این روز ها راه اندازی وب سایت ها یکی از دغدغه های مهم هر کسب و کاری محسوب می شود . با توجه به این که کاربران اینترنت همه روزه در حال افزایش می باشند این فضا به بستری مناسب برای تجارت و کسب و کار تبدیل شده است . در سال های اخیر مشاغل مختلفی به واسطه اینترنت و شبکه های اجتماعی به وجود آمده اند . استارت آپ های به وجود آمده توانسته اند در مدت زمان کوتاهی به موفقیت چشم گیری برسند و کاربران بسیاری را به سمت خود جذب نمایند . برای راه اندازی یک کسب و کار آنلاین که در مدت زمان کمی به موفقیت برسد اولین قدم طراحی وب سایت حرفه ای است .
با توجه به افزایش متقاضیان طراحی وب سایت ، تعداد وب سایت ها نیز در حال گسترش می باشد . در میان وب سایت های مختلف می توان دید که بسیاری از آنها شبیه به هم طراحی شده اند . با اعمال هر گونه تغییر و توسعه و نو آوری باز هم برخی از ویژگی ها و قابلیت های وب سایت ها مانند هم طراحی می شود . همچنین برخی از قابلیت های وب سایت ها در ظاهر متفاوت می باشد اما طراحی آنها شبیه به یکدیگر می باشد .
در شرکت های طراحی وب سایت روزانه وب سایت های مختلفی طراحی می شود همچنین بسیاری وب سایت ها را تغییر و توسعه می دهند . به همین دلیل همیشه برخی از عملیات طراحی وب سایت مکرر انجام می شود . اغلب طراحان بر این باورند که انجام یک کار تکراری در طراحی وب سایت های مختلف مهم نیست و زمان زیادی نیاز ندارد .
به طور مثال در طراحی یک اپلیکیشن ، شرکت کارفرما خواستار تغییر رنگ در برخی از قسمت های نرم افزار می باشد . طراح هم تمام قسمت های قابل تغییر را مطابق با نظر مشتری به طور دستی تغییر می دهد . حال فرض کنید این تغییر تنها سفارش مشتری نمی باشد و تغییرات دیگری را نیز در رابط کاربری خواستار است .
طراح نمی تواند تنها با copy و past کردن تغییرات و توسعه را به سرعت انجام دهد . از این رو سرعت روند اتمام پروژه کاهش می یابد . برای اعمال برخی از تغییرات و همچنین برخی از عملیات توسعه که مربوط به رابط کاربری می شود ، می توان از پلتفرم های از پیش طراحی شده استفاده نمود در این صورت از بروز برخی از اشتباهات جلوگیری می شود و همچنین به تسریع سرعت پروژه کمک می کند .
پلتفرم های از پیش طراحی شده همان کتابخانه های طراحی می باشند که در هر زبان برنامه نویسی از آنها استفاده می شود . به عنوان مثال در زبان C , C++ کتابخانه های مختلفی وجود دارد این کتابخانه ها از قبل توسط برنامه نویسان حرفه ای به وجود آمده اند تا نوشتن یک سری کد و خط برنامه جلوگیری نمایند . کتابخانه های هر زبان با یکدیگر متفاوت می باشد . در طراحی سایت کتابخانه ها اغلب مربوط به رابط های کاربری هستند . در ادامه به بررسی بیشتر کتابخانه های طراحی می پردازیم .
لیست مطالب
کتابخانه های طراحی مجموعه ای از کد های از پیش نوشته شده می باشند که در طراحی وب سایت می توان از آنها استفاده نمود . همانطور که بالاتر گفته شد اغلب کتابخانه های موجود در طراحی مربوط به طراحی رابط کاربری می باشد . کتابخانه ها توسط طراحان و برنامه نویس های حرفه ای به وجود می آیند .
همچنین هر طراح یا برنامه نویس نیز می تواند برای خود کتابخانه ای از پیش به وجود بیاورد تا در طراحی وب سایت های مختلف از آن استفاده کند . استفاده از کتابخانه های مختلف طراحی را برای طراح و برنامه نویس ساده و کمک به تسریع روند پروژه می کند .
در علوم کامپیوتر و رایانه ، کتابخانه ها مجموعه ای از منابع غیر قابل تغییر می باشند که در برنامه های کامپیوتری استفاده می شوند . کتابخانه ها اغلب برای توسعه نرم افزار ها به کار می روند . در بحث طراحی وب سایت ها ، کتابخانه طراحی یک مجموعه قابل استفاده مجدد می باشد که از سبک ها Styles و اجزای Components مورد استفاده و قابل توسعه در طراحی وب سایت ها تشکیل شده است .
هدف طراح از ساختن کتابخانه های مختلف بهبود ، بهره وری طراحی رابط کاربری و افزایش کارایی می باشد همچنین از کتابخانه ها برای دستیابی به اهداف زیر ، نیز استفاده می شود :
تعریف Style : یک روش مقیاسی بسیار عالی می باشد که به طراح اجازه می دهد متن ، طرح های شبکه ای ، effect و رابط کاربری قابل لمس و … را اعمال و ایجاد نماید . استایل ها روند عملیات طراحی را ساده می کنند و لایه ها را در تمام صفحات و اسناد محفوظ نگاه می دارند . سبک هایی که در هر طراحی مورد نیاز می باشد به قرار زیر است :
با این اجزا می توان به راحتی تغییرات مورد نظر را اعمال نمود . به عنوان مثال به راحتی می توان رنگ نوار ابزار ها را تغییر داد .