جستجوی صوتی (Voice Search) چیست؟ تأثیر جستجوی صوتی بر سئو

جستجوی صوتی

پس از اینکه در سال ۲۰۱۲ گوگل ویس و سپس در سال ۲۰۱۴ آمازون الکسا منتشر شد، این انتظار می ‌رفت که جستجوی صوتی در آینده بتواند بسیار تاثیرگذار باشد. گرچه جستجوی صوتی نتوانست خیلی قوی ظاهر شود، اما با بهبودی در فناوری، در حال حاضر بسیاری از دستگاه‌ ها از جمله تلفن همراه، تبلت، لپ تاپ، رایانه، ماشین، تلویزیون ‌ها و سایر دستگاه‌ ها به جستجوی صوتی مجهز شده اند و جستجو را برای کاربران بیش از پیش آسان کرده اند.

استفاده آسان از جستجوی صوتی باعث شده است تا تاثیر بسیاری بر روی سئو بگذارد و سئوکاران را با یک چالش مواجه کند. با پیشرفت جستجوی صوتی و جایگزین شدن آن به جای جستجوی متنی، اینک باید سئوکاران استراتژی ‌های سئو را تغییر داده و نکاتی که در جستجوی صوتی اهمیت دارند را برای محتوا لحاظ کنند. تنها کافیست متناسب با کسب و کار و هدف کاربر، محتوا هم راستا با سوالات کاربر تولید شود.

جستجوی صوتی چیست؟

جستجوی صوتی یک فناوری پیشرفته است که از دستورات صوتی برای جستجو در مرورگرها استفاده می کند. در این رویکرد، فناوری با کمک سیستم تشخیص صدا، آنچه گوینده می گوید را درک کرده و با دقت پاسخ می دهد. تحقیقات نشان داده است که جستجوی صوتی 3.7 برابر سریع تر از تایپ، کاربر را به هدف می رساند و با توجه به اینکه بر روی تمام تلفن های همراه وجود دارد و درصد قابل توجهی از کاربران جستجو را از طریق تلفن همراه انجام می دهند، به بازاریابی دیجیتال نیز توجه شده است.

چرا جستجوی صوتی مهم است؟

جستجوی صوتی در گوگل فراتر از یک راحتی است. جستجوی صوتی یک نیاز رو به رشد است که در دنیای پرسرعت امروز مورد استقبال کاربران قرار گرفته است. از اهمیت جستجوی صوتی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

ایجاد تجربه کاربری پیشرفته

جستجوی صوتی برای کاربران یک تجربه کاربری یکپارچه و بدون دست را فراهم می کند. بسیاری از کاربران، زمانی که از جستجوی صوتی استفاده می کنند، تعامل بیشتری را با دستگاه خواهند داشت و صحبت با دستگاه به جای تایپ کردن برای آنها رضایت بخش ‌تر است. به ویژه برای کاربرانی که در حال آشپزی کردن، رانندگی کردن و یا کارهای دیگر هستند، جستجوی صوتی بسیار ارزشمند است. حتی جستجوی صوتی توانسته برای کسانی که از برخی اختلالات از جمله نابینایی رنج می ‌برند، دسترسی به اطلاعات را آسان ‌تر کند. همچنین بسیاری از افراد مسن که امکان تایپ کردن ندارند، جستجوی صوتی بسیار موثر واقع شده است.

کمک به کسب و کارهای محلی

حجم بیشتر جستجوهای صوتی، اهداف محلی دارند و با سوالات “در نزدیکی من” این جستجوها انجام می شود. بنابراین کسب و کارها برای جذب مشتریان بیشتر می توانند امر بهینه ‌سازی جستجوی صوتی را جدی گرفته و کسب و کار خود را رونق ببخشند.

دسترسی به هدف مشخص تر

یکی از ویژگی ‌های مهم در جستجوی صوتی این است که بیشتر کاربران از جملاتی استفاده می کنند که بسیار ساده و محاوره ‌ای هستند و به جای استفاده از کلمات کلیدی، یک مکالمه واقعی و ساده را انجام می دهند. بدین ترتیب می توانند نظر و هدف خود را بهتر ارائه دهند.

 دقیق ‌تر از جستجوی متنی

معمولاً جستجوهای صوتی جستجوهای طولانی هستند، چرا که یک کاربر ترجیح می دهد در جستجوی خود به برخی از جزئیات اشاره کند. هرچه میزان جزئیات در پرسش بیشتر باشد، موتور جستجو پاسخ دقیق ‌تری را ارائه می دهد.

جستجوی صوتی چگونه کار می کند؟

به نوار جستجوی گوگل نگاهی بیندازید، در داخل نوار جستجو، نماد میکروفون را خواهید دید. تنها کافیست کاربر بر روی این نماد کلیک و درخواست خود را با صوت بیان کند. زمانی که کاربر درخواست خود را اعلام می کند،  زبان گفتاری او به متن نوشتاری تبدیل می شود و مانند سایر عبارت ‌ها توسط موتور جستجو مورد پردازش قرار می گیرد. با گذشت زمان، الگوریتم یادگیری ماشین توانسته در درک زبان انسان و رمزگشایی هدف کاربر، به سطح بسیار خوبی برسد و نوع نتایج جستجو بهبود پیدا کند.

پس از اینکه جستجوی صوتی انجام می شود، دستیار صوتی چند مرحله را طی می کند. در مرحله اول صدای دریافتی را فیلتر می کند و اگر نویز در پس زمینه وجود داشته باشد، صدا را از نویز متمایز، سپس آن را به داده‌ های دیجیتال تبدیل می کند. داده ‌های دیجیتال از طریق تکنیک ‌های پردازش صدا، تجزیه و تحلیل می شوند و برای ارائه یک پاسخ مرتبط، با منابع ارتباط برقرار می شود. اگر وب سایت شما جزو برترین ها باشد، به راحتی می توانید در صدر لیست قرار بگیرید.

تکنولوژی‌ های پشت جستجوی صوتی

برای عملکرد صحیح جستجوی صوتی، مجموعه ‌ای از سیستم ‌ها و الگوریتم‌ ها به دستگاه‌ ها این امکان را می دهند تا دستورات صوتی را اجرا کنند. تکنولوژی ‌های بسیاری با هدف درک و پردازش گفتار انسان استفاده می شوند که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

تشخیص گفتار (Speech Recognition)

تشخیص گفتار شامل تبدیل زبان گفتار به متن است. این فناوری که از الگوریتم‌ های پیچیده و مدل ‌های یادگیری ماشینی استفاده می کند، می تواند نسبت به گفتار انسان پردازش های دقیقی را انجام دهد. وجود این تکنولوژی در دستگاه‌ ها از جمله دستیارهای صوتی شرایطی را ایجاد می کند تا کاربر به راحتی از طریق صوت، خواسته خود را مطرح کند. سپس دستگاه گفتار او را می شنود، آن را به متن تبدیل می کند و واکنش ‌های مناسب را ارائه دهد.

در این فناوری، گفتار در زمان واقعی یا نزدیک به زمان واقعی، مورد پردازش قرار می ‌گیرد. سپس نسبت به ورودی، پاسخ سریع ارائه می شود. این فناوری از زبان ‌ها و گویش ‌های متعددی پشتیبانی می کند و به کاربر این امکان را می دهد که با هر پیشینه زبانی بتواند به زبان مادری خود، جستجوهای صوتی را انجام دهد. بسیاری از افراد در محیط‌ های عمومی و فضای باز از جستجوی صوتی استفاده می کنند، این فناوری به راحتی نویز پس زمینه را می تواند از بین ببرد.

پردازش زبان طبیعی (Natural Language Processing – NLP)

پردازش زبان طبیعی، زیر شاخه هوش مصنوعی کمک می کند تا رایانه‌ ها و سایر دستگاه‌ ها زبان انسان را بهتر درک و پردازش کنند. به نوعی می توان گفت NLP یک هسته اصلی در فناوری جستجوی صوتی است که به دستیاران صوتی این امکان را می دهد که زبان گفتاری را درک، هدف کاربر را شناسایی و نتایج مرتبط را ارائه دهد. هرگونه تفاوت از جمله زمینه و لحن را به درستی پردازش می کند تا پاسخ دقیق به درخواست کاربر ارائه شود.

تکنیکNLP  می تواند یک سیستم تشخیص صدای قوی را ایجاد و کلمات گفتاری را به طور دقیق تفسیر کند. در واقعNLP  کمک می کند تا نسبت به گفتار بیان شده، درک و تحلیل معنایی دقیق صورت بگیرد. زمانی که مفهوم داده مشخص نشود، قطعاً کاربر نمی تواند به یک پاسخ مناسب دست پیدا کند.

از این جهت NLP اهمیت دارد که کمک می کند تا یک تعامل بهتر شبیه به انسان در دستیارهای صوتی ایجاد شود. می تواند در دستیارهای صوتی ترجیحات کاربر، تعاملات قبلی و متن را به طور دقیق تحلیل کند تا یک پاسخ عمیق ‌تر را ارائه دهد. زمانی که دستیار صوتی از طریق پردازش زبان طبیعی بتواند ترجیحات منحصر به فرد شما را درک کند، پیشنهاداتی را ارائه می دهد که با نیاز و علایق شما هماهنگی بیشتری دارد. زمانی که داده ‌ها شامل زمان و مکان باشند، دستیار صوتی می تواند عملکرد خود را با آنها بهتر تطبیق دهد.

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی در تقویت عملکرد جستجوی صوتی نقش اساسی و مهمی را ایفا می کند. هوش مصنوعی در درک و پاسخگویی سوالات کاربران و البته بهبود دقت در نتایج جستجو، به عنوان یک نیروی محرک شناخته می شود. پردازش زبان طبیعی و یادگیری ماشین، هر یک مبتنی بر هوش مصنوعی کار می کنند. پردازش زبان طبیعی زیر مجموعه هوش مصنوعی برای درک و تفسیر زبان انسان، بر روی توانایی دستگاه ها تمرکز دارد.

یادگیری ماشینی نیز که شاخه ‌ای از هوش مصنوعی به شمار می ‌آید، به الگوریتم جستجوی صوتی کمک می کند تا در طول زمان یاد بگیرد و بهبود پیدا کند. یادگیری ماشینی کمک می کند تا دستیارهای صوتی بتوانند حجم وسیعی از داده را تجزیه و تحلیل کنند، از تعاملات گذشته یاد بگیرند و توانایی خود را برای پاسخ دقیق و مرتبط اصلاح کنند. قطعاً هرچه فعالیت کاربر با دستیار صوتی بیشتر باشد، این افزایش تعامل باعث می شود تا پاسخ‌ ها دقیق ‌تر و شخصی ‌تر ارائه شوند.

مثال ‌های کاربردی از جستجوی صوتی

با توجه به اینکه جستجوی صوتی در زندگی روزمره افراد به یک ابزار کارآمد تبدیل شده است، در ادامه برخی از مثال ‌های کاربردی را برای آشنایی بیشتر با این تکنولوژی بیان خواهیم کرد.

از مهمترین کاربردهای جستجوی صوتی سوال در مورد مراکز خرید، رستوران ‌ها و کافی شاپ ها است. کاربر از طریق جستجوی صوتی می‌خواهد نزدیک ‌ترین رستوران‌ ها یا مراکز خرید به او معرفی شوند. همچنین برای دستیابی به اطلاعات عمومی می توانید سوالات خود را در جستجوی صوتی بسیار دقیق و کامل بپرسید. در حوزه مکان یابی نیز جستجوی صوتی توانسته بسیار موثر واقع شود.

در واقع در جستجوی صوتی هیچ تفاوتی با جستجوی متنی وجود ندارد و شما می توانید تمام اطلاعات مورد نیاز خود را تنها از طریق صوت، از موتورهای جستجو بخواهید.

تاثیر هوش مصنوعی بر سئو

تأثیر جستجوی صوتی بر سئو

تاثیر هوش مصنوعی بر سئو، آشکار است. رویکردی که جستجوی صوتی دارد، توانسته در سئو سایت تاثیر مستقیم بگذارد. جستجوهای صوتی به صورت طبیعی، محاوره‌ ای و طولانی صورت می گیرند. با توجه به این سه اصل، سئوکاران باید تغییراتی را در استراتژی های خود لحاظ کنند تا از این فناوری کسب و کارها نیز سود ببرند.

  • زمانی که کاربر جستجوی طولانی و سوالی دارد، باید تمرکز سئوکار از کلمات کلیدی کوتاه برداشته و در محتوا بر روی عبارت بلندتر و سوالی تمرکز بیشتری داشته باشد.
  • در جستجوی صوتی از ادبیات ساده و دوستانه بیشتر استفاده می شود، سئوکار باید در تولید محتوا از جملات ساده و غیر رسمی بیشتر استفاده کند و هرگونه پیچیدگی زبان را در محتوا اصلاح کند.
  • یکی از اهداف کاربران برای استفاده از جستجوی صوتی این است که خیلی سریع به پاسخ‌ های کوتاه دسترسی پیدا کنند. در این زمینه نیز سئوکار باید محتوا را بسیار دقیق اما کوتاه و مختصر ارائه دهد.
  • همانطور که کاربر در جستجوی صوتی سوالات خود را به صورت محاوره ‌ای مطرح می کند، این جستجو ساختار یک گفتگو را پیدا می کند. سئوکار در تولید محتوا باید این نکته را به خاطر بسپارد و سوالات رایج کاربر را در محتوا به درستی پاسخ دهد.
  • معمولاً کاربران جستجوی صوتی به دنبال جستجوی مکان و خدمات در نزدیکی خود هستند. در نظر گرفتن برخی از کلمات کلیدی می تواند به راحتی سایت را در لیست جستجو قرار دهد.

چالش ‌های سئو با جستجوی صوتی

در چند سال اخیر که جستجوی صوتی رشد بسیاری داشته است، توانسته بر روی سئو تاثیرات عمیق بگذارد. دو چالش مهم سئو برای جستجوی صوتی دستیابی به موقعیت صفر و فیچر اسنیپت است که در ادامه توضیح خواهیم داد.

تأثیر بر نتایج جستجوی صفر (Position Zero)

موقعیت صفر یا Position Zero  اولین جایگاه از نتیجه جستجوی گوگل است که در بالای لیست سئو ارگانیک ظاهر می شود. موقعیت صفر یک قطعه برجسته است که به طور مستقیم سوال جستجوگر را پاسخ می دهد، بدون اینکه بر روی لینک کلیک کند. اگر وب سایت در موقعیت صفر قرار ‌گیرد، به طور قابل توجهی دید و شانس جذب ترافیک ارگانیک افزایش پیدا می کند.

در حال حاضر با وجود جستجوی صوتی رسیدن به موقعیت صفر برای کسب و کارها به یک چالش تبدیل شده است. در جستجوی صوتی که کاربر به دنبال دریافت پاسخ‌ های سریع، کوتاه و مفید است، باید برای بهینه سازی سئو سایت تغییر استراتژی دهید تا بتوانید از طریق جستجوی صوتی به موقعیت صفر دسترسی پیدا کنید.

برای دستیابی به این موقعیت باید محتوای با کیفیت و مرتبط با سوال رایج کاربر را تولید کنید که با اهداف جستجو هماهنگی بیشتری داشته باشد. بنابراین بهینه سازی و استفاده از استراتژی ‌های قوی سئو برای رقابت و ماندن در موقعیت صفر ضروری به شمار می ‌آید. باید تمرکز خود را بر روی سوالات متداول بگذارید، با ایجاد صفحه سوالات که به طور مشخص، واضح و دقیق به سوالات پاسخ داده می شود، شانس بیشتری برای کسب موقعیت صفر خواهید داشت.

در محتوای خود از پاسخ های دقیق و کوتاه با کلمات ساده استفاده کنید تا سوال کاربر بهتر پاسخ داده شود. بهینه ‌سازی ساختار سایت بر اساس جداول، نمودار و لیست‌ ها نیز می توانند در جستجوی صوتی مورد توجه قرار گرفته و از این طریق نیز بتوانید در رقابت موقعیت صفر جایگاه خوبی را به دست آورید.

 Featured Snippets

فیچر اسنیپت به بخشی از نتایج جستجو اشاره می کند. گوگل بخشی از یک محتوا را از وب سایت استخراج می کند و آن را به عنوان یک پاسخ مستقیم به جستجوی کاربر نشان می دهد. معمولاً آنچه که گوگل از وب سایت استخراج می کند، شامل لیست، جدول، نمودار یا پاسخ ‌های کوتاه است. برای دستیابی به فیچر اسنیپت شما باید در محتوای خود از جداول و لیست ‌ها استفاده کنید، پاسخ‌ های کوتاه و دقیق را به سوالات بدهید و زبان طبیعی که با جستجوی صوتی هم راستا باشد را استفاده کنید.

از تفاوت ‌های فیچر اسنیپت و موقعیت صفر می توان به نمایش اطلاعات اشاره کرد. در موقعیت صفر ممکن است گوگل پاسخ را به صورت کامل ‌تر ارائه دهد، در صورتی که در فیچر اسنیپت این پاسخ می تواند مختصر و یا به شکل نمودار یا جدول باشد.

چگونه سایت خود را برای جستجوی صوتی بهینه کنیم؟

برای بهینه سازی وب سایت خود برای جستجوی صوتی می توانید استراتژی ‌های مختلفی را پیاده سازی کنید. در ادامه چند رویکرد مهم را یادآوری خواهیم کرد.

بهینه ‌سازی سایت برای تلفن همراه

برای بهبود عملکرد وب سایت خود برای جستجوی صوتی، باید وب سایت را برای تلفن همراه بهینه کنید. با توجه به اینکه بیشتر جستجوهای صوتی از طریق تلفن همراه صورت می ‌گیرد، این رویکرد تضمین می دهد، تجربه ای روان و کاربرپسند برای کاربر ایجاد شود.

بهینه سازی سایت برای جستجوی محلی

برای سئو محلی استفاده از کلمات خاص مکان اهمیت دارد. اگر این کلمات کلیدی با هدف کاربر که در جستجوی صوتی، آن را جستجو می کند، همسوتر باشد، امکان ظاهر شدن وب سایت شما در نتایج جستجو افزایش پیدا می کند. توجه کردن به سئو محلی، کمک می کند موتور جستجو کسب و کار شما را تایید کند و دید وب سایت شما را در جستجوی محلی بهبود ببخشد، در نتیجه پیدا کردن کسب و کار شما توسط کاربران محلی آسان ‌تر می شود.

بهبود سرعت سایت

وب سایت ‌هایی که صفحات آن به سرعت بارگذاری می شوند، در نتایج جستجوی صوتی رتبه بهتری را دریافت می کنند، چرا که سرعت بالا عامل مهمی است که یک تجربه کاربری مثبت اتفاق بیفتد. کسانی که جستجوی صوتی را انجام می دهند، به دنبال پاسخ ‌های سریع هستند و قطعاً موتور جستجو وب سایت ‌هایی که سرعت بارگذاری بالاتری دارند را برای کاربر در اولویت قرار می دهد.

با کاهش سرعت بارگیری، کاربر ناامید شده و نرخ پرش افزایش پیدا می کند که می تواند در رتبه ‌بندی نیز تاثیر منفی داشته باشد. استفاده از تصاویر بهینه به عملکرد سریع‌ تر وب سایت کمک بسیاری می کند. بنابراین یکی از دلایل موفقیت سایت در جستجوی صوتی، بهبود سرعت سایت است.

 استفاده از کلمات کلیدی محاوره ‌ای

یکی از نکاتی که زبان طبیعی به آن توجه دارد، لحن گفتار است. کلماتی که در نوشتن استفاده می شوند، نسبت به کلماتی که در گفتار بیان می شوند، متفاوت هستند. کلماتی که در گفتار بیان می شوند محاوره ‌ای، ساده و آشنا هستند. برای تولید محتوا با هدف جستجوی صوتی باید از اصطلاحاتی که بیش از اندازه فنی هستند، اجتناب کنید. باید بر روی اصطلاحات و کلماتی تمرکز داشته باشید که محتوا را قابل درک ‌تر می کنند. این رویکرد کمک می کند که کاربر از طریق جستجوی صوتی زودتر به اهداف خود برسد.

 تمرکز بر روی کلمات کلیدی بلند

همانطور که اشاره شد، جستجوی صوتی شامل پرسش ‌ها با جزئیات است. کاربران ترجیح می دهند که در دستیار صوتی هدف خود را توصیفی ارائه دهند. این رویکرد به این دلیل است که بسیاری از کاربران دستیار صوتی را شخصی در نظر می ‌گیرند که از او کمک می‌ خواهند، بنابراین سوالات خود را طولانی ‌تر و با جزئیات می ‌پرسند. شما باید برای بهینه ‌سازی محتوای خود، برای جستجوی صوتی، از این الگو پشتیبانی کنید و کلمات کلیدی بلند را در محتوای خود بگنجانید.

 ایجاد محتوای ساختار یافته

توصیه می شود محتوای خود را از نظر عنوان و زیر مجموعه کاملاً تفکیک کنید، چرا که از این طریق یک کاربری آسان و جذاب را برای کاربر در نظر گرفته ‌اید. محتوای ساختار یافته کمک می کند تا کاربر درک بهتری نسبت به محتوا داشته باشد، محتوا را قابل هضم می کند و برای کسانی که به دنبال جزئیات هستند، مسیر را کوتاه ‌تر می کند.

استفاده از سوالات متداول

گنجاندن سوالات متداول در تولید محتوا یک استراتژی موثر است و تجربه کاربری به خصوص برای جستجوی صوتی بهبود پیدا می کند. سوالات متداول به دلیل اینکه می توانند سوالات خاص باشند و پاسخ‌ های واضح و کوتاهی را برای آنها در نظر می‌ گیرند، کاربر سریع تر به هدف خود دست پیدا می کند. استفاده از سوالات متداول نه تنها کار را برای کاربر آسان ‌تر می کند، بلکه در رتبه ‌بندی نیز تاثیرگذار خواهد بود.

سخن پایانی

فناوری جستجوی صوتی که از پردازش زبان طبیعی و یادگیری ماشینی برای اجرای دستورات گفتاری استفاده می کند، فرصتی را به کاربر می دهد تا بتواند با دستگاه‌ ها تعامل بهتری داشته باشد. این فناوری که به ویژه در گوشی‌ های تلفن همراه دیده می شود، کمک می کند تا همه افراد در زمان کوتاهی به نتایج دلخواه خود دست پیدا کنند. با توجه به اینکه جستجو از طریق جستجوی صوتی نسبت به متنی متفاوت است، باید استراتژی‌ های سئو را نیز تغییر داد تا در هر دو نوع جستجو بتوانید به رتبه‌ های خوبی دست پیدا کنید. مهم‌ ترین استراتژی این است که محتوا را سوال محور ایجاد و کلمات کلیدی بلند را در محتوا لحاظ کنید.

کارشناسان و طراحان سایت دارکوب با ارتقا سطح دانش خود و هماهنگی بیشتر با فناوری ‌های جدید، در تلاش هستند تا یک وب سایت را همراه سئو با هوش مصنوعی برای ارتقای کسب و کار شما طراحی و اجرا کنند. در کنار خدمات طراحی سایت، در حوزه دیجیتال مارکتینگ نیز فرصت‌ های خوبی را برای موفقیت بیشتر ارائه می دهیم.

اطلاعات تماس
شعبه 1 و آموزشگاه: تهران، سعادت آباد، چهار راه سرو، کوچه آریا، پلاک 4، طبقه 4، واحد 7
شعبه 2: تهران، سعادت آباد، ضلع جنوب غربی چهار راه سرو، پلاک 62، طبقه 5، واحد 12
تلفن ها: 02122083926 - 02122085386 - 02122082258 (9 الی 17 - پنج شنبه تا 13)
ایمیل: info@sitedar.com
اینستاگرام: darkoobwebdesign
افتخارات و مجوزها
  • جزو شرکت های خلاق معاونت علمی
  • عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای
  • رتبه ۴ شورای عالی انفورماتیک
  • دارای مجوز آموزشگاه از فنی و حرفه ای
  • دارای مجوز نشر دیجیتال
  • دارای پروانه کانون آگهی و تبلیغاتی
  • پروانه کسب و کارهای مجازی
  • عضو انجمن کسب و کارهای اینترنتی
  • دارای نماد اعتماد الکترونیکی
شرکت طراحی سایت دارکوب
پشتیبانی 24 ساعته 7 روز هفته