فضایی که داده ها و کد های وب سایت روی آن قرار می گیره هاست (host) یا در اصطلاح میزبان شبکه نام داره. تمامی مطالب و عکس ها و هر چیزی که در وب سایت می بینید در هاست قرار داره. هاست در وب سایت درست مثل هارد در کامپیوتر است.
اگر وب سایت ما به صورت Dynamic یا پویا طراحی شده باشه می تونیم این هاست رو از طریق Control Panel مدیریت کنیم ٬ کنترل پنل یک برنامه کاربردی ست که به ما این امکان رو می ده که فضای هاستینگ رو مدیریت کنیم و موارد سخت افزاری یا نرم افزاری به سایت اضافه کنیم.
بر اساس نیازهای وب سایت مورد نظر دو نوع هاست داریم ٬ هاست لینوکس و هاست ویندوز.
اگر که تصمیم به راه اندازی سایت هایی با CMS های ساده مثل وردپرس ٬ جوملا ٬ دیتالایف و این قبیل نرم افزار های تحت PHP دارید از هاست لینوکس استفاده کنید اما اگر وب سایت مورد نظر شما با زبان های ASP و ASP.Net نوشته شده از هاست ویندوز باید استفاده کنید. اگر هم برای اولین باره که قصد خرید هاست رو دارین بهتون پیشنهاد می کنم که از هاست لینوکس استفاده کنید چون در دنیا خیلی محبوبه ٬ امنیت بیشتری داره و به دلیل وجود کنترل پنل کار باهاش راحت تره ؛ حالا خودتون قیمتش رو هم چک کنید.
لیست مطالب
سرور به کامپیوتری گفته می شه که سرویس می ده ٬ به طور خلاصه ؛ هاست فضایی از سروری ست که وب سایت شما در اون قرار داره ولی به طور قطع نمی تونیم سرور و هاست رو زیر مجموعه های همدیگه بدونیم.
هاست رو هم دقیقا مثل دامنه از شرکت های مربوطه می تونید خریداری کنید. نکاتی که باید بهش دقت داشته باشین امنیت ٬ سرعت ٬ پایداری هاست و پشتیبانی شبانه روزی شرکتی ست که ازش هاست رو می خرید.
بیشتر شرکت های فروشنده Host و Domain پیشنهادهای خوبی برای محصولاتشون دارن و حتی برخی یک ماه به صورت رایگان به شما خدمات ارائه می دن که می تونید برای اطمینان از انتخابتون از این پیشنهادها بهره ببرید.
مالکیت سایت به صورت ماهانه و یک ساله ست و بعد از آن اگر رضایت داشتین می تونید بازهم تمدید کنید. رمز موفقیت یک هاستینگ Back Up گیری ست.
اگر واقعا مبتدی هستین یا هزینه ای برای هاستینگ وب سایتتون نمی خواید انجام بدید ٬ استفاده از این نوع هاست رو بهتون پیشنهاد می کنیم. البته این یادتون باشه که نه پشتیبانی داره نه امنیت . این نوع از سرویس هاستینگ بیشتر برای تبلیغات استفاده می شه و محدودیت های زیادی داره.
در این سرویس هاستینگ ٬ سرور کاملا متعلق به شماست که این نوع از هاست برای سایت سازمان هایی که امنیت اطلاعاتشان بسیار مهمه و سایت هایی که پر بازدیدن خیلی مناسبه.
اقتصادی ترین روش خرید هاست برای وب سایت شماست ٬ به این صورت که تعدادی وب سایت (صد یا هزار) روی یک سرور قرار می گیرن و فضا و امکانات سرور مربوطه بین وب سایت ها تقسیم می شه. بالطبع هم هزینه کمتری نسبت به باقی سرویس ها داره.
کاربر استفاده کننده از این سرویس هم فکر می کنه که سرور اختصاصی داره حتی همونطور هم عمل می کنه اما در واقعیت یک سرور داریم که با نرم افزار مجازی سازی شده و به چند سرور مختلف تقسیم شده که بسته به نیاز کاربر هر قسمت در اختیارش قرار می گیره.
در این سرویس فضایی از سرور از طریق یک پنل مدیریتی در اختیار شماست که می تونید حساب های کوچیکتری روی این هاست ایجاد کنید و هر قسمت رو به مشتریان هاست دیگه بفروشید.
این نوع هاست که داره به محبوب ترین سرویس تبدیل می شه هزینه های شما رو هم مقرون به صرفه می کنه. در این نوع از هاستینگ ٬ وب سایت شما روی تعدادی سرور قرار می گیره و در صورتی که یک سرور با مشکل ایجاد بشه وب سایت شما بدون هیچ مشکلی قابل دسترسیه. مثلا موتور جستجوی گوگل نمونه ای از این نوع از هاستینگه که کاربران کند شدن اون رو متوجه نمی شن.
کامپیوترها برای ارتباط با هم نیازمند آدرس های منحصر به فردی هستن که تدبیر ما در این زمینه نام میزبان یا همون IP ها ست. هر کامپیوتر یک hostname داره و زمانی که این نام با domain name ترکیب می شه محل دقیقی از کامپیوتر در شبکه مشخص می کنه که این ترکیب Fully Qualified Domain Name یا FQDN نام داره.
FQDN = Hostname + Domain name
مثلا اگر نام میزبان یک سایت sitedesign باشه و نام دامنه سایت joomir.com ٬ در این صورت fdqn به شکل sitedesign.joomir.com می باشد.