امروزه راه اندازی هر کسب و کاری به آسانی صورت می گیرد . افراد مختلف می توانند با روش های مختلف برای خود شغلی مهیا نمایند. مهمترین اصلی که در هر کسب و کاری باید به آن دقت شود مدیریت می باشد. با مدیریت صحیح می توان سریع تر به موفقیت رسید. از این رو در بسیاری از مشاغل سیستم های مدیریت وجود دارند تا با برنامه ریزی دقیق بتوانند آن کسب و کار را به خوبی مدیریت نمایند. همه وب سایت ها نیز دارای یک یا چند مدیر می باشند از این برای آنها نیز سیستم های مدیریت مختلفی به وجود آمده اند که به آنها سیستم مدیریت محتوا می گویند. از آنجایی که تعداد زیادی سیستم مدیریت محتوا وجود دارد، در این مقاله ما میخواهیم بهترین و کارآمد ترین آنها را بررسی نماییم.
لیست مطالب
CMS: Cotent Management System یا سیستم مدیریت محتوا یک نرم افزار یا همان سیستم بر روی هاست می باشد با استفاده از سیستم مدیریت محتوا مدیر سایت می تواند بدون برنامه نویسی و طراحی دوباره سایت، محتوای سایت را به راحتی تغییر دهد. سیستم های مدیریت محتوا فقط برای سایت ها نمی باشند بلکه برای کسب و کارهای دیگر کاربردهای متفاوتی دارد اما عمده ترین استفاده از آن برای مدیریت سایت ها می باشد.
در گذشته متقاضیان طراحی سایت ها برای آنکه سایتی پویا داشته باشند و بتوانند آن را مدیریت نمایند مجبور می شدند هزینه ای بسیار زیاد را برای طراحی و پشتیبانی یک سایت پرداخت کنند و خود قادر به تغییر سایت نبودند. وقتی که CMS ها بوجود آمدند افراد توانستند بدون تغییر در کدها محتوای خود را تغییر دهند . استفاده از سیستم مدیریت محتوا مزایای زیر را دارد.
مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا :
حال در ادامه لازم است تا به بررسی چند نمونه از CMS های پرکاربرد بپردازیم. سیستم های وردپرس، جوملا و دروپال از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا می باشند.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس WordPress در ابتدا برای ساخت بلاگ استفاده می شد. اما با توجه به پایه های قوی این سیستم، رفته رفته به عنوان CMS شناخته شد. این سیستم مدیریت محتوا رایگان می باشد و از جامعه کاربری بزرگی برخوردار می باشد. بسیاری از سایت های بزرگ از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنند. این سیستم open source می باشد همچنین از نظر موتورهای جست و جو سرعت خوبی دارد از مزایای وردپرس می توان گفت:
شما باید هاست و نام دامنه خود را تنظیم کنید و مسئولیت مدیریت مواردی مانند امنیت و پشتیبان گیری را بر عهده خواهید داشت.
از آنجایی که وردپرس گزینه های بسیار و انعطاف پذیری زیادی را ارائه می دهد، گاهی اوقات هنگام شروع کار کمی دلهره آور به نظر می رسد. به همین دلیل است که بسیاری از مبتدیان از افزونه های صفحه ساز کشیدن و رها کردن برای وردپرس استفاده می کنند.
خود وردپرس هیچ هزینه ای ندارد. با این حال شما به یک نام دامنه (حدود 1 میلیون در سال) و یک هاست با میزبان وب که می تواند وردپرس را اجرا کند (به طور معمول از600 تئمان سالانه) نیاز دارید.
البته این CMS نقاط ضعفی نیز دارد از جمله اینکه امنیت این سیستم باید توسط یک فرد حرفه ای تنظیم شود. همچنین از پشتیبانی برخوردار نیست و کاربر باید سوالات خود را بر اساس تجربیات دیگران پاسخ بگیرد.
HubSpot CMS Hub یک سیستم مدیریت محتوای کاملا یکپارچه است که به طور خاص برای بازاریابان و صاحبان مشاغل طراحی شده است.
از آنجایی که CMS Hub بر روی پلتفرم CRM HubSpot ساخته شده است که شامل انواع اتوماسیون بازاریابی، فروش، خدمات و ابزارهای عملیاتی است، CMS Hub یک راه حل ایده آل برای کسب و کارهای در حال رشد و همچنین شرکت های بزرگ است که به دنبال یک سیستم همه کاره هستند. وب سایت خود را مدیریت کنند
یک نسخه رایگان وجود دارد، اما لازم است که برند HubSpot را در سایت خود داشته باشید. HubSpot CMS برای وب سایت های تجارت الکترونیک مناسب نیست. خبر خوب این است که به راحتی با وردپرس و ووکامرس ادغام می شود.
یکی دیگر از سیستم های مدیریت محتوای پر کاربر Drupal می باشد .این سیستم متن باز یا Open source می باشد . بسیاری از سایت های بزرگ از جمله سایت کاخ سفید از طریق سیستم مدیریت محتوای دروپال اداره می شود. این CMS از ابتدا برای مدیریت محتوا ساخته شده است از این رو بسیار محبوب و پرکار بر می باشد.
دروپال یکی دیگر از راه حل های CMS منبع باز است. این CMS پشت برخی از وب سایت های بزرگ است، از جمله سایت The Economist و تعدادی از سایت های دانشگاه.
دروپال گزینه خوبی برای توسعه دهندگان یا افرادی است که قادر به استخدام یک توسعه دهنده هستند. اگر قصد دارید یک سایت بسیار سفارشی سازی شده بسازید که نیاز به مدیریت داده های زیادی دارد، به خصوص خوب است.
شما می توانید یک سایت دروپال را در SiteGround میزبانی کنید. آنها نصب رایگان ارائه می دهند و حتی می توانند به شما در انتقال یک سایت موجود دروپال کمک کنند.
همچنین این سیستم مانند وردپرس رایگان می باشد . از مزایای دروپال می توان موارد زیر را ذکر نمود :
از نقاط ضعف این سیستم مدیریت محتوا می توان گفت که برای سایت های ساده مناسب نیست طراحی سایت توسط دروپال کمی پیچیده است.
WooCommerce محبوب ترین پلتفرم تجارت الکترونیک در جهان است. این واقعا انعطاف پذیر است و مدیریت آن آسان است. WooCommerce از نظر فنی خود یک پلت فرم CMS نیست. در عوض، به عنوان یک افزونه در وردپرس اجرا می شود، بنابراین برای نصب WooCommerce باید وردپرس را در سایت خود داشته باشید.
اگر یک پلتفرم CMS بود، 8.8 درصد از سهم بازار را در اختیار داشت. این درصدی از تمام وب سایت های جهان است که از آن استفاده می کنند.
گزینه های مختلف زیادی در ووکامرس وجود دارد که وقتی در راه اندازی یک وب سایت جدید هستید می تواند کمی دلهره آور باشد.
WooCommerce از نظر فنی با هر قالب وردپرس کار می کند، اما ممکن است بخواهید از تم هایی که به طور خاص برای WooCommerce برای پشتیبانی گسترده ساخته شده اند استفاده کنید.
Shopify یکی دیگر از پلتفرم های CMS میزبان همه کاره است. شما نیازی به خرید هاست، نصب نرم افزار یا مدیریت مواردی مانند به روز رسانی و پشتیبان نخواهید داشت. دارای رابط بصری کشیدن و رها کردن است. این از فروش در فروشگاه پشتیبانی می کند، که اگر یک فروشگاه فیزیکی و همچنین فروشگاه آنلاین داشته باشید عالی است.
هزینه های شما می تواند بسیار بالا باشد، به خصوص اگر می خواهید تعداد زیادی برنامه شخص ثالث را به فروشگاه خود اضافه کنید. ممکن است متوجه شوید که می خواهید عملکردی را اضافه کنید که به سادگی در دسترس نیست: برنامه های Shopify نسبت به مواردی مانند افزونه های وردپرس محدودتر هستند.
یکی دیگر سیستم مدیریت محتوای جوملا می باشد، این CMS یکی از محبوب ترین ها می باشد. جوملا نیز مانند وردپرس و دروپال رایگان است . از جامعه کاربری بالایی برخوردار می باشد. همچنین برای همه نوع سایت قابل استفاده است. از جوملا بیشتر برای سایت هایی استفاده می شود که مدیران آن زیاد است. اغلب سایت های دانشگاهی نظیر دانشگاه هاروارد از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنند.
جوملا یکی دیگر از پلتفرمهای منبع باز رایگان CMS است که دارای قالبها و پسوندهای مختلف است. استفاده از آن رایگان است، اما به هاست و نام دامنه نیاز دارید. بر اساس گزارش سهم بازار CMS ما، جوملا 1.72 درصد از تمام وب سایت ها را در اختیار دارد.
این اولین بار در سال 2005 منتشر شد، بنابراین مانند وردپرس، سال ها است که ادامه دارد. جوملا مملو از ویژگیها است و بسیاری از میزبانهای وب با یک کلیک نصب میکنند. با این حال، این واقعا یک پلت فرم CMS ایده آل برای توسعه دهندگان و سازندگان وب سایت با تجربه است، بنابراین گزینه خوبی برای مبتدیان نیست.
مزایای طراحی سایت توسط جوملا از قرار زیر می باشد:
حتی طرفداران جوملا هم می پذیرند که می تواند بسیار پیچیده باشد. بسته به کاری که میخواهید با آن انجام دهید، ممکن است لازم باشد یک توسعهدهنده برای کمک به شما استخدام کنید.
گزینه های زیادی برای افزونه های اضافی وجود ندارد. اگر به یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس عادت دارید که هزاران تم و افزونه در دسترس دارد که عملکرد اصلی را گسترش می دهد، ممکن است جوملا ناامید شوید.
اگر افزونهها و ماژولهای مختلفی را نصب کرده باشید، ممکن است برخی مشکلات سازگاری وجود داشته باشد.
یکی از نقاط ضعف این سیستم مدیریت محتوا این است که استفاده از آن کمی پیچیده می باشد و کاربر پسند نیست. اغلب کاربران ترجیح می دهند از وردپرس استفاده نمایند زیرا طراحی قالب در وردپرس ساده تر است و ماژول های رایگان بیشتری دارد.
سیستم مدیریت محتوای مجنتو یکی دیگر از CMS های رایگان می باشد که برای طراحی سایت فروشگاهی مناسب است . اغلب سایت های فروشگاهی توسط این CMS طراحی شده اند این سیستم تمامی مواردی که یک سایت فروشگاهی لازم دارد را دارا می باشد . از مزیت های این CMS می توان موارد زیر را ذکر نمود :
نقاط ضعف این سیستم مدیریت محتوا این است که فقط برای سایت های فروشگاهی مناسب می باشد. CMS های دیگری نیز همچون ExpressionEngine وجود دارند که بسیار امن و قوی می باشند اما به دلیل قیمت بالا کمتر طراحی و شرکتی از آن استفاده می کند . اغلب طراحان ترجیح می دهند از سیستم های رایگان استفاده نمایند .
در بالا از 7 CMS محبوب و پر کاربرد صحبت شد . اینکه چه سیستمی را برای طراحی سایت خود انتخاب نمایید بستگی به نوع سایت شما دارد. اگر طراحی سایت شما توسط یک طراح صورت می گیرد می تواند تشخیص دهد چه سیستم مدیریتی برای طراحی سایت شما مناسب می باشد. شما می توانید با مراجعه به شرکت طراحی سایت دارکوب از طراحان ما در این زمینه مشاوره بگیرید تا بهترین سایت برای شما طراحی شود.