لیست مطالب
همانطور که ایندکس شدن صفحات وب برای همه مدیران وب سایت ها مهم می باشد ، مخفی کردن صفحات نیز برای برخی از آنها مهم است . زمان ساخت یا آزمایش وب سایت می توان ، صفحات ایجاد شده را از الگوریتم های جست و جو پنهان نمود . برای جلوگیری از ایندکس شدن صفحات راه های مختلفی وجود دارد :
با استفاده از فایل robots.txt : ابتدا باید یک فایل robots.txt ساخت سپس وارد هاست شوید . در هاست به قسمت file manager مراجعه کنید . سپس به قسمت public-html بروید . در این قسمت باید فایل robots.txt را انتخاب نمایید . با انتخاب گزینه edit صفحه ای باز می شود در این صفحه کافیست کد زیر را وارد نمایید :
* به این معناست که دستور فوق برای همه ربات های گوگل اجرا شود . خط دوم نیز مربوط به آدرس صفحه مورد نظر می باشد . بدین ترتیب صفحه مربوطه از دید موتورهای جست و جو پنهان می شود .
با استفاده از کلمه عبور : سیستم مدیریت محتوا وردپرس به دلیل قابلیت های زیادی که برای مدیریت وب سایت ها دارد ، کاربران زیادی را به سمت خود جذب می کند . در این CMS ، حتی برای مخفی کردن صفحات قابلیتی اختصاص داده شده است . در این روش زمانی که محتوا درج می شود ، می توان در منوی سمت چپ ، از گزینه نمایانی ، گزینه رمزدار را انتخاب نمود . در این صورت صفحه مورد نظر از دید کاربران پنهان خواهد شد .
استفاده از پلاگین سئو : یکی از افزونه های مهم وردپرس پلاگین Yoast می باشد این افزونه علاوه بر اینکه مدیر سایت را در رعایت فاکتور های سئو کمک می کند قابلیت های دیگری نیز دارد . با استفاده از افزونه Yoast SEO میتوان از قابلیت های زیادی برای درج محتوا استفاده نمود . یکی از این قابلیت ها مخفی کردن صفحه از موتور های جست و جو می باشد .
در قدم اول باید این پلاگین را روی وردپرس وب سایت نصب نمایید . وقتی محتوایی را درج می کنید در انتهای همان صفحه گزینه های مربوط به افزونه Yoast ظاهر می شود ، کافیست گزینه noindex را در قسمت روبات های ایندکس متا فعال نمایید تا صفحه مورد نظرتان از دید موتور های جست و جو پنهان شود .
می توان گفت ایندکس شدن توسط موتور های جست و جو یک امر حیاتی برای وب سایت ها می باشد . صاحبان کسب و کار هزینه های مختلفی را برای خدمات طراحی وب سایت متقبل می شوند اگر وب سایت آنها در موتور های جست و جو شناخته نشود هزینه و وقت آنها تلف خواهد شد . برای آنکه صفحات توسط گوگل به سرعت ایندکس شوند چند فاکتور وجود دارد که دو مورد از آنها به شرح زیر می باشد :
وقتی محتوا یا صفحه ای جدید در وب سایتی ایجاد می شود یا یک وب سایت جدید راه اندازی می شود . در لیست موتور های جست و جو تا مدتی قرار نمی گیرد . این مدت بسته به رعایت مواردی متغییر می باشد . به همین دلیل باید اقداماتی انجام داد تا ایندکس شدن در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شود . وقتی وب سایتی ایندکس نشود نباید توقع بازدید کننده و ترافیک بالا از آن داشت . برای تسریع در ایندکس شدن می توان از گوگل وب مستر Google Web Master استفاده کرد که البته تضمینی در ایندکس شدن به شما نمی دهد .
اگر ایندکس شدن صفحات وب سایت دیر انجام شود مشکلات متعددی به وجود می آید یکی از آنها کپی مطالب توسط اشخاص دیگر می باشد . فرض کنید زمان و هزنیه زیادی را صرف تولید محتوا کرده اید و منتظر ایندکس شدن توسط گوگل هستید . در این زمان اگر شخص دیگری از وب سایت شما بازدید کند و مطالب را در وب سایت خود قرار دهد . در صورت ایندکس شدن صفحات توسط گوگل مطالب شما کپی تلقی می شود و جریمه گوگل را در پی خواهد داشت .
برای جلوگیری از این مشکل یا باید صفحات به سرعت ایندکس شوند یا اینکه هر صفحه را جداگانه به گوگل نشان دهید زیرا گوگل باید اولین شخصی باشد که از مطالب و صفحات جدید وب سایت شما بازدید می کند . برای این مورد کافیست از Web Master Tools گوگل استفاده نمایید و صفحات جدید را در قسمت Crawl -> Fetch as google وارد کنید .
راه های مختلفی برای ایندکس شدن سریع صفحات وب سایت ها وجود دارد که یکی از آنها زمان بندی می باشد . اخیرا طبق تحقیقات انجام شده ، کارشناسان سئو فهمیده اند که زمان بندی برای گوگل قابل اهمیت است . ربات های گوگل وب سایت ها را طی متوسط زمانی که محتوا منتشر می شود بازدید می کنند . بدین معنا که اگر به صورت هفته ای محتوا منتشر می کنید ربات ها به صورت هفته ای وب سایت شما را پیمایش می کنند پس پیشنهاد می کنیم در درج محتوا زمان بندی خاصی داشته باشید . این راه برای وب سایت های تازه تاسیس تاثیری نخواهد داشت زیرا گوگل هنوز به طور کامل این وب سایت ها را ایندکس نکرده است .
الگوریتم های گوگل اهمیت زیادی به سایت های تازه تاسیس نمی دهند . به همین دلیل وب سایت های نو پا باید فعالیت خود را به گوگل اثبات کنند . دلیل اهمیت ندادن الگوریتم ها به وب سایت های نو پا این است که بسیاری از این وب سایت ها بعد از مدتی فعالیت خود را متوقف می کنند و برخی دیگر از آنها برای سئو منفی ساخته می شوند . به همین دلیل تا ماه ها نمی توان انتظار ایندکس سریع صفحات را داشت .
برای تسریع در این امر بهترین کار تبلیغات و بک لینک سازی و فعالیت بی وقفه در سایت می باشد . همانطور که گفته شد انتشار محتوا در زمان بندی خاص برای وب سایت های نو پا تاثیر مستقیم نخواهد داشت اما با فعالیت منظم می توان به گوگل فهماند که وب سایت پویا و فعال است و در آینده فعالیت آن متوقف نخواهد شد .
با بک لینک سازی نیز علاوه بر این که تبلیغاتی صورت گرفته است ترافیک وب سایت بالا می رود .
با وجود اینکه طراحی و برنامه نویسی وب سایت روز به روز در حال توسعه و تغییر می باشد با این حال مدیریت وب سایت ها با کمی آموزش آسان می شود . در شرکت طراحی وب سایت دارکوب بعد از طراحی وب سایت آموزش های لازم در ارتباط مدیریت وب سایت به کارفرما داده می شود . با این آموزش ها مدیر وب سایت در ارتباط با ایندکس شدن یا جلوگیری از ایندکس شدن صفحات خود دچار مشکلی نخواهد شد .