلیدی را اضافه کنید.
  • پشتیبانی از Schema Markup: شما می توانید به راحتی داده های ساختار یافته مانند How-to و FAQ، محصولات، مقاله و … را به صفحات خود اضافه کنید.
  • مدیریت لینک ها (Redirects): رنک مث ابزاری داخلی برای مدیریت ریدایرکت ها دارد.
  • نقشه سایت: این افزونه نقشه XML سایت را به صورت خودکار انجام می دهد.

14. WooRank

WooRank، ابزاری برای تجزیه و تحلیل سئوی آنلاین است که مانند دیگر ابزارهای سئو به بهینه سازی وب سایت کسب و کارها کمک می کند تا رتبه ی خود را در سئو بهبود بخشند. در ادامه، به چند کارکرد از ابزار WooRank اشاره می کنیم:

  • تجزیه و تحلیل وب سایت
    WooRank، بر اساس فاکتورهای مختلف سئو، از جمله بهینه سازی در صفحه، بک لینک، سازگاری با موبایل، سرعت وب سایت، حضور در رسانه های اجتماعی، سایت ها را تجزیه و تحلیل کرده و گزارش مفصلی درباره ی نقاط قوت و ضعف تمام زمینه های سایت شما ارائه می دهد.

WooRank dashboard

  • معیارها و بینش های سئو
    معیارها و بینش های سئو کمک می کند تا کاربران عملکرد وب سایت خود را درک کنند. معیارهایی که WooRank در ارتباط با آنها به کاربران خود بینش می دهد شامل تخمین ترافیک وب سایت، رتبه بندی کلمات کلیدی، اعتبار دامنه و تعامل در رسانه های اجتماعی می باشد.

داده هایی که بر اساس این معیارها به دست می آید به وبمستر ها بینشی بهتر در اتخاذ یک استراتژی سئو مبتنی بر داده های به دست آمده، می دهد.

15. Varvy SEO Tool

Varvy SEO Tool، یک ابزار سئوی آنلاین و مبتنی بر وب است که طیف گسترده ای از ویژگی های مبتنی بر تجزیه و تحلیل عملکرد بهینه سازی موتورهای جستجوی وب سایت شما، را ارائه می دهد. به نکاتی از این ابزار محبوب در ادامه اشاره می کنیم:

Varvy dashboard

  • تجزیه و تحلیل سئوی داخلی
    ابزار سئوی Varvy، تمام عوامل مربوط به سئوی داخلی سایت را بررسی می کند که آیا این عناصر بر اساس بهترین شیوه های سئو بهینه شده است یا خیر؛ بعضی از مواردی که بررسی می شوند عبارتند از:
  • برچسب های عنوان
  • توضیحات متا
  • عنوان
  • بهینه سازی تصویر
  • ساختار URL
  • تجزیه و تحلیل سازگار با موبایل
    با افزایش هر روزه ی تعداد کاربران موبایل، اهمیت طراحی مناسب برای کاربر گوشی همراه در ارزیابی و الگوریتم های موتورهای جستجو بیشتر می شود. برخی از فاکتورهایی که به این جهت بررسی می کند:
  • طراحی واکنش‌گرا یا responsive design
  • پیکربندی viewport
  • اندازه فونت
  • tap targets
  • سایر جنبه‌های بهینه‌سازی موبایل
  •  تجزیه و تحلیل سرعت صفحه
    ابزار SEO Varvy با تجزیه و تحلیل فاکتورهای مختلفی از سایت شما، عملکرد سرعت وب سایت را ارزیابی می کند.
  • تجزیه و تحلیل داده های ساخت یافته
    ابزار SEO Varvy، وجود و صحت نشانه گذاری داده های ساختار یافته را در یک وب سایت بررسی می کند و هرگونه مشکل در نشانه گذاری را شناسایی کرده و برای اصلاح آنها راهنمایی هایی را در اختیار شما می گذارد.

ابزارهای تحلیل رقبا و بازار

16. Ubersuggest

Ubersuggest یک ابزار سئوی آنلاین و رایگان است که هدف آن ارائه بینش و داده های ارزشمند به کاربران برای ارتقای استراتژی های SEO و بهبود رتبه بندی جستجوی ارگانیک وب سایت آنها است.

Ubersuggest dashboard

  • تحقیق کلمات کلیدی
    این ابزار لیستی از کلمات کلیدی مرتبط برای هدف گذاری درست در محتوا را به همراه حجم جستجو، دشواری کلمه کلیدی، پرداخت به ازای کلیک (CPC) و سطح رقابت تولید می کند.
  • تجزیه و تحلیل رقابتی
    به شما این امکان را می دهد که وب سایت های رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید تا در ارتباط با استراتژی های سئو آنها بینش کسب کنید.

17. Semrush

Semrush یکی از قوی‌ ترین و جامع‌ ترین ابزارهای سئو و بازاریابی دیجیتال در دنیاست که توسط هزاران کارشناس سئو، دیجیتال مارکتر، تولیدکننده محتوا و کسب‌ و کارهای آنلاین مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

این ابزار امکانات بسیار متنوعی در زمینه تحلیل رقبا، تحقیق کلمات کلیدی، بررسی بک‌ لینک‌ ها، مانیتورینگ جایگاه سایت و مدیریت تبلیغات پولی (PPC) ارائه می‌ دهد.

مهم ترین ویژگی های Semrush:

  • تحقیق کلمات کلیدی
  • تحلیل رقبا
  • بررسی بک لینک ها
  • بررسی جایگاه کلمات کلیدی
  • ابزار تولید محتوا
  • مدیریت کمپین های تبلیغاتی

Semrush یک رابط کاربری ساده و حرفه ای دارد، از کشورهای بسیاری پشتیبانی می کند. برای گزارش نمودارها و تحلیل های گرافیکی را در اختیار شما قرار می دهد.

ابزارهای فنی و امنیتی

18. Screaming Frog SEO Spider

Screaming Frog SEO Spider یک ابزار قدرتمند خزیدن (crawling) و ممیزی وب سایت است که برای کمک به تجزیه و تحلیل فنی سئو طراحی شده است. این ابزار به وبمستران امکان می دهد تا وب سایت ها را کاوش کنند و تمام داده ها در مورد جنبه های مختلف ساختار سایت، URL ها، متا تگ ها و سایر عناصر مهم SEO جمع آوری کنند. در ادامه به نکاتی از این ابزار می پردازیم:

  • خزیدن وب سایت
    Screaming Frog SEO Spider، وب سایت ها را مانند ربات های موتورهای جستجو جستجو برای جمع آوری داده ها و تجزیه و تحلیل جنبه های مختلف و تمام صفحات سایت میخزد و اطلاعاتی مانند URL ها، عنوان صفحات، توضیحات متا، عنوان ها، تصاویر، لینک های داخلی و خارجی و غیره را جمع آوری می کند.
  • Data Visualization
    داده های کاوش شده (خزیده شده) را در قالب نمایه های بصری کاربرپسند مثل نمودارها، برای درک بهتر و تفسیر آنها، تولید می کند.
  • تجزیه و تحلیل فنی سئو
    این ابزار با شناسایی لینک های شکسته، تغییر مسیرها، محتوای تکراری، متا تگ های از دست رفته، response codes، نقشه های سایت XML، تگ های متعارف و سایر عناصر فنی مهم سئو، تجزیه و تحلیل عمیقی برای بهبود و بهینه سازی سایت ارائه می دهد.

اگر یک کاربر بخواهد از ۳ ابزار شروع کند، پیشنهاد شما چیست؟

اگر به تازگی حرفه سئو وارد شده اید و به دنبال ابزارهای موثر برای شروع هستید پیشنهاد ما این است که با 3 ابزار زیر شروع کنید:

  1. Google Search Consol
    این ابزار به شما این امکان را می دهد تا عملکرد سایت را در نتایج جسنجو بررسی کنید.
  2. Google Analytics
    با این ابزار می توانید رفتار کاربران را در سایت خود دنبال کنید و به استفاده از این اطلاعات تجربه کاربری سایت را بهینه سازی کنید.
  3. Rank Math
    اگر از وردپرس استفاده می کنید، این افزونه می تواند به شما در بهبود محتوا، عناوین، متا تگ ها ساختار URL کمک کند.

کلام پایانی

تیم سئوی دارکوب، در این مقاله به تعدادی از ابزارهای معروف و رایگانی که یک کاربر یا وبمستر ایرانی می تواند به آن دسترسی داشته باشد، پرداخته است هرچند که اگر فلسفه ی سئو را درک کرده باشید می دانید که صرفا با تسلط به نرم افزارها و ابزارهای سئو نمی توانید در سطوح بالاتر در حوزه ی بهینه سازی، که نیاز به قدرت تحلیل بیشتر و بینش حل مساله و طراحی استراتژی دارد، موفق شوید؛ پس سعی کنید همگام با افزایش تسلط بر ابزار های سئو، ذهن استراتژیست خود را تقویت کنید.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
شرکت طراحی سایت دارکوب