بهترین سیستم مدیریت محتوا برای طراحی سایت چیست؟

نوشته شده توسط رومینا نظری
شرکت طراحی سایت و سئو دارکوب

امروزه راه اندازی هر کسب و کاری به آسانی صورت می گیرد . افراد مختلف می توانند با روش های مختلف برای خود شغلی مهیا نمایند. مهمترین اصلی که در هر کسب و کاری باید به آن دقت شود مدیریت می باشد. با مدیریت صحیح می توان سریع تر به موفقیت رسید. از این رو در بسیاری از مشاغل سیستم های مدیریت وجود دارند تا با برنامه ریزی دقیق بتوانند آن کسب و کار را به خوبی مدیریت نمایند. همه وب سایت ها نیز دارای یک یا چند مدیر می باشند از این برای آنها نیز سیستم های مدیریت مختلفی به وجود آمده اند که به آنها سیستم مدیریت محتوا می گویند. از آنجایی که تعداد زیادی سیستم مدیریت محتوا وجود دارد، در این مقاله ما میخواهیم بهترین و کارآمد ترین آنها را بررسی نماییم.

سیستم مدیریت محتوا CMS چیست؟

CMS: Cotent Management System یا سیستم مدیریت محتوا یک نرم افزار یا همان سیستم بر روی هاست می باشد با استفاده از سیستم مدیریت محتوا مدیر سایت می تواند بدون برنامه نویسی و طراحی دوباره سایت، محتوای سایت را به راحتی تغییر دهد. سیستم های مدیریت محتوا فقط برای سایت ها نمی باشند بلکه برای کسب و کارهای دیگر کاربردهای متفاوتی دارد اما عمده ترین استفاده از آن برای مدیریت سایت ها می باشد.

در گذشته متقاضیان طراحی سایت ها برای آنکه سایتی پویا داشته باشند و بتوانند آن را مدیریت نمایند مجبور می شدند هزینه ای بسیار زیاد را برای طراحی و پشتیبانی یک سایت پرداخت کنند و خود قادر به تغییر سایت نبودند. وقتی که CMS ها بوجود آمدند افراد توانستند بدون تغییر در کدها محتوای خود را تغییر دهند . استفاده از سیستم مدیریت محتوا مزایای زیر را دارد.

مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا :

  • مدیریت آسان سایت توسط افراد مختلف
  • هزینه کمتر نسبت به طراحی سایت
  • نزدیک شدن به طراحی دلخواه سایت
  • درج سریع محتوا در سایت
  • به روز رسانی سریع محتوای سایت
  • پشتیبانی از سایت و صرفه جویی در نگهداری از آن
  • امنیت سازی سایت

حال در ادامه لازم است تا به بررسی چند نمونه از CMS های پرکاربرد بپردازیم. سیستم های وردپرس، جوملا و دروپال از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا می باشند.

طراحی سایت با وردپرس دارکوب

سیستم مدیریت محتوای وردپرس

سیستم مدیریت محتوای وردپرس WordPress در ابتدا برای ساخت بلاگ استفاده می شد. اما با توجه به پایه های قوی این سیستم، رفته رفته به عنوان CMS شناخته شد. این سیستم مدیریت محتوا رایگان می باشد و از جامعه کاربری بزرگی برخوردار می باشد. بسیاری از سایت های بزرگ از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنند. این سیستم open source می باشد همچنین از نظر موتورهای جست و جو سرعت خوبی دارد از مزایای وردپرس می توان گفت:

  • وردپرس به شما انعطاف پذیری و آزادی ایجاد هر نوع وب سایتی (فروشگاه آنلاین، سایت حراج، سایت عضویت و غیره) را ارائه می دهد. به هیچ مهارت فنی یا دانش کدنویسی نیاز ندارد. ویرایشگر بلوک وردپرس ایجاد صفحات عالی در سایت شما را بسیار آسان می کند.
    شما آزادی کامل دارید که از طریق وب سایت خود به هر شکلی که می خواهید کسب درآمد کنید.
  • هزاران قالب و افزونه وردپرس در دسترس است، هم پولی و هم رایگان. اینها به شما امکان می دهند انواع موارد اضافی مفید مانند فرم های تماس، گالری عکس، دکمه های اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی و موارد دیگر را به سایت خود اضافه کنید.
  • وردپرس واقعاً برای بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) به خوبی طراحی شده است. ایجاد URL ها، دسته ها و برچسب های مناسب SEO برای پست های خود آسان است. همچنین می توانید از بین تعداد زیادی افزونه سئو انتخاب کنید تا به شما در انجام کارهای بیشتر کمک کند.
    یک جامعه بزرگ و پشتیبانی کننده در اطراف وردپرس وجود دارد، زیرا یک CMS منبع باز است. می‌توانید به گروه‌هایی مانند گروه WPBeginner Engage فیس‌بوک بپیوندید تا از هر مشکلی که به آن برخورد می‌کنید کمک بگیرید.
    وردپرس توسعه پذیری زیادی را ارائه می دهد که آن را به یک پلت فرم CMS ایده آل برای مبتدیان و توسعه دهندگان تبدیل می کند.
    وردپرس به شما امکان می دهد تمام محتوای خود را با فرمت XML بارگیری کنید و در صورت تمایل می توانید در آینده به سیستم دیگری منتقل شوید.
  • بیش از 3000 نوع پلاگین رایگان و غیر رایگان که امکان ساخت هر سایتی را برای طراح فراهم می کند
  • کاربری ساده که هر فردی با اندکی آموزش می تواند سایت را مدیریت نماید
  • پشتیبانی از زبان فارسی

منفی

شما باید هاست و نام دامنه خود را تنظیم کنید و مسئولیت مدیریت مواردی مانند امنیت و پشتیبان گیری را بر عهده خواهید داشت.
از آنجایی که وردپرس گزینه های بسیار و انعطاف پذیری زیادی را ارائه می دهد، گاهی اوقات هنگام شروع کار کمی دلهره آور به نظر می رسد. به همین دلیل است که بسیاری از مبتدیان از افزونه های صفحه ساز کشیدن و رها کردن برای وردپرس استفاده می کنند.

قیمت گذاری

خود وردپرس هیچ هزینه ای ندارد. با این حال شما به یک نام دامنه (حدود 1 میلیون در سال) و یک هاست با میزبان وب که می تواند وردپرس را اجرا کند (به طور معمول از600 تئمان سالانه) نیاز دارید.

البته این CMS نقاط ضعفی نیز دارد از جمله اینکه امنیت این سیستم باید توسط یک فرد حرفه ای تنظیم شود. همچنین از پشتیبانی برخوردار نیست و کاربر باید سوالات خود را بر اساس تجربیات دیگران پاسخ بگیرد.

سیستم مدیریت محتوا HubSpot

HubSpot CMS Hub یک سیستم مدیریت محتوای کاملا یکپارچه است که به طور خاص برای بازاریابان و صاحبان مشاغل طراحی شده است.

از آنجایی که CMS Hub بر روی پلتفرم CRM HubSpot ساخته شده است که شامل انواع اتوماسیون بازاریابی، فروش، خدمات و ابزارهای عملیاتی است، CMS Hub یک راه حل ایده آل برای کسب و کارهای در حال رشد و همچنین شرکت های بزرگ است که به دنبال یک سیستم همه کاره هستند. وب سایت خود را مدیریت کنند

طرفداران

  • استفاده از سازنده وب سایت HubSpot آسان است حتی اگر مهارت های فنی کمی داشته باشید. ویرایشگر کشیدن و رها کردن آنها، ابزارهای داخلی سئو و اسناد تماس، همگی ایجاد و بهینه سازی محتوای وب شما را آسان می کند.
  • آنها دارای ویژگی های محتوای هوشمند برای شخصی سازی صفحه وب سایت شما برای بازدیدکنندگان خاص یا بخش های بزرگتر هستند.
    برای توسعه‌دهندگان، توابع بدون سرور، گزینه‌های تم انعطاف‌پذیر و ابزارهای خط فرمان وجود دارد، بنابراین می‌توانید تغییرات را سریع‌تر انجام دهید و دارایی‌ها را سفارشی کنید.
  • CMS Hub دارای ویژگی‌های امنیتی داخلی است – از جمله CDN جهانی و فایروال برنامه وب همراه با یک تیم امنیتی اختصاصی برای ایمن نگه داشتن سایت شما از حملات DDoS، هکرها و سایر ناهنجاری‌ها.
  • HubSpot CMS به طور یکپارچه با ابزار بازاریابی ایمیلی و CRM فروش آنها ادغام می شود، بنابراین می توانید گردش کار عملیاتی خود را ساده کنید.

منفی

یک نسخه رایگان وجود دارد، اما لازم است که برند HubSpot را در سایت خود داشته باشید. HubSpot CMS برای وب سایت های تجارت الکترونیک مناسب نیست. خبر خوب این است که به راحتی با وردپرس و ووکامرس ادغام می شود.

طراحی سایت با وردپرس توسط دارکوب

سیستم مدیریت محتوای دروپال

یکی دیگر از سیستم های مدیریت محتوای پر کاربر Drupal می باشد .این سیستم متن باز یا Open source می باشد . بسیاری از سایت های بزرگ از جمله سایت کاخ سفید از طریق سیستم مدیریت محتوای دروپال اداره می شود. این CMS از ابتدا برای مدیریت محتوا ساخته شده است از این رو بسیار محبوب و پرکار بر می باشد.

دروپال یکی دیگر از راه حل های CMS منبع باز است. این CMS پشت برخی از وب سایت های بزرگ است، از جمله سایت The Economist و تعدادی از سایت های دانشگاه.

دروپال گزینه خوبی برای توسعه دهندگان یا افرادی است که قادر به استخدام یک توسعه دهنده هستند. اگر قصد دارید یک سایت بسیار سفارشی سازی شده بسازید که نیاز به مدیریت داده های زیادی دارد، به خصوص خوب است.

شما می توانید یک سایت دروپال را در SiteGround میزبانی کنید. آنها نصب رایگان ارائه می دهند و حتی می توانند به شما در انتقال یک سایت موجود دروپال کمک کنند.

طرفداران:

  • افزودن محتوا در دروپال آسان است. انواع محتوای سفارشی انعطاف پذیر هستند و گزینه های زیادی برای ایجاد محتوا ارائه می دهند.
  • ماژول های مختلف زیادی وجود دارد که می توانید به سایت خود اضافه کنید (اینها مانند افزونه های وردپرس عمل می کنند).
  • پشتیبانی از طریق گزینه های پشتیبانی انجمن مشابه دیگر پلتفرم های محبوب مانند جوملا و وردپرس در دسترس است.
  • مدیریت کاربر آسان است، با یک سیستم داخلی که در آن می توانید نقش های جدید ایجاد کنید و مجوزهای آنها را مشخص کنید.

همچنین این سیستم مانند وردپرس رایگان می باشد . از مزایای دروپال می توان موارد زیر را ذکر نمود :

  • پشتیبانی از زبان فارسی
  • مناسب سایت های خبری
  • مدیریت بهتر فایل های چند رسانه ای مانند تصاویر و ویدئو ها
  • ایجاد صفحات داینامیکی
  • امنیت بالا
  • دارا بودن پشتیبان

از نقاط ضعف این سیستم مدیریت محتوا می توان گفت که برای سایت های ساده مناسب نیست طراحی سایت توسط دروپال کمی پیچیده است.

سیستم مدیریت محتوای WooCommerce

WooCommerce محبوب ترین پلتفرم تجارت الکترونیک در جهان است. این واقعا انعطاف پذیر است و مدیریت آن آسان است. WooCommerce از نظر فنی خود یک پلت فرم CMS نیست. در عوض، به عنوان یک افزونه در وردپرس اجرا می شود، بنابراین برای نصب WooCommerce باید وردپرس را در سایت خود داشته باشید.

اگر یک پلتفرم CMS بود، 8.8 درصد از سهم بازار را در اختیار داشت. این درصدی از تمام وب سایت های جهان است که از آن استفاده می کنند.

طرفداران

  • WooCommerce به عنوان نرم افزار رایگان در دسترس است، اما برای شروع به میزبانی WooCommerce و نام دامنه نیاز دارید.
  • تم های WooCommerce زیادی در دسترس هستند، که باعث می شود سایت تجارت الکترونیک شما دقیقاً همانطور که می خواهید به نظر برسد.
  • WooCommerce دارای تعداد زیادی افزونه در دسترس (معروف به پلاگین WooCommerce) است که به شما امکان می دهد عملکردهای اضافی را به سایت خود اضافه کنید.
  • شما می توانید محصولات فیزیکی یا دیجیتالی را با استفاده از ووکامرس بفروشید. حتی می توانید محصولات وابسته را از طریق پیوندهای وابسته به فروش برسانید.
  • شما می توانید به طور کامل موجودی خود را از طریق WooCommerce مدیریت کنید و به راحتی می توانید آنچه را که در انبار دارید پیگیری کنید.
  • WooCommerce به طور پیش فرض دارای پرداخت های PayPal و Stripe است. همچنین می توانید هر درگاه پرداخت دیگری را از طریق افزونه ها و افزونه ها اضافه کنید.

منفی

گزینه های مختلف زیادی در ووکامرس وجود دارد که وقتی در راه اندازی یک وب سایت جدید هستید می تواند کمی دلهره آور باشد.
WooCommerce از نظر فنی با هر قالب وردپرس کار می کند، اما ممکن است بخواهید از تم هایی که به طور خاص برای WooCommerce برای پشتیبانی گسترده ساخته شده اند استفاده کنید.

طراحی سایت با دارکوب

سیستم مدیریت محتوای Shopify

Shopify یکی دیگر از پلتفرم های CMS میزبان همه کاره است. شما نیازی به خرید هاست، نصب نرم افزار یا مدیریت مواردی مانند به روز رسانی و پشتیبان نخواهید داشت. دارای رابط بصری کشیدن و رها کردن است. این از فروش در فروشگاه پشتیبانی می کند، که اگر یک فروشگاه فیزیکی و همچنین فروشگاه آنلاین داشته باشید عالی است.

طرفداران

  • می‌توانید کارت‌های اعتباری و نقدی را از طریق راه‌حل پرداخت یکپارچه Shopify، Shopify Payments بپذیرید. PayPal همچنین به عنوان یکی از ارائه دهندگان پرداخت پیش فرض Shopify گنجانده شده است.
  • افزونه‌ها و تم‌های زیادی برای Shopify وجود دارد. می توانید برنامه های شخص ثالث Shopify را خریداری کنید که به شما امکان می دهد انواع ویژگی ها را به فروشگاه آنلاین خود اضافه کنید.
  • اگر بیش از مبلغ مشخصی در فروش درآمد دارید، مانند BigCommerce، نیازی به ارتقا ندارید.
  • Shopify از طریق چت زنده، ایمیل، تلفن و حتی توییتر پشتیبانی 24/7 دارد. همچنین اسناد زیادی در دسترس است (از جمله راهنماهای کتبی نحوه کار و آموزش های ویدیویی) به علاوه انجمن های آنلاین.

منفی

هزینه های شما می تواند بسیار بالا باشد، به خصوص اگر می خواهید تعداد زیادی برنامه شخص ثالث را به فروشگاه خود اضافه کنید. ممکن است متوجه شوید که می خواهید عملکردی را اضافه کنید که به سادگی در دسترس نیست: برنامه های Shopify نسبت به مواردی مانند افزونه های وردپرس محدودتر هستند.

سیستم مدیریت محتوای جوملا

یکی دیگر سیستم مدیریت محتوای جوملا می باشد، این CMS یکی از محبوب ترین ها می باشد. جوملا نیز مانند وردپرس و دروپال رایگان است . از جامعه کاربری بالایی برخوردار می باشد. همچنین برای همه نوع سایت قابل استفاده است. از جوملا بیشتر برای سایت هایی استفاده می شود که مدیران آن زیاد است. اغلب سایت های دانشگاهی نظیر دانشگاه هاروارد از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنند.

جوملا یکی دیگر از پلتفرم‌های منبع باز رایگان CMS است که دارای قالب‌ها و پسوندهای مختلف است. استفاده از آن رایگان است، اما به هاست و نام دامنه نیاز دارید. بر اساس گزارش سهم بازار CMS ما، جوملا 1.72 درصد از تمام وب سایت ها را در اختیار دارد.

این اولین بار در سال 2005 منتشر شد، بنابراین مانند وردپرس، سال ها است که ادامه دارد. جوملا مملو از ویژگی‌ها است و بسیاری از میزبان‌های وب با یک کلیک نصب می‌کنند. با این حال، این واقعا یک پلت فرم CMS ایده آل برای توسعه دهندگان و سازندگان وب سایت با تجربه است، بنابراین گزینه خوبی برای مبتدیان نیست.

طرفداران

  • جوملا به شما انعطاف پذیری و گزینه های زیادی می دهد. اگر چیزی پیچیده یا سفارشی می سازید، انتخاب خوبی است.
  • اگرچه جوملا مخصوصاً برای توسعه دهندگان مفید است، اما شما همچنان می توانید از آن استفاده کنید حتی اگر نمی خواهید
  • هرگز یک خط کد را لمس کنید. ویرایش محتوای خود آسان است.
  • جوملا مانند وردپرس، جوملا منبع باز است و در صورت گیر کردن، پشتیبانی اجتماعی زیادی در دسترس است.
  • شما می توانید از جوملا برای راه اندازی یک فروشگاه تجارت الکترونیک استفاده کنید زیرا افزونه هایی برای این کار وجود دارد.

مزایای طراحی سایت توسط جوملا از قرار زیر می باشد:

  • برای اغلب سایت های پیچیده و ساده مناسب می باشد
  • ماژول های رایگان فراوانی دارد
  • از زبان فارسی پشتیبانی می کند

منفی

حتی طرفداران جوملا هم می پذیرند که می تواند بسیار پیچیده باشد. بسته به کاری که می‌خواهید با آن انجام دهید، ممکن است لازم باشد یک توسعه‌دهنده برای کمک به شما استخدام کنید.

گزینه های زیادی برای افزونه های اضافی وجود ندارد. اگر به یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس عادت دارید که هزاران تم و افزونه در دسترس دارد که عملکرد اصلی را گسترش می دهد، ممکن است جوملا ناامید شوید.

اگر افزونه‌ها و ماژول‌های مختلفی را نصب کرده باشید، ممکن است برخی مشکلات سازگاری وجود داشته باشد.

یکی از نقاط ضعف این سیستم مدیریت محتوا این است که استفاده از آن کمی پیچیده می باشد و کاربر پسند نیست. اغلب کاربران ترجیح می دهند از وردپرس استفاده نمایند زیرا طراحی قالب در وردپرس ساده تر است و ماژول های رایگان بیشتری دارد.

موارد مهم در طراحی سایت با جوملا

سیستم مدیریت محتوای مجنتو

سیستم مدیریت محتوای مجنتو یکی دیگر از CMS های رایگان می باشد که برای طراحی سایت فروشگاهی مناسب است . اغلب سایت های فروشگاهی توسط این CMS طراحی شده اند این سیستم تمامی مواردی که یک سایت فروشگاهی لازم دارد را دارا می باشد . از مزیت های این CMS می توان موارد زیر را ذکر نمود :

  • دارا بودن سایت پشتیبان فارسی
  • بهینه برای موتورهای جست و جو
  • داشتن ابزارهای تبلیغاتی

نقاط ضعف این سیستم مدیریت محتوا این است که فقط برای سایت های فروشگاهی مناسب می باشد. CMS های دیگری نیز همچون ExpressionEngine وجود دارند که بسیار امن و قوی می باشند اما به دلیل قیمت بالا کمتر طراحی و شرکتی از آن استفاده می کند . اغلب طراحان ترجیح می دهند از سیستم های رایگان استفاده نمایند .

جمع بندی

در بالا از 7 CMS محبوب و پر کاربرد صحبت شد . اینکه چه سیستمی را برای طراحی سایت خود انتخاب نمایید بستگی به نوع سایت شما دارد. اگر طراحی سایت شما توسط یک طراح صورت می گیرد می تواند تشخیص دهد چه سیستم مدیریتی برای طراحی سایت شما مناسب می باشد. شما می توانید با مراجعه به شرکت طراحی سایت دارکوب از طراحان ما در این زمینه مشاوره بگیرید تا بهترین سایت برای شما طراحی شود.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
شرکت طراحی سایت دارکوب
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز هفته