گوگل چگونه کار می کند؟

ابزارهای پیشرفته سئو

گوگل یک شرکت آمریکایی فعال در حوزه تکنولوژی و فناوری اطلاعات است که شامل جستجوی اینترنتی، رایانش ابری و تبلیغات، نرم افزار و سخت افزار است.

این شرکت توسط لری پیج و سرگئی برین پایه گذاری شد که هر دوی آنها دانشجوی ارشد دانشگاه استنفورد بودند.

کلمه گوگل برگرفته شده از واژه گوگول به معنای “یک عدد یک و صد صفر جلوی آن” می باشد.

موتور جستجوی گوگل در سال 1997 توسط لری پیج و سرگی برین و اسکات حسن ساخته شد. الگوریتم این موتور جستجو بدین گونه بود که صفحه های وب را در خود ذخیره می کرد تا کاربران بتوانند هر موضوعی را با استفاده از کلمات کلیدی جستجو کنند.

موتور جستجوی گوگل

موتور جستجو چیست؟ موتور جستجو مجموعه ای از برنامه هاست و مواردی مطابق با معیارهای مشخص شده را در پایگاه داده جستجو و شناسایی می کتد.

گوگل پرکاربردترین موتور جستجو است و جستجوی گوگل را در سه مرحله خزیدن، نمایه سازی و رتبه بندی انجام می دهد.

  • خزیدن (Crawling)

موتور جستجو دائما به دنبال صفحات جدید و به روز می گردند تا به لیست صفحات بررسی شده خود اضافه کنند. به اصطلاح خزنده ها کشف می کنند که چه صفحاتی در وب وجود دارد.

این مرحله شامل اسمن سایت ها و به دست آوردن اطلاعات در مورد همه آن چیزهایی است که درآنجا موجود است مانند عنوان صفحه، کلمات کلیدی، طرح بندی و بک لینک ها

این کار توسط ربات های نرم افزار “عنکبوت” انجام می شود.

  • نمایه سازی (Indexing)

پس از خزیدن یک صفحه، محتوای متنی صفحه پردازش و در نهایت برچسب گذاری می شود. این برچسب گذاری به موتور جستجو کمک می کند تا بفهمد محتوا در مورد چیست.

این عمل موتور جستجو را قادر می سازد تا صفحات تکراری را حذف کند.

  • رتبه بندی (Ranking)

هنگامی که یک کاربر در گوگل جستجو انجام می دهد، موتور جستجوی گوگل صفحات منطبق با اون جستجو را بررسی می کند و نتایجی را که مرتبط ترین آنها هستند را در صفحه نتایج موتور جستجو نمایش می دهد.

عوامل مختلفی مانند اعتبار صفحه، پیوندهای برگشتی به صفحه و کلمات کلیدی در رتبه بندی صفحات نقش دارند.

گوگل به عنوان بزرگ ترین موتور جستجو دارای آمار قابل توجهی است:

تعداد جستجوها در هر ثانیه حدود 40.000 جستجو در گوگل انجام می شود که به معنای بیش از 3.5 میلیارد جستجو در روز است.

بیش از یک میلیارد کاربر از خدمات و محصولات گوگل استفاده می کنند.

بیش از 60% از جستجو ها از طریق دستگاه های تلفن همراه انجام می شود. 

نحوه کارکرد موتور جستجوی گوگل

هدف موتور جستجو کمک به افراد برای جستجو و یافتن اطلاعات است. موتورهای جستجو به گونه ای طراحی شده است که بر اساس مجموعه ای از موارد مانند کیفیت و ارتباط صفحات، اطلاعات را در اختیار کاربران قرار می دهد.

همه موتورهای جستجو صفحات را به طور یکسان رتبه بندی نمی کنند اما برخی از آنها الگوریتم های رتبه بندی مشابهی دارند.

موتورهای جستجو نتایج را بر اساس نمایه های جستجوگر ایجاد شده از داده های کاربر، شخصی سازی می کند. داده های جمع آوری شده از کاربر شامل:

  • تاریخچه جستجو
  • اطلاعات مکانی
  • آدرس IP
  • سابقه خرید
  • تاریخ و زمان جستجو

موتورهای جستجو نیز از کوکی ها برای ردیابی تاریخچه مرور و سایر داده ها استفاده می کنند. کوکی ها اطلاعاتی از قبیل رمز عبور، اولویت های زبان، فیلترهای محتوا را به خاطر می سپارند.

هنگامی که یک درخواست جستجو توسط یک کاربر در موتور جستجو ثبت می شود، تمامی صفحاتی که مرتبط تلقی می شوند از فهرست مشخص می شوند و از یک الگوریتم برای رتبه بندی صفحات مربوطه استفاده می شود.

گوگل چگونه کسب درآمد می کند؟

گوگل به دو طریق نتایج را به شما نمایش می دهد ارگانیک و کلیکی. گوگل ادز یک پلتفرم تبلیغاتی پولی توسط گوگل است که به شما در اجرای تبلیغات PPC کمک می کند.  می توانید تبلیغ گوگل را در سراسر اینترنت مشاهده کنید، در بالای صفحه نتایج جستجو، در ویدیوهای YouTube، و در سراسر وب سایت ها مرتبط با گوگل. تبلیغات در گوگل به گسترش دسترسی و افزایش جذب کاربران کمک می کند.

نتایج ارگانیک: نیازی به پرداخت ندارد و صفحات سایت شما به صورت رایگان در صورت داشتن فاکتورهای مورد نیاز به کاربران معرفی می شوند.

نتایج پرداخت به ازای کلیک (PPC): نیاز به پرداخت هزینه دارد. به این صورت که با هر بار کلیک کاربر بر روی یک نتیجه شما هزینه پرداخت می کنید.

الگوریتم گوگل

الگوریتم های جستجو چیست؟

الگوریتم های گوگل، جستجوی فرمول هایی هستند که نتایج مرتبط را از فهرست مطابقت داده و رتبه بندی می کند.

گوگل از فاکتورهای زیادی در الگوریتم های خود استفاده می کند که عبارتند از:

  • بک لینک ها
  • ارتباط صفحات
  • محتوای به روز رسانی شده
  • سرعت بارگذاری صفحه
  • ریسپانسیو بودن سایت
  • موقعیت مکانی
  • زبان صفحه
  • تاریخچه جستجو

9 الگوریتم مهم موتورهای جستجو

1- الگوریتم Fred

گفته شد که سایت هایی اهداف الگوریتم Fred هستند که دستورالعمل های وب مستر گوگل را نادیده گرفته و می گیرند. اکثر این سایت ها محتوایی با کیفیت پایین دارند.

2- الگوریتم Possum

Possum نام تعدادی از تغییرات در فیلتر رتبه بندی محلی گوگل است. پس از Possum، گوگل نتیجه های متنوعی را بر اساس موقعیت فیزیکی جستجوگر و جمله بندی عبارت جستجو ارائه می دهد.

کسب و کارهایی که یک آدرس را با یک کسب و کار مشابه دیگر به اشتراک گذاشته اند اکنون ممکن است در نتایج جستجو رتبه بندی کاهش رتبه داده شوند.

3- الگوریتم RankBrain

RankBrain یک سیستم یادگیری ماشین (Machine Learning) است که به گوگل کمک می کند تا معنای پشت کوئری ها را رمزگشایی کند و بهترین نتایج را در جستجو مطابق با آن ها ارائه دهد.

یکی از کارهایی که RankBrain انجام می دهد شناسایی ارتباط ویژه صفحه با یک کوئری خاص است که از این ویژگی ها به عنوان سیگنال برای رتبه بندی صفحات در SERPs استفاده می کند.

بدون بهینه سازی برای تجربه کاربر نمی توان در SERPs رتبه بندی خوبی کسب کرد.

4- الگوریتم Mobilegeddon

به منظور اطمینان از این است که صفحات بهینه سازی شده برای دستگاه های تلفن همراه برای جستجوی تلفن همراه بالاتر رتبه بندی شوند.

ریسپانسیو بودن سایت یکی از فاکتورهای مهم در رتبه بندی صفحه است.

5- الگوریتم Pigeon

الگوریتم کبوتر به طور قابل توجهی نتایج جستجوی گوگل را برای نمایش داده ها که در آن مکان جستجوگر، نقش مهمی را ایفا می کند.

این بروزرسانی نیز از موقعیت و فاصله به عنوان عامل کلیدی در رتبه بندی نتایج استفاده می کند.

6- الگوریتم Hummingbird

الگوریتم مرغ مگس خوار یک تغییر عمده الگوریتمی است که با تفسیر عبارت جستجو (به ویژه عبارات طولانی تر و محاوره ایی) و ارائه نتایج جستجو که با هدف جستجوگر منطبق است، نه نتایجی که با کلمات کلیدی خاص در ارتباط است، کار می کند.

7- الگوریتم Pirate

به روز رسانی الگوریتم دزدان دریایی گوگل برای جلوگیری از رتبه بندی خوب سایت هایی است که چندین گزارش نقض حق نسخه برداری را از گوگل دریافت کرده اند.

وب سایت هایی که محتویاتی مانند  فیلم ها، موسیقی ها و یا کتاب ها را به صورت رایگان به بازدیدکنندگان ارائه می دهند.

8- الگوریتم Penguin

الگوریتم پنگوئن با هدف شناسایی و کاهش رتبه بندی سایت هایی با پروفایل های غیر طبیعی لینک، که به نظر می رسد که نتایج جستجو را با استفاده از تاکتیک های دستکاری لینک اسپمی می کنند، ارائه شد.

9- الگوریتم Panda

الگوریتم پاندا،  الگوریتمی است که برای اختصاص یک نمره کیفیت محتوا به صفحات وب و پایین آوردن رتبه سایت با محتوای کم کیفیت و یا با اسپم استفاده شد.

ابزارهای گوگل

گوگل مپ، گوگل ارث، گوگل تولبار، گوگل دسکتاپ و گوگل گجت از جمله ابزارهای گوگل هستند.
یکی از معروفترین ابزارهای گوگل نقشه ی گوگل هستش که می توانید از اون برای دیدن موقعیت آدرس یا در هنگام رانندگی برای پیدا کردن مسیر رفت و آمد به مقصد استفاده کنید.

نوار ابزار گوگل یکی دیگر از افزونه های موجود برای کاربران فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر است. نوار ابزار دارای دکمه های قابل تنظیم است.

هر دکمه یک عملکرد خاص را نشون می دهد که می تواند هر چیزی را از مشاهده یک PageRank وب سایت تا ترجمه یک کلمه از یک زبان به زبان دیگهر را شامل شود.

گوگل دسکتاپ یکی دیگر از برنامه های رایگان گوگل هست. این برنامه به شما این امکان رو میدهد که کامپیوتر شما را همینطور که در موتور جست و جوی گوگل به دنبال چیزی می گردید، سرچ کنید. شما همچنین می توانید گجت های گوگل را دانلود کنید. این ها برنامه های کامپیوتری هستن که به صورت یکپارچه به دسکتاپ شما متصل می شوند. هر گجتی کار متفاوتی انجام میدهد. گجت ها شامل ساعت، تقویم، خبرنامه و گزارش آب و هوا هستند.

کروم، یکی از محبوبترین وب بروزرهای دنیاست.

یکی از علتهایی که گوگل را انقد جذاب و پر طرفدار کرده استفاده راحت از اون هست. کمتر کسی پیدا میشه یا حتی میشه گفت کسی نیست که تا حالا گذرش به حداقل موتور جست و جوی گوگل نیفتاده باشد. حالا بماند که اگه گوگل نبود معلوم نبود چی به سر دانش آموزا و دانشجوها میومد…

رابطه سئو و گوگل

سئو و بهینه سازی سایت به مجموعه فرایندهایی گفته می شود که بر روی سایت انجام می شود تا صفحات شما در بالای نتایج موتورهای جستجو نمایش داده شود.

در فرایند سئو تکنیک هایی که انجام می شود باید مطابق با الگوریتم های گوگل باشد در غیر این صورت منجر به جریمه گوگل می شود.

ایندکس شدن صفحات سایت

همانطور که گفتیم سایت شما توسط موتورهای جسنجو خزیده می شود. بعد از خزیده شدن صفحات سایت شما اگر شرایط لازم را داشته باشد ایندکس می شوند. در غیر این صورت اگر صفحات شما شرایط لازم را نداشته باشد، موتور جستجوی گوگل از ایندکس کردن آن صرف نظر می کند و منجر به عدم نمایش سایت در گوگل نمایش داده نمی شود.

مدت زمان ایندکس شدن سایت در گوگل مشخص نیست اما به طور تقریبی می توان گفت بین 3 تا 6 هفته ممکن است زمان ببرد.

برخی از عوامل مهمی که مانع ایندکس شدن سایت شما می شوند عبارتند از:

  • وجود تگ Noindex
  • تگ Cannonical
  • محتوای تکراری یا بی کیفیت

دلایل افت رتبه وب سایت در نتایج موتورهای جستجو

ابزارهای مختلفی وجود دارند که دلایل افت رتبه وب سایت خود را می توانید بررسی کنید. افت رتبه وب سایت می تواند جلوگیری از ایندکس شدن صفحات وب سایت شما کند.

در صورتی که جایگاه خود و رقبایتان را بررسی کرده و متوجه شدید که شرایط برای همه یکسان بوده و افت رتبه برای آنها هم رخ داده است، می توانید کمی صبر کنید تا شرایط به حالت قبل بازگردد.

اما در صورتی که غیر از این باشد، می بایست از یک متخصص سئو کمک بگیرید تا با بررسی فنی تر موضوع، علت افت رتبه سایت مورد نظر را بررسی کند.

  • برخی عوامل را در اینجا بررسی می کتیم:
  • مشکلات مرتبط با سرور
  • سرعت بارگذاری پایین صفحات
  • عدم استفاده صحیح از ریدایرکت ها
  • استفاده از کلمات کلیدی اشتباه
  • محتوای قدیمی
  • تجربه کاربری ضعیف
  • توضیحات متا
  • مشکل در بک لینک ها

نتیجه گیری

شرکت طراحی سایت دارکوب با بیش از 18 سال سابقه در بهینه سازی و سئو سایت ها و همچنین ارائه خدمات طراحی سایت توانسته به یکی از شرکت های مطرح و فعال در این حوزه تبدیل شود. بدون شک مشاوران ما با ارائه بهترین راهکار ها می توانند شما را رتبه بندی بهتر وب سایت در گوگل یاری نمایند. برای برقراری ارتباط می توانید به صورت آنلاین یا حضوری اقدام نمایید.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
شرکت طراحی سایت دارکوب
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز هفته