Schema Markup در سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

Schema Markup

به هنگام جستجو در مورد یک موضوع خاص در موتورهای جستجو، ممکن است وب سایت ‌هایی را مشاهده کنید که بسیار ساختار یافته در نتایج جستجو ظاهر می شوند. یک موضوع با جزئیات کامل از جمله رتبه ‌بندی، قیمت، تصویر، توضیحات متا، عنوان و سایر موارد را مشاهده خواهید کرد. قطعاً ظاهر شدن یک سایت به این صورت، می تواند نرخ کلیک و ترافیک وب سایت را افزایش دهد.

اما چگونه یک وب سایت در موتور جستجو به این صورت بالا می ‌رود؟ Schema Markup، فرایندی است که به شما کمک می کند تا بتوانید محتوای وب سایت خود را برای موتور جستجو بهتر و بیشتر توضیح دهید. زمانی که اسکیما به درستی پیاده سازی شود، نه تنها وب سایت شما در نتایج جستجو متمایز خواهد شد، بلکه شانس بیشتری وجود خواهد داشت تا کاربران بر روی لینک کلیک کنند. اسکیما توانسته با ارائه جزئیات مهم و دقیق در مورد یک موضوع، تجربه کاربری را بهبود و درجه رتبه ‌بندی را افزایش دهد.

لیست مطالب

Schema Markup چیست؟

اسکیما به نوعی ریزداده است که به موتور جستجو کمک می کند تا محتوای شما را درک کرده و نتایج دقیق و مرتبط تری را به کاربران ارائه دهد.

تعریف دقیق Schema Markup

Schema Markup به عنوان محتوای ساختار یافته نیز شناخته می شود. داده ها و کلمات استانداردی هستند که شما به عنوان سئوکار می توانید با هدف ارائه اطلاعات بیشتر در مورد محتوای صفحات وب سایت، بهHTML  اضافه کنید. این نشانه گذاری به ویژه به موتور جستجو کمک می کند تا محتوای وب سایت را بخواند، آن را درک و به اطلاعات بهتری دست پیدا کند. در پایان، وب سایت شما را ساختارمند و معنادار تشخیص داده و  در لیست جستجوها قرار می دهد.

زمانی که در HTML  اسکیما گنجانده شود، به معنای این است که می توانید در مورد محتوای مورد نظر، جزئیات دقیق ‌تری از جمله عنوان، تاریخ انتشار و نام نویسنده را در اختیار موتور جستجو قرار دهید. زمانی که موتور جستجو این جزئیات و اطلاعات را دریافت کند، برای ایجاد پانل‌ های دانش، قطعه‌ های غنی و سایر نتایج جستجوی پیشرفته، از آنها استفاده خواهد کرد. به نوعی اسکیما زمینه دسترسی کاربر را به اطلاعات آسان ‌تر می کند.

با اضافه کردن نشانه‌ ها در HTML  فرصتی را ایجاد می کنید تا تفسیر و نمایش اطلاعات در نتایج جستجو، برای موتور جستجو آسان ‌تر شود.

تاریخچه و تکامل استفاده از Schema Markup در سئو

در روزهای ابتدایی که سئو برای بهینه ‌سازی وب سایت تعریف شد، اسکیما مطرح نبود. موتورهای جستجو برای اینکه درک نسبی و کاملی نسبت به وب سایت ‌ها پیدا کنند، اینکه یک وب سایت چه محتوایی را منتشر کرده است، کاری بسیار سخت و دشوار داشتند. اما از سال ۲۰۱۱، گوگل با یاندکس، یاهو و بینگ همکاری کرد وSchema.org  ایجاد شد.

واژگانی که به مدیران وب سایت این فرصت را می ‌دهند تا بتوانند داده ‌های خود را ساختارمند کرده و شرایطی را ایجاد کنند تا موتورهای جستجو درک راحت ‌تری نسبت به محتوای وب سایت داشته باشند. از سال ۲۰۱۱ تا به امروز Schema.org رشد چشمگیری پیدا کرده است و در صدها زمینه می توان اسکیما را لحاظ کرد. در واقع تلاش شده است تا با پیاده‌ سازی اسکیما بر روی بخش ‌های مختلف سایت، به موتور جستجو کمک کرد تا نسبت به محتوا تفسیر بهتری انجام دهد.

در حال حاضر یکی از اجزای مهم در استراتژی سئو، اسکیما است که مزایای بیشماری را به دنبال دارد. می تواند تجربه کاربری را بهبود ببخشد و به وب سایت کمک کند تا در صدر لیست نتایج جستجو قرار گیرد. با وجود انواع اسکیما به راحتی می توانید به وب سایت خود کمک کنید تا هم از نظر موتور جستجو و هم از نظر کاربر، مورد تایید قرار بگیرد. بنابراین برای به حداکثر رساندن حضور خود در فضای آنلاین، استفاده از اسکیما امری ضروری به شمار می ‌آید.

انواع مختلف Schema Markup (مانند Articles, Products, Events و…)

انواع مختلف اسکیما و تاثیر آنها بر روی وب سایت را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

Article

برای بسیاری از مقالات، پست ‌های وبلاگ و به طور کلی محتواهای نوشتاری، می توان از Article  استفاده کرد. این اسکیما به موتور جستجو کمک می کند تا درباره مقاله، وبلاگ و یا سایر محتواهای متنی جزییات بیشتری را نشان دهد. این جزئیات می تواند شامل عنوان مقاله، تاریخ انتشار، نویسنده مقاله و یا تصاویر مرتبط به آن باشد. بسیاری از مقالات و وبلاگ ‌هایی که از این طریق نشانه گذاری می شوند، در داستان‌ های برتر گوگل ظاهر شده، در نتیجه بازدید بیشتری را دریافت می کنند.

LocalBusiness

برای کسب و کارهایی که موقعیت فیزیکی دارند، این اسکیما بسیار مهم به شمار می ‌آید، چرا که از این طریق می توانید اطلاعات ضروری و مهم را در اختیار موتور جستجو قرار دهید. این اطلاعات می تواند شامل نام کسب و کار، آدرس، شماره تلفن، ساعات کاری و البته نظرات مشتریان باشد. زمانی که این نشانه گذاری ‌ها را در HTML لحاظ کنید، موتور جستجو کمک می کند تا کسب و کار شما در نتایج جستجوی محلی دیده شود. بدین ترتیب می توانید از طریق این راهکار رتبه ‌بندی سئو محلی خود را بهبود ببخشید و در جستجوی نزدیک من، آمار بازدید از وب سایت خود را نیز افزایش دهید.

Product

نوعی دیگر از Schema Markup  مربوط به وب سایت‌ های هستند که فروش اینترنتی دارند. وب سایت‌ های تجارت الکترونیک از این طریق می توانند اطلاعات دقیقی را در مورد محصولاتی که ارائه می ‌دهند، در اختیار کاربر بگذارند. این اطلاعات می تواند شامل قیمت، توضیحات خاص در مورد محصول و البته نظر کاربران باشد. با درج این اطلاعات در قسمت HTML، در نتایج جستجو وب سایت شما می تواند بیشتر دیده شود.

Recipe

برای بسیاری از وبلاگ نویسان و کسانی که در حوزه رسپی و تهیه غذاها فعالیت می کنند، این اسکیما بسیار ارزشمند خواهد بود. اطلاعاتی از جمله زمان پخت غذا و مواد تشکیل دهنده آن و جزئیات مربوط به پخت غذا را می توان از این طریق در اختیار موتور جستجو قرار داد. سپس در صفحات نتایج موتور جستجو، محتوای وب سایت شما به نمایش در خواهد آمد.

FAQPage

در بسیاری از وب سایت‌ ها، صفحه سوالات متداول وجود دارد. در این صفحه سوالات متداول و پاسخ به آنها درج شده است. زمانی که برای اسکیما سوالات متداول را درHTML  قرار دهید، محتوای شما به صورت یک لیست قابل انتشار در نتایج جستجو ظاهر شود.

Event

اگر دارای وب سایتی هستید که بسیاری از رویدادها را تبلیغ می کنید، این اسکیما می تواند بسیار عالی باشد. بسیاری از وب سایت ‌ها رویدادهایی از جمله کارگاه‌ های آموزشی، کنفرانس ‌ها، کنسرت ‌ها و سایر رویدادها را اطلاع رسانی می کنند. با در نظر گرفتن جزئیاتی از جمله نام رویداد، تاریخ برگزاری، مکان برگزاری و سایر اطلاعات مربوط به نحوه شرکت در رویداد، می توانید از طریق اسکیما این اطلاعات را در اختیار موتور جستجو قرار دهید تا پیدا کردن این اطلاعات توسط کاربر آسان ‌تر شود.

Review

بسیاری از وب سایت‌ ها صفحاتی را بارگذاری می کنند که نظرات و رتبه ‌بندی محصولات را به نمایش می ‌گذارند. ایجاد این صفحات به منظور جلب اعتماد و افزایش نرخ کلیک است. با قرار دادن این نشانه گذاری در HTML  فرصتی را ایجاد می کنید تا کاربران نسبت به محصولاتی که ارائه می‌ دهید، اطمینان بیشتری کسب کنند.

انواع مختلفی از اسکیما برای وب سایت‌ها وجود دارد که می توانید برای بخش ‌های مختلف، از این قابلیت استفاده کنید.

 چرا Schema Markup برای سئو مهم است؟

 چرا Schema Markup برای سئو مهم است؟

برای رتبه ‌بندی وب سایت، نحوه و مراحل سئو نقش اساسی دارد. اسکیما نیز به عنوان جزیی از سئو در رتبه بندی می ‌تواند به صورت غیر مستقیم تاثیرگذار باشد.

تأثیر Schema Markup بر نتایج جستجوی گوگل

اسکیما نمی تواند یک عامل برای رتبه ‌بندی باشد، اما می تواند با بهبود تجربه کاربری و مرتبط کردن سایت برای کاربر، بر روی نتایج جستجوی گوگل و رتبه ‌بندی تاثیر بگذارد. این فناوری در کنار سایر موارد سئو، به موتور جستجو کمک می کند تا محتوای وب سایت را بهتر درک کند تا در نتایج جستجو رتبه خوبی را به دست آورید. زمانی که موتور جستجو درک کند که کاربر بر روی سایت کلیک می کند و با محتوا درگیر می شود، رتبه سایت را افزایش می دهد.

تاثیر در درک موتور جستجو

زمانی که گوگل درک بهتری نسبت به محتوای وب سایت شما داشته باشد، در نتایج جستجو تاثیرگذار خواهد بود. گوگل تلاش می کند تا محتوای وب سایت را به درستی درک کند، اگر به طور دقیق از Schema Markup  برای محتوای خود استفاده کنید، زمینه ‌ای را فراهم کرده ‌اید تا گوگل درک بهتری نسبت به محتوای صفحه وب سایت شما داشته باشد. در نتیجه با یک درک عمیق ‌تر، موتور جستجو وب سایت شما را در نتایج جستجو در رتبه بالاتری قرار می‌ دهد.

تاثیر در Rich Snippets  و Rich Results

اگر از اسکیما برای محتوای وب سایت استفاده کنید، در Rich Snippets  و Rich Results، محتوای شما نمایش داده می شود. زمانی که محتوای وب سایت به این صورت به نمایش در آید، جلب توجه بیشتری می کند و کاربر ترغیب می شود، بر روی لینک کلیک کند. در نتیجه رتبه وب سایت شما در نتایج جستجوی گوگل افزایش پیدا می کند.

تاثیر در جستجوی صوتی

اسکیما حتی در جستجوی صوتی نیز تاثیرگذار است. بسیاری از کاربران از دستیارهای صوتی استفاده می کنند، تا  به پاسخ‌ های دقیق و درستی دسترسی پیدا کنند. اگر در اسکیما اطلاعات دقیقی را برای محتوای خود در نظر گرفته باشید، در جستجوی صوتی، وب سایت شما دیده و در نتایج جستجو رتبه خوبی خواهید داشت.

تاثیر در سئو محلی

می توانید با LocalBusiness فرصتی را ایجاد کنید تا در سئو محلی وب سایت شما رتبه خوبی را به دست آورد. با در نظر گرفتن برخی از اطلاعات از جمله آدرس، ساعت کاری، شماره تلفن و نظرات مشتریان می توانید در جستجوی محلی رتبه خوبی را در نتایج جستجوی گوگل کسب کنید.

نحوه کمک به گوگل برای درک بهتر محتوا و نمایش آن در نتایج جستجو

اسکیما نه تنها به گوگل بلکه به دیگر موتورهای جستجو می تواند کمک بزرگی کند، تا محتوای وب سایت ‌ها را دقیق ‌تر و ساختار یافته ‌تر درک کنند. اسکیما به عنوان یک زبان مشترک، بین سایت و موتور جستجو عمل می کند.

ایجاد ساختار مشخص

اسکیما به محتوای وب سایت یک ساختار مشخص را می ‌دهد، بدین ترتیب گوگل به جای بررسی تمام محتوا، داده‌ های ساختاری که اطلاعاتی مهم و ارزشمند هستند را شناسایی می کند. زمانی که شما در مورد بررسی یک محصول، اطلاعاتی از جمله ستاره، قیمت، کیفیت و سایر موارد را به صورت کلیدی منتشر می کنید، این اطلاعات را گوگل راحت ‌تر درک می کند. اسکیما به داده‌ ها ساختار می ‌بخشد و بین داده ‌ها یک رابطه بهتری را ایجاد می کند. به گوگل این فرصت را می ‌دهد تا بتواند بین اطلاعات رابطه دقیقی را ایجاد کند.

زمانی که گوگل بتواند بین اطلاعات یک رابطه را ایجاد کند، نتیجه ‌گیری دقیق ‌تری را نسبت به محتوای صفحه خواهد گرفت. به طور مثال، زمانی که در اسکیما رسپی غذا را قرار می‌ دهید، گوگل با دریافت اطلاعات اولیه از جمله مواد اولیه، دستورالعمل و زمان پخت، بین عنوان و جزئیات، رابطه بهتری را ایجاد می کند.

ایجاد ایندکس دقیق

Schema Markup  به ایندکس دقیق کمک می کند. زمانی که اسکیما را به سایت اضافه می کنید، گوگل می تواند محتوا را سریع و دقیق ایندکس کند. داده‌ های ساختاری به گوگل این کمک را می کنند تا نسبت به موضوع هر صفحه از وب سایت به اطلاعات دقیق‌ تری دست پیدا کند. به ویژه برای وب سایت ‌هایی که دارای محتواهای پیچیده و گسترده هستند، استفاده از اسکیما به گوگل کمک می کند تا اطلاعات مربوط به محصولات را بهتر و سریع تر شناسایی کند.

افزوده شدن ریچ اسنیپت‌ها (Rich Snippets) و ریچ ریزالت‌ها (Rich Results)

Rich Results در موقعیت صفر گوگل، در بالای صفحه نتایج جستجو قرار می ‌گیرد. شامل اطلاعات کلیدی برجسته است، اطلاعاتی که به موتور جستجو کمک می کنند تا یک صفحه وب سایت را بهتر درک کند. Rich Results در انواع Rich snippet  وRich card  است.

یکی از مهمترین تاثیراتی که اسکیما دارد، تاثیر بر روی Rich Results است. نتایج همراه با اطلاعات اضافی و بصری نشان داده می شوند و به کاربر کمک می کنند تا اطلاعات خود را سریع تر پیدا کند. این اطلاعات می تواند شامل قیمت، تصویر، نقد و بررسی، ستاره‌ ها، رتبه‌ بندی و سایر موارد باشد. زمانی که این اطلاعات توسط اسکیما در Rich Results به نمایش گذاشته شود، صفحه جذاب ‌تر و چشمگیرتر خواهد بود، در نتیجه نرخ کلیک افزایش پیدا می کند.

 نحوه عملکرد Schema Markup در سئو

برای درک عملکرد اسکیما در سئو موارد زیر را بررسی خواهیم کرد.

ساختار و قالب Schema Markup

اسکیما به عنوان یک زبان استاندارد برای ساختاردهی داده‌ ها در صفحات وب سایت استفاده می شود. داده‌ ها به صورت کدهای ساختار یافته، در قالب ‌های مختلفی قرار گرفته و به وب سایت اضافه می شوند. ساختار اسکیما به صورت کلی از چند بخش تشکیل شده است که می توان بهContext ، Type و Properties اشاره کرد.

  • بخش Context کد و داده ‌ای که در بر می ‌گیرد را نشان می دهد.
  • در بخش Type باید نوع داده مشخص شود که می تواند عنوان، محصول، ایونت و یا سایر موارد باشد.
  • در بخشProperties باید ویژگی ‌ها و برخی از اطلاعات را درج کرد.

با توجه به نوع محتوای صفحه وب سایت، شما می توانید انواع مختلفی از اسکیما را در نظر بگیرید.

  • Product: بیشتر برای معرفی محصولات در فروشگاه‌ های آنلاین انتخاب می شود.
  • Article: این داده‌ ها را می توانید برای مقالات و وبلاگ ‌ها استفاده کنید.
  • Event: برای همایش و رویداد انتخاب می شود.
  • Recipe: برای نمایش دستورالعمل‌ های طبخ غذا کاربرد دارد.
  • LocalBusiness: از این داده می توانید برای کسب و کار محلی خود استفاده کنید.
  • Review: این داده برای نقد و بررسی موضوعات مختلف استفاده می شود.
  • FAQPage: برای صفحات سوالات متداول کاربرد دارد.
  • Person: این داده برای در نظر گرفتن اطلاعات فردی است.
  • Organization: این داده را سازمان ‌ها و شرکت ‌ها استفاده می کنند.

کد نویسی Schema Markup   (JSONLD ، Microdata، RDFa)

کد نویسیSchema Markup   (JSONLD ، Microdata، RDFa)

قالب‌های اسکیما در سه نوع تعریف می شوند.

  • قالب JSON-LD: این قالب که مخفف عبارت Object Notation for Linked Data Java Script است، به صورت یک بلوک کد JSON در تگ  scriptدرHTML  قرار می‌ گیرد. از مهمترین مزیت این قالب این است که استفاده از آن بسیار آسان است و می توانید برای بخش ‌های مختلف یک وب سایت آن را در نظر بگیرید. این قالب نه تنها توسط گوگل بلکه توسط سایر موتورهای جستجو نیز پشتیبانی می شود.
  • قالب Microdata: این قالب قدیمی به عنوان یک داده ساختاری در HTML قرار می ‌گیرد. مهمترین مزیت این قالب این است که می توانید به طور مستقیم درHTML  قرار دهید.
  • قالب RDFa: این قالب مخفف عبارت Resource Description Framework in Attributes است. داده ‌های ساختار یافته این قالب را در HTML می توانید قرار دهید.

با توجه به ساختار، قالب و داده‌ ها، برای استفاده از اسکیما باید ابتدا نوع داده که با وب سایت شما مرتبط است را انتخاب کنید. سپس تمام ویژگی ‌های موضوع را در نظر بگیرید و پس از تست با Rich Results Test  یا سایر ابزارها، از درستی آن اطمینان حاصل کنید.

نحوه استفاده از Schema Markup در سایت ‌ها

  • شناسایی اسکیما مرتبط: برای شناسایی انواع اسکیما مرتبط ابتدا باید نسبت به اطلاعاتی که در وب سایت خود قرار داده اید، درک عمیقی داشته باشید. شما باید متناسب با محتوای وب سایت تعیین کنید که کدام اسکیما بیشتر هماهنگ است. اگر در وب سایت مقاله ارائه داده ‌اید، می توانید از اسکیما Article استفاده کنید. با شناسایی مرتبط ‌ترین نوع اسکیما، به این اطمینان خواهید رسید که اطلاعات لازم و دقیقی را در اختیار موتور جستجو قرار می دهید.
  • اضافه کردن اسکیما به کد وب سایت: برای اضافه کردن نشانه گذاری اسکیما به کد وب سایت، ابتدا باید داده‌ های ساختاری خاص را در نشانه گذاریHTML  وارد کنید. این داده ‌های ساختاری که درorg  قرار دارند، می توانند اطلاعات دقیقی را در مورد محتوای وب سایت شما در اختیار موتور جستجو قرار دهند. در زمان پیاده‌ سازی نشانه گذاری اسکیما باید اطمینان حاصل کنید که نشانه گذاری به درستی در تگ HTML قرار گرفته است. باید به گونه ‌ای اضافه شود که با ساختار کلی و خوانایی کد وب سایت شما تداخلی نداشته باشد. به این معنا که نشانه گذاری کاملاً باید سازگار و سازماندهی شده باشد. شما می توانید نشانه گذاری اسکیما را به صورت دستی و یا با استفاده از برخی افزونه‌ها یا ابزارها به کد وب سایت خود اضافه کنید.
    اگر قصد دارید به صورت دستی این نشانه گذاری را انجام دهید، پس از اضافه کردن نشانه گذاری اسکیما به کد وب سایت، باید آن را با برخی از ابزارها تست کرده تا اطمینان حاصل کنید که توسط موتور جستجو تایید می شود. این ابزارها به شما کمک می کنند تا هرگونه خطا یا مشکل را که در نشانه گذاری ایجاد شده است، شناسایی کنید، چرا که هر اشتباه و خطا می تواند موتور جستجو را برای تفسیر اسکیما باز دارد.
  • بررسی و به روز رسانی منظم: به خاطر داشته باشید که بررسی و به روز رسانی منظم نشانه گذاری اسکیما یک امر ضروری است و همانطور که وب سایت تکامل پیدا می کند و محتوای جدید اضافه می کنید، مهم است که نشانه گذاری اسکیما نیز دقیق و مرتبط باشد. اگر نشانه گذاری اسکیما در وب سایت قدیمی یا ناسازگار یا نامرتبط باشد، بر روی عملکرد موتور جستجو تاثیر منفی خواهد داشت.
    شما قصد دارید که با اضافه کردن نشانه گذاری اسکیما به کد وب سایت خود، اطلاعات بیشتری را در اختیار موتور جستجو قرار دهید و درک موتور جستجو را نسبت به محتوای خود بهبود ببخشید. بنابراین باید در زمینه نشانه گذاری اسکیما دقت و تلاش بسیاری کنید.

چگونه از Schema Markup برای بهبود سئو استفاده کنیم؟

اگر می‌ خواهید سئو سایت را بهبود ببخشید، اسکیما می ‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

پیاده ‌سازی Schema Markup در صفحات محصول

حتی دستیابی به رتبه بالا در موتور جستجو، تضمینی نیست که کاربران بر روی لینک شما کلیک کنند. اگر نمی ‌خواهید تلاش شما به هدر برود، توصیه می شود اسکیما محصول را اجرا کنید. اسکیما محصول بسیار قدرتمند است و موتور جستجو را قادر می ‌سازد تا اطلاعات بیشتری را نسبت به محتوای وب سایت شما نشان دهد. به طور کلی این ریچ اسنیپت‌ ها برای کاربران جذاب هستند و می توانند نرخ کلیک را افزایش دهند.

اسکیما محصول یک نشانه گذاری است که اطلاعات خاصی را به صورت قالب بندی نشان می دهد و موتور جستجو را قادر می ‌سازد تا جزئیات مربوط به محصول شما را پیدا کند. این جزئیات می تواند شامل قیمت گذاری، بررسی، رتبه ‌بندی، پیشنهادات ویژه و حتی جوایز باشد. با توجه به نوع محصولی که ارائه می دهید می توانید ویژگی‌ های بیشتری را برای اشتراک گذاری با خزنده ‌های جستجو انتخاب کنید. بنابراین می توان گفت Schema Markup  محصول برای سایت‌ های تجارت الکترونیک یک امر حیاتی به شمار می ‌آید.

ریچ اسنیپت ‌ها به سادگی قابل توجه و قانع کننده هستند، آنها خیلی سریع اطلاعاتی که کاربر نیاز دارد را از جمله قیمت، نظر، نحوه ارسال و سایر موارد را ارائه می دهند. از مهمترین مزیت ‌های اجرای اسکیما محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ریچ اسنیپت ‌ها نرخ کلیک بالاتری را ایجاد می کنند، چرا که بیشتر قابل مشاهده هستند. علاوه بر این، اطلاعات اضافی را در اختیار کاربر قرار می دهند، در نتیجه ترافیک بیشتری به سمت وب سایت هدایت می شود.
  • یکی از فاکتورها برای رتبه بندی، جستجوی آسان است. اسکیما محصول به گوگل کمک می کند که محتوا را ارزیابی کرده و تجربه کاربری از این طریق بهبود پیدا می کند.
  • اسکیما محصول به شما این امکان را می دهد که اطلاعات مختلفی را درج کنید که منجر به رضایت بیشتر از تجربه کاربری خواهد شد، چرا که کاربران زمان خود را از دست نمی دهند و با دریافت اطلاعات مهم تصمیم گیری خواهند کرد.
  • بسیاری از کسب و کارها از اسکیما محصول سود نمی ‌برند چرا که آنها بهینه سازی را انجام نمی دهند، اطلاعات را به روز نمی کنند و جزئیات کمی را در اختیار کاربر قرار می دهند.

بهینه ‌سازی محتوای سایت با استفاده از Schema Markup

یکی از روش ‌هایی که می توانید محتوای سایت را بهینه سازی کنید، استفاده از اسکیما است. برای بهینه‌ سازی محتوا شما باید ابتدا انتخاب درستی از اسکیما انجام دهید، باید متناسب با نوع محتوا از داده مناسب استفاده کنید. برای به حداکثر رساندن نتیجه بهتر باید برخی از ویژگی ‌های خاص را که می تواند نام محصول، قیمت، امتیاز و یا تصویر محصول باشد را در نظر بگیرید.

استفاده از ابزارهای تست Schema Markup (مانند Google Rich Results Test)

Google Rich Results Test، ابزار آنلاین است که توسط گوگل ارائه شده است. توسعه دهندگان وب سایت می توانند از طریق این ابزار نشانه گذاری ‌های داده‌ های ساختار یافته را تایید کنند. این ابزار به طور کلی بر روی نتایج غنی تمرکز دارد، نتایج جستجوهای پیشرفته که اطلاعات اضافی را ارائه می دهند. نتایج غنی که می تواند شامل پانل ‌های دانش، نتایج چرخ و فلک و یا سایر موارد باشد، به اندازه ای جذاب و آموزنده هستند که تجربه کاربری را می توانند افزایش دهند.

تست با این ابزار به شما کمک می کند با ایجاد یک پیش نمایش نسبت به داده ‌های ساختار یافته که در نتایج جستجو ظاهر می شوند، بهینه سازی لازم را انجام دهید. برای بهینه سازی سئو، افزایش تجربه کاربری و عیب یابی توصیه می شود از این ابزار استفاده کنید.

مزایای استفاده از Schema Markup در سئو

مزایای استفاده از Schema Markup در سئو

استفاده از اسکیما در سئو مزیت ‌های بسیاری را به دنبال دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

بهبود CTR  (ClickThrough Rate) در نتایج جستجو

یکی از مهمترین مزیت استفاده از اسکیما در سئو، بهبود نرخ کلیک است. اسکیما اطلاعات اضافی را در مورد محتوای وب سایت شما به طور مستقیم در صفحه نتایج موتور جستجو نشان می دهد. این به این معناست که کاربر می تواند قبل از کلیک بر روی لینک صفحه، وب سایت شما را ببیند و برای کلیک کردن اقدام کند. زمانی که اطلاعات مفیدی از جمله رتبه ‌بندی، ستاره، بررسی، قیمت ‌ها را در نتایج جستجو نشان داده می شوند، توجه کاربر جلب شده و او را ترغیب می کنند تا بر روی سایت کلیک کند. بدین ترتیب با اسکیما می توانید وب سایت خود را نسبت به رقبا متمایز و احتمال کلیک توسط کاربر را افزایش دهید.

تفاوتی نمی کند که یک محصول را با رتبه بندی یا یک مقاله را با یک تصویر، توسط اسکیما برجسته کنید. اسکیما برای برجسته کردن اطلاعات کلیدی که کاربر آنها را دنبال می کند، بسیار مفید است. زمانی که جزئیات مهم بیشتر در معرض دید کاربر قرار بگیرند، وب سایت از نظر کاربر جذاب ‌تر و قابل اعتمادتر خواهد بود، در نتیجه نرخ کلیک بهبود پیدا می کند. به طور کلی اسکیما با ارائه اطلاعات ارزشمند به کاربر نرخ کلیک را بهبود می‌ بخشد، وب سایت را جذاب ‌تر می کند، شانس کاربر را برای کلیک بر روی لینک افزایش می دهد.

 نمایش اطلاعات مهم در نتایج جستجو (مانند امتیازات ستاره ‌ای، تاریخ انتشار، و …)

یکی از بهترین روش ‌ها برای نمایش اطلاعات مهم محتوای سایت، استفاده از Schema Markup  است. علاوه بر اینکه سئو را بهبود می ‌بخشد می تواند جذب کاربر را آسان‌ تر کند. از طریق اسکیما شما می توانید اطلاعات خاص را که هم برای کاربر و هم برای موتور جستجو اهمیت دارد را به صورت دقیق و ساختار یافته نمایش دهید. این اطلاعات می تواند امتیاز ستاره ‌ای، نقد و بررسی، تاریخ انتشار، قیمت و ده ‌ها مورد دیگر باشد. مهمترین مزیتی که انتشار این اطلاعات در نتایج جستجو دارد شامل افزایش نرخ کلیک، ایجاد ریچ اسنیپت‌ و درک بهتر محتوا توسط گوگل است.

  • جلب توجه کاربر: نمایش اطلاعات به صورت ساختار یافته باعث جلب توجه کاربر می شود، در نتیجه احتمال اینکه بر روی لینک کلیک کند، افزایش پیدا می کند. اسکیما کمک می کند که نتایج جستجو همراه با ویژگی ‌ها نمایش داده شود. ویژگی‌ هایی مثل قیمت، تصاویر، نقد و نظرها که هر یک می توانند با ایجاد ریچ اسنیپت‌ در جستجوی نتایج، وب سایت شما را متمایزتر کنند.
  • درک بهتر گوگل:از سوی دیگر این اطلاعات مهم کمک می کنند تا گوگل و دیگر موتورهای جستجو محتوا را بهتر درک کنند و در نتایج، وب سایت شما به درستی برای کاربر به نمایش درآید.
  • ارائه کیفیت محصول: با درج اطلاعات مهم از جمله امتیاز ستاره ‌ای، می توانید به کاربر کیفیت محصول را نشان دهید. اگر یک فروشگاه آنلاین دارید، در نظر گرفتن امتیاز ستاره ‌ای می تواند باعث جذب بیشتر کاربران شود.
  • ارائه تاریخ انتشار: زمانی که شما تاریخ انتشار را در اسکیما قرار می دهید، به کاربر در درک قدیمی یا جدید بودن مقاله و مطلب کمک کرده‌ اید.
  • ارائه قیمت: از دیگر اطلاعات مهم که می توانید در اسکیما آن را در نظر بگیرید، قیمت است. به ویژه برای افرادی که فروشگاه آنلاین دارند، نمایش قیمت می تواند در جذب کاربر مفید واقع شود.
  • ارائه تقد و بررسی: می توانید برای محصول خود اسکیما نقد و بررسی را ایجاد کنید. نقدها می توانند در درک کاربر نسبت به کیفیت و قیمت محصول، کمک بسیاری کنند.

افزایش شانس نمایش در موقعیت ‌های ویژه گوگل (Featured Snippets، Knowledge Graph)

یکی از راه‌ های موثر برای دیده شدن در موقعیت ویژه گوگل، استفاده از اسکیما است. اگر می ‌خواهید در Featured Snippets وKnowledge Graph  دیده شوید، برخی از راهکارها را انجام دهید.

  • Featured Snippets: اگر می ‌خواهید محتوا در این قسمت دیده شود باید آن را به صورت پرسش و پاسخ تنظیم کنید. با شناسایی سوالات متداول کاربران و ارائه پاسخ دقیق آنها امکان دیده شدن در این جایگاه افزایش پیدا می ‌کند. همچنین برای عناوین از تگ استفاده کنید و عناوین بهتر است سوال محور باشند. استفاده از فهرست و جدول نیز بسیار کمک کننده هستند.
  • Knowledge Graph : برای قرار گرفتن در این بخش اگر اسکیما را به درستی پیاده سازی کنید، دیده خواهید شد. باید این اطمینان را داشته باشید که اطلاعات یکپارچه ‌ای را در تمامی پلتفرم‌ ها و بسترها منتشر ‌کنید. استفاده از تصاویر با کیفیت همراه با متن جایگزین نیز تاثیرگذار است.

چالش ‌ها و مشکلات احتمالی در پیاده ‌سازی Schema Markup

ممکن است در پیاده‌ سازی اسکیما با برخی از مشکلات و چالش ‌ها روبرو شوید که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.

خطاهای رایج در استفاده از Schema Markup

اکنون که با اسکیما آشنا شده ‌اید، برخی از اشتباهات رایج برای نشانه گذاری اسکیما که باید از آنها اجتناب کنید را مرور خواهیم کرد.

  • عدم استفاده از اسکیما صحیح: از رایج‌ ترین اشتباهات نشانه گذاری اسکیما استفاده نکردن یک اسکیما صحیح و درست است. اسکیما صحیح، ویژگی ‌هایی را ارائه می دهد که می توانید برای تعریف محتوای وب سایت از آنها استفاده کنید. اگر نشانه گذاری را اشتباه استفاده کنید، موتور جستجو نمی تواند محتوای وب سایت را به درستی درک کند. برای دستور غذا باید از اسکیما رسپی استفاده کنید و اگر از اسکیما محصول به جای آن استفاده کنید، موتور جستجو نمی تواند محتوای شما را درک کند و در نتایج جستجو، وب سایت شما را به اشتباه نمایش می دهد.
  • استفاده از اسکیما نادرست: برخی از بازاریابان به طور عمد از اسکیما نادرست استفاده می کنند. آنها می‌ خواهند از این طریق موتور جستجو را فریب دهند تا محتوا را بیشتر به نمایش بگذارند. اما این اسکیما به دلیل نادرست بودن، به عنوان هرزنامه شناخته می شود و می توانید توسط موتور جستجو جریمه شوید.
  • استفاده از اسکیما در محتوای نامربوط: شما نباید برای محتوای نامربوط از اسکیما استفاده کنید. انتخاب یک محتوای نامربوط برای اسکیما می تواند موتور جستجو را دچار سردرگمی کند. به طور مثال اگر یک وبلاگ در مورد نکات سفر دارید، نباید از اسکیما رسپی استفاده کنید.
  • تست نکردن اسکیما: از اشتباهات دیگر که باید از آن اجتناب کنید، عدم آزمایش اسکیما است. پس از اینکه نشانه گذاری را انجام دادید، باید اسکیما را تست کنید تا مطمئن شوید که موتور جستجو محتوا را به درستی درک می کند. با عدم آزمایش اسکیما ممکن است نسبت به اشتباهاتی که انجام داده ‌اید، مطلع نشوید.

    مشکلات در تطابق با استانداردهای گوگل

گرچه اسکیما مزیت ‌های بسیاری دارد، اما تطابق آن با استانداردهای گوگل می ‌تواند چالش برانگیز باشد.

  • مشکلات ساختاری: از جمله مشکلات ساختاری می‌ توان به استفاده کردن ویژگی نامرتبط با یک اسکیمای خاص اشاره کرد. همچنین برخی از داده ‌های ساختاری دارای نواقصی هستند.
  • مشکلات اجرایی: یکی از مشکلات اجرایی می‌ تواند تناقض بین محتوای قابل مشاهده و داده اسکیما باشد. در برخی از موارد، اطلاعاتی که در اسکیما ارائه می ‌شود با محتوای وب سایت تطابق ندارد. زمانی که محتوا به روز رسانی می‌ شود، باید اسکیما نیز به روز رسانی شود. همچنین برخی از سئوکاران برای یک محتوا چندین نوع اسکیما در نظر می‌ گیرند که می ‌تواند کاربر را کمی گیج کند.
  • مشکلات فنی: از مشکلات فنی می‌ توان به خطا در کدگذاری اشاره کرد. در کدگذاری قالب ‌ها امکان نگارش اشتباه وجود دارد.

برای تطابق Schema Markup با استانداردهای گوگل باید از ابزارهای اعتبارسنجی به صورت منظم استفاده شود. همچنین با به روز رسانی مرتب اسکیما می توانید با استانداردهای گوگل همراه باشید. با رعایت این نکات کلیدی و برطرف کردن مشکلات، این اطمینان حاصل می‌شود که اسکیما در وب سایت شما با استانداردهای گوگل تطابق بیشتری پیدا می کند.

    نکاتی برای جلوگیری از اشتباهات رایج

برای جلوگیری از اشتباهات در اسکیما برخی از نکات را رعایت کنید.

  • از فرمت مناسب استفاده کنید، فرمت استاندارد برای اسکیما JSON-LD/ Microdata / RDFa است.
  • از داده درست استفاده کنید، با مراجعه به org می ‌توانید ویژگی‌ ها و داده‌ های مرتبط را به راحتی پیدا کنید.
  • تمام فیلدهای داده را تکمیل کنید.
  • پس از پیاده‌ سازی اسکیما آن را با ابزارهای مختلف تست و اعتبارسنجی کنید.
  • از داده ‌هایی در اسکیما استفاده کنید که کاربر آن را در صفحه وب سایت مشاهده کند.
  • توصیه می ‌شود از اسکیمای مشابه در یک صفحه خودداری کنید.
  • در کنار به روز رسانی محتوا، اسکیما را نیز به روز رسانی کنید.
  • برای در نظر گرفتن اسکیما دستورالعمل‌ ها و الگوریتم‌ های گوگل را در نظر بگیرید.

ابزارها و منابع مفید برای استفاده از Schema Markup

ابزارهای بسیاری وجود دارد که می ‌توانید از طریق آنها اسکیما را به درستی پیاده ‌سازی و تست کنید.

معرفی ابزارهای گوگل و دیگر ابزارهای سئو برای تست و پیاده‌ سازی

دلایل زیادی وجود دارد که باید داده‌ های ساختار یافته را در وب سایت خود با استفاده از اسکیما بهبود ببخشید. علاوه بر اینکه محتوای شما باید واجد شرایط برای قرار گرفتن درSERP  باشد، ترکیب نشانه گذاری اسکیما در سایت، لایه دیگری از اطلاعات را برای موتورهای جستجو آشکار می کند، تا از این طریق محتوای وب سایت شما بهتر درک شود. گرچه استفاده از اسکیما نیازی به کدنویسی ندارد، اما باید بدانید که اسکیما را باید بدون خطا انجام دهید تا توسط گوگل قابل خواندن باشد. ابزارهایی وجود دارد که به شما کمک می کنند نشانه گذاری اسکیما را به درستی انجام دهید و در صورت لزوم با عیب یابی، ایرادات و مشکلات را برطرف کنید.

  • از جمله ابزارهایی که برای تحقیق داده ‌های ساختار یافته می توانید استفاده کنید، می توان بهorg/ Google Rich Results Gallery/ JSON-LD for Devs اشاره کرد.
  • برای تست کدها ابزارهای org Validator/ Rich Results Test/ Bing URL Inspector بسیار کاربردی هستند.
  • همچنین برنامه ‌های افزودنی کروم از جملهSEOPro / Schema Builder برای کاربران قابل دسترس هستند.
  • ابزارهای تولید محتوای ساختار یافته از جمله Schema MarkUp Generator/ RankRanger Generator/ Yoast for WordPress/ ابزارهایی هستند که به شما کمک می کنند تا بتوانید کدهای اسکیما را به طور دقیق ایجاد کنید.
  • Google Search Console/ Semrush Markup Report/ Screaming Frog از دیگر ابزارهایی هستند که پیاده سازی اسکیما را برای شما آسان می کنند.

با پیاده سازی آسان فرایند اسکیما، به موتور جستجو کمک می کنید تا درک بهتری نسبت به صفحه وب سایت شما داشته باشد. همچنین از طریق این ابزارها می توانید ابتدا یک پیش نمایش از نتیجه اسکیما را مشاهده کرده، سپس در صورت تایید آن را بدون خطا انجام دهید.

آموزش استفاده از Google Search Console برای بررسی وضعیت Schema Markup

برای بهینه ‌سازی موتور جستجو، داده‌ های ساختار یافته جنبه حیاتی پیدا کرده اند، چرا که به موتور جستجو کمک می کنند تا صفحه شما را بهتر درک کند. زمانی که داده‌ های ساختار یافته را به یک وب سایت اضافه می کنید، اطلاعات بیشتری را در مورد محتوای صفحه در اختیار موتور جستجو قرار می دهید که قطعاً در رتبه ‌بندی تاثیر بسیاری خواهد داشت. Google Search Console  یک ابزار قدرتمند است که به مدیران وب سایت در نظارت و عملکرد وب سایت کمک بسیاری می کند. ی

کی از ویژگی ‌های این ابزار این است که به شما این فرصت را می دهد تا داده‌ های ساختار یافته را از نظر اعتبار بررسی کنید. زمانی که داده ساختار یافته را در یک قالب استاندارد برای علامت گذاری عناصر در صفحه وب سایت استفاده می کنید، باید پس از افزودن داده ‌ها عملکرد آنها را نیز نظارت کنید. با انتخاب کنسول جستجوی گوگل می توانید اعتبار داده ساختار یافته را بررسی کنید.

پس از وارد شدن به کنسول جستجوی گوگل باید وب سایتی که قصد دارید داده ساختار یافته آن را بررسی کنید، انتخاب کنید. با انتخاب گزینهEnhancements  در منوی سمت چپ کنسول جستجوی گوگل، بر روی Structured Data کلیک کنید. گزارش‌ هایی که دریافت می کنید در مورد داده‌ های ساختار یافته در وب سایت شما هستند. اگر مشکلی برای داده‌ ها تشخیص داده شود، باید آنها را بررسی و برطرف کنید. از طریق این گزارش لیستی از مشکلات را دریافت خواهید کرد، پس از برطرف کردن هرگونه خطا یا هشدار باید داده ساختار یافته را با استفاده از برخی از ابزارها تست کرده و در صورت تایید آن را اجرا کنید.

 تفاوت Schema Markup با سایر تکنیک‌ های سئو

اگر با تکنیک ‌های سئو آشنا باشید، تکنیک اسکیما کمی با آنها متفاوت است.

مقایسه با بهینه ‌سازی محتوا و لینک ‌سازی

بهینه سازی محتوا، لینک سازی و اسکیما هر یک استراتژی ‌های مختلفی هستند که می توانید برای افزایش دیده شدن وب سایت خود در نظر بگیرید. هر یک از این روش ‌ها اهداف خاص خود را دنبال می کنند که باید با توجه به هدفی که دارید، هر یک از استراتژی ‌ها را دنبال کنید.

Schema Markup

Schema Markup  یک کدگذاری است که در ساختارHTML  قرار می ‌گیرد و به موتور جستجو کمک می کند تا محتوای صفحه را بهتر درک کند. این کدها که اطلاعاتی در مورد امتیاز، قیمت، نقد و بررسی، آدرس و سایر موارد را نشان می دهند، کمک می کنند تا نتایج Rich Snippets بهبود پیدا کنند.

با نمایش اطلاعات جذاب، امکان کلیک کردن کاربران بیشتر می شود و به موتور جستجو کمک می کند تا صفحه را بهتر و سریع تر درک کند. همچنین برای جستجوهای صوتی نیز می تواند پاسخ‌ های دقیقی را ارائه دهد. از معایب این استراتژی می توان به داشتن کمی دانش فنی و در نظر گرفتن زمان اشاره کرد. این فرایند به طور مستقیم در رتبه ‌بندی تاثیری ندارد و تنها قرار گرفتن در نتایج جستجو را بهبود می بخشد.

بهینه‌ سازی محتوا

بهینه‌ سازی محتوا به کیفیت ساختار و اطلاعاتی که در صفحات وب سایت وجود دارد، می ‌پردازد. بهینه‌ سازی محتوا که طیف گسترده ای از موارد از جمله انتخاب کلمه کلیدی صحیح و عنوان جذاب را در بر می گیرد، به طور مستقیم در رتبه ‌بندی سایت تاثیرگذار خواهد بود. زمانی که محتوا به درستی بهینه شود، جذب کاربر بیشتر خواهد بود، در نتیجه تعامل و نرخ تبدیل افزایش پیدا می کند.

اگر محتوا جذاب تشخیص داده شود، اشتراک گذاری محتوا توسط کاربران نیز افزایش پیدا می کند. از معایب این استراتژی می توان به انتخاب کلمه کلیدی صحیح اشاره کرد که برای رتبه‌ بندی بسیار تاثیرگذار است. علاوه بر این محتوای وب سایت باید به طور منظم به روز رسانی شود تا رتبه سایت افت پیدا نکند.

 لینک سازی

لینک سازی از دیگر استراتژی ‌هایی است که به موتور جستجو کمک می کند تا به سایت شما اعتبار ببخشد. بک لینک ‌ها می توانند اعتبار دامنه وب سایت شما را افزایش دهند. اگر بک لینک از سایت معتبر دریافت شود، در رتبه ‌بندی تاثیرگذار خواهد بود. علاوه بر این، لینک سازی کمک می کند با ایجاد یک شبکه گسترده ارتباط بیشتری را با کاربران ایجاد کنید. از معایب این استراتژی می توان به در نظر گرفتن زمان و ساخت و ایجاد لینک ‌های با کیفیت اشاره کرد.

استفاده همزمان از Schema Markup و تکنیک‌ های سئو سنتی

اگر برای بهبود رتبه ‌بندی وب سایت خود از تکنیک‌ های سئو سنتی و اسکیما به طور همزمان استفاده کنید، به نتایج قابل قبولی دست پیدا خواهید کرد. با ترکیب تکنیک های سئو سنتی و اسکیما وب سایت شما در نتایج جستجو بهتر دیده می شود، گوگل نسبت به محتوای وب سایت شما درک بهتری پیدا می کند، نرخ تبدیل افزایش پیدا می کند، همچنین می تواند در رتبه‌ بندی وب سایت نیز تاثیرگذار باشد.

اسکیما کمک می کند تا اطلاعات وب سایت دقیق ‌تر و جذاب ‌تر در نتایج جستجو منتشر شوند، سئو سنتی نیز به بهبود ساختار و محتوای وب سایت کمک می کند. هر دو روش مکمل یکدیگر هستند و می توانند در جذب ترافیک و بهبود تجربه کاربری تاثیرات چشمگیری داشته باشند.

Schema Markup و تأثیر آن بر الگوریتم ‌های گوگل

اسکیما تا حدودی توانسته است بر الگوریتم‌ های گوگل تاثیر بگذارد. در ادامه میزان تاثیر اسکیما را به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در رتبه ‌بندی بررسی خواهیم کرد.

بررسی تأثیر مستقیم و غیرمستقیم در رتبه‌بندی

اسکیما به شما این فرصت را می دهد تا اطلاعات بیشتری در مورد محتوای وب سایت خود در اختیار موتور جستجو قرار دهید. این داده ‌ها که در قالب‌ های مختلفی از جمله JSON-LD/ Microdata /  RDFa پیاده‌ سازی می شوند، به موتور جستجو درک واضح ‌تری از محتوا را ارائه می دهند. بنابراین با برچسب گذاری عناصر خاص، موتور جستجو می تواند محتوای وب سایت را بهتر تفسیر، فهرست ‌بندی و رتبه ‌بندی کند.

خزنده‌ های موتورهای جستجو از اسکیما برای نمایه سازی کارآمد صفحات وب سایت استفاده می کنند، این داده ‌های ساختار یافته به خزنده‌ ها کمک می کنند تا عناصر کلیدی را در یک صفحه به سرعت شناسایی کنند. بنابراین الگوریتم ‌های موتورهای جستجو، اسکیما را در نظر می ‌گیرند. گرچه به صورت مستقیم اسکیما عامل رتبه بندی نیست، اما به طور غیر مستقیم در عملکرد سئو سایت تاثیرگذار است.

 تاثیر مستقیم اسکیما در رتبه ‌بندی

  • نتایج جستجوی پیشرفته: استفاده از اسکیما می تواند منجر به rich results یا rich snippets شود، نتایج جستجوی بهبود یافته که اطلاعات اضافی از جمله تصاویر، رتبه ‌بندی، ستاره و قیمت را در بر دارند. این اطلاعات در rich results یا rich snippets برجسته و برای کاربران جذاب هستند.
  • بهبود نرخ کلیک: rich snippets که همراه با اطلاعاتی از جمله رسپی غذا هستند، اطلاعات بیشتری را در اختیار کاربران قرار می دهند. در نتیجه احتمال کلیک توسط کاربر افزایش پیدا می کند، زمانی که نرخ کلیک افزایش پیدا کند موتور جستجو درک می کند که محتوا می تواند ارزشمند باشد بنابراین در رتبه بندی تاثیرگذار خواهد بود.
  • تجربه کاربری بهتر: با ارائه اطلاعات ساختار یافته تجربه کاربری بهبود پیدا می کند. زمانی که کاربران اطلاعات مورد نیاز خود را به سرعت و راحت پیدا کنند، تعامل و تبدیل افزایش پیدا می کند.

بنابراین می توان گفت اسکیما از طریق این موارد تا حدودی به طور مستقیم بر روی رتبه بندی تاثیرگذار خواهد بود.

تاثیر غیر مستقیم اسکیما در رتبه‌ بندی

  • بهبود سئو محلی: اگر از اسکیما LocalBusiness استفاده کنید، به موتور جستجو کمک کرده‌ اید تا اطلاعات دقیق‌ تری را نسبت به کسب و کار شما به دست آورد. به ویژه برای مشاغل محلی این ویژگی بسیار مهم به شمار می ‌آید.
  • بهینه‌ سازی جستجوی صوتی: اسکیما می تواند محتوای شما را برای جستجوی صوتی بهبود ببخشد. با ارائه پاسخ ساختار یافته به درخواست کاربر در جستجوی صوتی وب سایت شما دیده خواهد شد.
  • تاثیر بر روی رفتار کاربر: داده‌ های ساختار یافته می توانند در مدت زمان حضور کاربر در وب سایت تاثیرگذار باشند. اگر محتوا جذاب باشد و به راحتی در دسترس کاربر قرار بگیرد، کاربر مدت زمان بیشتری را در سایت می ‌ماند.

بنابراین به طور غیر مستقیم اسکیما می تواند در رتبه ‌بندی جستجو تاثیرگذار باشد.

بررسی الگوریتم ‌های گوگل و نحوه تعامل آن‌ها با Schema Markup

الگوریتم‌ های گوگل و اسکیما در کنار یکدیگر می توانند تجربه جستجو و البته رتبه ‌بندی صفحات وب سایت را بهبود ببخشند. می توان گفت بین اسکیما و الگوریتم‌ های گوگل یک رابطه نزدیکی وجود دارد.

  • تعامل اسکیما و الگوریتمPanda : در الگوریتمPanda به کیفیت محتوا توجه می شود، همچنین از اسکیما برای نشان دادن یک محتوای مفید استفاده می شود. با ارائه اطلاعاتی در مورد نقد و بررسی یا امتیاز، به گوگل کمک می شود تا محتوای شما را مفید در نظر بگیرد. بنابراین اسکیما به گوگل کمک می کند، ارزیابی دقیق‌ تری نسبت به کیفیت محتوا انجام دهد.
  • تعامل اسکیما با الگوریتم Penguin: الگوریتم Penguin بر روی لینک سازی تمرکز دارد و اگر لینک ‌های بی ‌کیفیت در وب سایت وجود داشته باشد، آنها را تشخیص و برای آنها جریمه در نظر می‌ گیرد. همچنین اسکیما می تواند به طور مستقیم به موتور جستجو کمک کند که محتوای شما را معتبر در نظر بگیرد. به نوعی نشان می دهد که یک لینک سازی دقیقی در وب سایت صورت گرفته است.
  • تعامل اسکیما با الگوریتمHummingbird : این الگوریتم بر روی درک معانی جملات تمرکز دارد. در مقابل، اسکیما نیز تلاش می کند مفاهیم دقیق و بهتری را از محتوای شما استخراج و در اختیار موتور جستجو و کاربر قرار دهد.
  • تعامل اسکیما با الگوریتم RankBrain: این الگوریتم به موتور جستجو کمک می کند تا پرسش ‌ها و جستجوهای پیچیده را بهتر تفسیر کند و نتایج مرتبط‌ تر را ارائه دهد. همچنین اسکیما نیز با ارائه اطلاعات جزئی، به درک محتوای پیچیده کمک می کند. در نتیجه سایت شما می تواند از طریق اسکیما برای جستجوی صوتی و یا جستجوهای طولانی ‌تر، رتبه بهتری را دریافت کند.

آینده Schema Markup در سئو

همانطور که سئو به پیشرفت خود در حال ادامه دادن است، اسکیما نیز پیشرفت خواهد کرد. برای کسب و کارهایی که می‌ خواهند در نتایج جستجو همچنان باقی بمانند، استفاده از اسکیما به یک ضرورت تبدیل می شود. برای موتورهای جستجو که به طور فزاینده بر داده‌ های ساختار یافته تکیه می کنند، اسکیما می تواند بسیار کاربردی باشد. با توجه به رشد چشمگیر جستجوی صوتی، الگوریتم ‌هایی که مبتنی بر هوش مصنوعی هستند و نتایج جستجوی شخصی ‌سازی شده، می توان نتیجه گرفت که داده‌ های ساختار یافته و اسکیما در آینده در سئو نقش بسیار مهمی را ایفا خواهند کرد.

پیش‌بینی ‌های آینده برای استفاده از Schema Markup

  • ظهور هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در سئو: هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در حال تبدیل شدن به مرکزی هستند که کمک می کنند تا درک و رتبه ‌بندی محتوا توسط موتور جستجو آسان ‌تر شود. زمانی که این فناوری ‌ها پیشرفت می کنند، اسکیما برای کمک به الگوریتم ‌های هوش مصنوعی برای تفسیر دقیق صفحات وب سایت مهم خواهد بود. زمانی که شما از ابزار RankBrain که از هوش مصنوعی برای پردازش پرسش ‌های جستجو استفاده می کند، این موضوع را بهتر درک خواهید کرد. اسکیما می تواند درک روابط و معنای محتوای شما را برای سیستم ‌های هوش مصنوعی آسان کند.
  • گسترش ویژگی‌ ها و انواع اسکیما: org یک مخزن مرکزی است که داده‌ های ساختار یافته در آن وجود دارند و به طور مداوم این مخزن در حال گسترش است. انواع اسکیما که به این مخزن اضافه می شوند، ویژگی ‌های جدیدی هستند که با پیچیدگی روزافزون محتوای وب سایت ها سازگاری بیشتری دارند. با توجه به اینکه صنایع از داده ‌های ساختار یافته بیشتر استفاده می کنند، می توان انتظار داشت که در آینده اسکیما در انواع تخصصی تری ظهور خواهد کرد. قطعاً کسانی که انواع اسکیما جدید را اتخاذ و به درستی پیاده‌ سازی می کنند، در چشم انداز جستجو سطح بالاتری را به دست خواهند آورد.
  • جستجوی شخصی: برای موتورهای جستجو محتواهای شخصی‌ سازی شده اهمیت بسیاری دارد و برای ارائه مرتبط‌ ترین نتایج برای کاربران محتوای شخصی ‌سازی را در اولویت قرار می دهند. عواملی همچون تاریخچه جستجو و ترجیحات کاربر به طور قابل توجهی بر نتایج جستجو تاثیرگذار خواهند بود. اسکیما می تواند کمک کند محتوای شما به طور دقیق طبقه بندی شود و به کاربری که به دنبال اطلاعات درست و دقیق است، وب سایت به درستی معرفی شود. هرچه داده‌ های ساختاری بهتر تنظیم شوند، احتمال بیشتری وجود دارد که موتور جستجو محتوای شما را در زمان مناسب به کاربر هدفمند ارائه دهد.

اهمیت در زمینه جستجوی صوتی و جستجوی تصویری

  • بهینه سازی جستجوی صوتی: جستجوی صوتی در حال افزایش است و بسیاری از دستگاه‌ ها این قابلیت را پشتیبانی می کنند. جستجوهای صوتی اغلب طولانی و محاوره‌ ای هستند، در نتیجه موتورهای جستجو باید به دنبال پاسخ‌ های جزئی‌ تر باشند. در اینجا اسکیما وارد عمل می شود و با ارائه داده ساختار یافته به موتور جستجو کمک می کند تا تفاوت ‌های کوچکی که در محتوای شما وجود دارد را بهتر درک کند و در نتایج جستجوی صوتی وب سایت شما را به نمایش بگذارد. بنابراین همانطور که جستجوی صوتی رشد پیدا می کند، بهینه سازی محتوا با اسکیما برای جذب ترافیک صوتی ضروری خواهد بود.
  • بهینه سازی جستجوی تصویری: بهینه ‌سازی تصاویر، برای جستجوی تصویری بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. موتورهای جستجو از جمله گوگل در حال پیشرفت هستند تا شناسایی تصاویر را بر اساس محتوا، نوع، زمینه و سایر موارد انجام و رتبه ‌بندی دقیق‌ تری را ارائه دهند. در این راستا اسکیما می تواند به گوگل کمک کند تا اطلاعات بهتر و دقیق ‌تری را نسبت به تصویر دریافت کند. این اطلاعات که می تواند شامل ویژگی ‌های تصویر، کلمات کلیدی، تاریخ انتشار و موارد دیگر باشد، در جستجوی تصویری بسیار تاثیرگذار خواهد بود. ابزارهای مختلفی وجود دارد که از این طریق می توانید تصاویر خود را بهینه سازی کنید، تا در نتایج جستجوی تصویری، تصاویر شما نیز دیده شوند.

تغییرات احتمالی در نحوه استفاده و نمایش داده‌ ها در گوگل

در حال حاضر استفاده از اسکیما برای بهبود نمایش داده ‌ها در نتایج جستجو، اهمیت بالایی دارد. از سوی دیگر گوگل به طور مداوم الگوریتم‌ ها و نحوه نمایش داده در نتایج جستجو را بهبود می ‌بخشد. اسکیما به گوگل در درک دقیق کمک می کند، بنابراین ممکن است گوگل داده‌ های ساختار یافته بیشتری را از محتوای وب سایت استخراج و به کاربر نشان دهد.

  • استفاده بیشتر از داده ‌های ساختاریافته: این احتمال وجود دارد که در آینده اسکیما برای نمایش داده در نتایج جستجو، بیشتر استفاده شود. در حال حاضر گوگل از داده ساختار یافته برای ایجاد rich snippets استفاده می کند.
  • افزایش استفاده از داده‌ های متا: در آینده این احتمال وجود دارد که گوگل به سمت نمایش محتوای شخصی ‌سازی بیشتر حرکت کند. این بدین معنا است که نمایش اطلاعات به کاربر بر اساس ترجیحات شخصی می تواند بیشتر شود.
  • افزایش جستجوی صوتی و تصویری: زمانی که جستجوی تصویری و صوتی افزایش پیدا کند، این احتمال وجود دارد که گوگل بر روی اسکیما تمرکز بیشتری داشته باشد تا این محتواها را سریع‌ تر و بهتر شناسایی کند.

 پرسش‌ های متداول (FAQs)

  1. آیا استفاده از Schema Markup بر رتبه ‌بندی سایت تاثیر دارد؟

خیر،، اسکیما یک عامل رتبه ‌بندی نیست. اما به طور غیر مستقیم می تواند بر رتبه ‌بندی سایت شما در نتایج جستجو تاثیر بگذارد. اسکیما به موتور جستجو کمک می کند تا محتوا را با دقت بیشتری درک کند.

  1. آیا برای هر نوع صفحه وب باید Schema Markup پیاده ‌سازی شود؟

نیازی نیست تا همه صفحات وب سایت خود را نشانه گذاری کنید. اما هرچه تعداد صفحات بیشتری را به اسکیما اختصاص دهید، به موتور جستجو کمک بیشتری می کنید تا به طور دقیق‌ تر وب سایت شما را ارزیابی کند. در واقع تعداد اسکیمای بیشتر باعث تفسیر بهتر محتوا می شود.

  1. چگونه خطاهای Schema Markup را شناسایی و اصلاح کنیم؟

ابزارهای مختلفی برای شناسایی خطاها، تست و اعتبارسنجی داده‌ ها وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید.

  1. آیا استفاده از Schema Markup در موبایل و دسکتاپ تفاوتی دارد؟

خیر، پیاده سازی اسکیما در موبایل و دسکتاپ از نظر فنی تفاوت اساسی ندارد.

  1. آیا برای سایت ‌های فروشگاهی استفاده از Schema Markup ضروری است؟

بله، وب سایت ‌های تجارت الکترونیک و سایت ‌های فروشگاهی برای افزایش دید جستجو و ترافیک ارگانیک به اسکیما نیاز دارند. برای کسب و کارهایی که در بازار آنلاین رقابت می کنند، اسکیما به موتور جستجو کمک می کند تا با ارائه برخی از اطلاعات از جمله ویژگی محصول و قیمت، رتبه ‌بندی بهتری انجام دهد.

 نتیجه‌گیری

اسکیما به موتور جستجو کمک می کند تا بهترین نتایج جستجو را برای کاربر ارائه دهد. از مهمترین مزیت ‌های نشانه گذاری اسکیما در وب سایت این است که می توانید نرخ کلیک و تعامل را افزایش، نرخ پرش وب سایت را کاهش و عناصر خاص را بهبود ببخشید تا در نتایج جستجو رتبه بالاتری را دریافت ‌کنید. بنابراین می ‌توان گفت یکی از عناصر مهم در استراتژی ‌های سئو، در حال حاضر استفاده از اسکیما است.

توصیه می ‌شود برای افزایش نرخ کلیک، درک بهتر موتور جستجو و دیده شدن در نتایج ویژه و البته سازگاری با جستجوی معنایی، اسکیما را در سئو لحاظ کنید. مدیران وب سایت با استفاده از ابزارهای مناسب می توانند بسیاری از صفحات وب سایت را با اسکیما پوشش دهند و با دریافت گزارش در جستجوی کنسول گوگل، نسبت به مثبت بودن تاثیر اسکیما در سایت اطمینان حاصل کنند.

دارکوب، شرکت فعال در زمینه طراحی سایت و اجرای سئو است. کارشناسان با تجربه دارکوب برای سئو و بهینه ‌سازی وب سایت، راهکارهای کلیدی را در نظر می ‌گیرند تا در مدت زمان کوتاهی رتبه وب سایت افزایش پیدا کند. تیم حرفه ‌ای دارکوب با اجرای سایت ‌های فروشگاهی توانسته است تحول عظیمی را در بسیاری از کسب و کارها ایجاد کند. تنها کافیست برای دریافت مشاوره، با کارشناسان دارکوب در ارتباط باشید.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
شرکت طراحی سایت دارکوب
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز هفته