از زمانی که استفاده از اینترنت در میان مردم باب شد، بسیاری از شرکت ها نیز از این بستر برای کسب و کار آنلاین خود استفاده نمودند تا جایی که امروزه شاهد آن هستیم که در فضای اینترنت انواع شغل ها به وجود آمده است. یکی از پایه های اصلی فعالیت در اینترنت داشتن وب سایت است. افراد با استفاده از وبسایت ها می توانند انواع مجلات خبری و نشریه ها ، فروشگاه های آنلاین، معرفی شرکت ها، بازی های آنلاین و غیره را در اینترنت راه اندازی کنند.
وب سایت ها امروزه به بستری تجاری برای راه اندازی فعالیت های نوین تبدیل شده اند و برخی از افراد با استفاده از خلاقیت و نوآوری توانسته اند سایت خود را به منبع درآمد تبدیل کنند.
لیست مطالب
شرکت طراحی وبسایت فقط طراحی سایت انجام نمی دهد و ایجاد شدن یک سایت و راه اندازی کسب و کار در اینترنت فقط شامل آن نمی شود. خدماتی که شرکت طراحی سایت ارائه می دهد به شرح زیر است :
بدین ترتیب در هر آژامس طراحی وبسایت باید نیرو های طراح، برنامه نویس، گرافیست، کارشناس سئو، تیم پشتیبانی، محتوا نویس و… وجود داشته باشند.
همانطور که می دانید برای انجام هر پروژه ای بین طرفین معامله باید قراردادی تنظیم شود که در هر قرارداد نیز مفادی برای عقد طرفین درج می گردد. برای سفارش طراحی سایت نیز بین کارفرما و شرکت طراح مورد نظر باید بعد از تفاهم قراردادی تنظیم شود که اغلب قرارداد های طراحی سایت به شرح زیر می باشد.
در بخش اول هر قراردادی مشخصات شناسایی طرفین درج می گردد و متن قرارداد طراحی سایت بدین شکل است:
این قرارداد در تاریخ … فی مابین … (شرکت کارفرما) به نشانی … و شماره تماس … و شرکت طراحی وب سایت … (نام شرکت طراحی سایت) به نشانی … و شماره تماس … منعقد می شود. طرفین با امضای این قرارداد خود را متعهد به رعایت اجرای کامل مفاد آن می دانند.
در برخی از قرار داد ها مشخصات فرد سفارش دهنده و سمت آن در شرکت نیز درج می شود.
ماده 1: موضوع قرارداد
اجرای پروژه طراحی سایت از نوع … (نوع وب سایت در این قسمت باید ذکر شود) به آدرس اینترنتی … (آدرس سایت مورد نظر که قرار است راه اندازی گردد در این سمت درج می شود. همچنین اگر دامنه آن ثبت نشده باشد در پایان قرارداد خدمات ثبت دامنه نیز به مبلغ نهایی اضافه می شود)
ماده 2: مدت قرارداد طراحی سایت
این پروژه از تاریخ … شروع و تا تاریخ … به اتمام خواهد رسید.
تبصره : این تاریخ فقط یک بار قابل تمدید می باشد.
تبصره این ماده در هر شرکت طراحی سایت متفاوت است. برخی از شرکت ها بسته به نوع طراحی سایت احتمال می دهند که تاریخ تحویل تغییر یابد به همین دلیل تاریخ را حداکثر دو بار قابل تمدید ذکر می کنند.
ماده 3: فرم قرارداد طراحی سایت
در این قسمت معمولا جدول هزینه های وجود دارد که هر کدام از خدمات با هزینه مربوطه ذکر می گردد.
این خدمات می تواند شامل: ثبت دامنه، خدمات هاستینگ، طراحی لوگو، تولید محتوا با کیفیت و … می باشد.
ماده 4 : تعیین نوع وب سایت
سایت … (آدرس اینترنتی سایت مورد نظر) به صورت … (ایستا یا پویا) طراحی خواهد شد.
تبصره: مبلغ طراحی به صورت پویا و یا ایستا متفاوت می باشد.
ماده 5 : زمان بندی پرداخت
مبلغ کل خدمات طراحی وب سایت … (آدرس اینترنتی سایت مذکور) با احتساب هزینه های جاری … ریال می باشد که طبق زمانبندی ذیل دریافت می گردد.
…درصد از کل مبلغ قرارداد به عنوان پیش پرداخت در زمان عقد قرارداد دریافت می شود.
…درصد از مبلغ کلی قرارداد بعد از طراحی اولیه قالب دریافت می گردد.
…درصد از کل مبلغ قرارداد بعد از تحویل نهایی وب سایت مورد نظر دریافت می شود.
تبصره : مجری می تواند در صورت عدم پرداخت کارفرما در زمانبندی های تعیین شده، پروژه طراحی را متوقف نماید.
در مورد پرداخت مبلغ ساخت سایت، هر شرکت زمانبندی خاص خود را دارد.
ماده 6 : تعهدات سفارش دهنده
کارفرما موظف است کلیه مدارک و اطلاعات اولیه جهت درج در وب سایت را در زمان مقرر تسلیم مجری کند . همچنین مبالغ پرداختی را در زمان تعیین شده پرداخت نماید.
تبصره: در صورتی که سفارش دهنده اطلاعات و مدارک وب سایت را در زمان مقرر به طراح تحویل ندهد، مجری می تواند زمان تحویل وب سایت را تمدید نماید.
ماده 7: حقوق مالکیت مادی و معنوی
کلیه حقوق مادی و معنوی طرح فوق متعلق به … (نام شرکت کارفرما) می باشد. مجری می تواند، پس از کسب اجازه از کارفرما از نتایج آن استفاده نماید.
ماده 8: اصلاحیه و تغییر
هر گونه تغییر یا اصلاح در مفاد این قرار داد باید به صورت پیوست و الحاق به این قرار داد اضافه و به امضای طرفین برسد.
تبصره: در صورتی که تغییر و اصلاح شامل هزینه باشد ، هزینه آن به صورت جداگانه دریافت می گردد.
ماده 9: فسخ قرارداد
فسخ این قرار داد فقط در شرایط خاص امکان پذیر می باشد و غیر از آن فسخ قرار داد امکان پذیر نیست.
تبصره: در صورت عدم پیشرفت پروژه و کم کاری مجری ، کارفرما می تواند قرار داد را به صورت یک طرفه فسخ نماید و خسارت وارده را طلب نماید.
تبصره: در صورت تذکر های پی در پی، کارفرما هزینه ها را در زمان مقرر پرداخت نکند و همچنین اطلاعات و مدارک لازم در زمان تعیین شده تحویل داده نشود، مجری می تواند قرارداد را فسخ نماید.
ماده 10: خدمات پشتیبانی
وب سایت … (آدرس اینترنتی سایت) به مدت 1 سال شامل پشتیبانی می باشد.
این قرارداد در 10 ماده و … (تعداد پیوست) پیوست و … (تعداد نسخه) نسخه در تاریخ … تنظیم و به امضای طرفین رسیده است. این قرارداد و نسخه های آن به مدت … ماه اعتبار خواهد داشت.
طرفین ملزم و متعهد به اجرای کلیه مفاد و پیوست های این قرارداد می باشند (این قرارداد بدون مهر و امضا فاقد اعتبار می باشد).
مطالبی که بالاتر مشاهده کردید به نوعی یک نمونه قرارداد طراحی سایت با وردپرس بود.
در قرارداد های سئو سایت، خرید قالب آماده وردپرس و تمامی خدماتی که نیاز به توجه و دقت به جزئیات دارد، باید با رعایت این نکات یک قرارداد کامل و جامع بسته شود.
نمونه قرارداد طراحی سایت و اپلیکیشن را در تصویر بالا می بینید که در شرکت های طراحی سایت منعقد می گردد. البته مفاد این قرارداد در شرکت های مختلف با یکدیگر متفاوت است. نکات مهم قرارداد طراحی سایت که شرکت طراحی وب سایت باید رعایت کند:
همچنین کارفرما نیز باید ملزم به اجرای تعهداتی است:
قرارداد های طراحی وبسایت با قرارداد های بهینه سازی سایت معمولا متفاوت می باشند در قرارداد های بهینه سازی وب سایت معمولا مفادی در ارتباط با تعداد کلمات کلیدی نیز درج می گردد. می توانید نمونه قرارداد طراحی سایت و سئو را در سایت دارکوب ببینید.
در قرارداد طراحی سایت وردپرسی توجه داشته باشید که به کیفیت و پشتیبانی از سایت حتما اشاره شود که در صورت بروز مشکل، بتوان آن را رفع کرد.
یک قرارداد خوب برای ساخت وبسایت فروشگاهی برای اطمینان از همکاری موفق بین مشتری و طراح حیاتی است. در اینجا چند نکته حیاتی وجود دارد که باید هنگام بررسی چنین قراردادی در نظر گرفت:
1. محدوده کار: محدوده پروژه یعنی تعداد دسته بندی ها، محصولات و حجم اطلاعات باید به وضوح مشخص شود که ساخت وبسایت چه قدر زمان می برد.
2. شرایط پرداخت: برای جلوگیری از هرگونه سوء تفاهم یا تأخیر در جبران خسارت، ساختار پرداخت، از جمله ناریخ تحویل پروژه و تاریخ پرداخت را مشخص کنید.
3. محرمانه بودن: شامل یک بند محرمانه برای محافظت از اطلاعات حساس که با دیگران به اشتراک گذاشته نشود در طول پروژه همه چیز به طور خصوصی و بین کارفرما و شرکت بماند.
4. بند فسخ: شرایطی که تحت آن هر یک از طرفین می تواند قرارداد را فسخ کند، در قرارداد گنجانده شود و هرگونه جریمه یا بازپرداخت مربوطه، مشخص شود.
5. جدول زمانی پروژه: ضرب الاجل های واقعی را برای هر مرحله از پروژه تعیین کنید و زمان کافی برای بازخورد، بازنگری و آزمایش در نظر بگیرید.
6. پشتیبانی و نگه داری: پشتیبانی و نگه داری پس از راه اندازی، از جمله هزینه های مرتبط یا توافق نامه هااست و باید مشخص شود.
7. جزئیات پروژه را به طور دقیق مشخص کنید که چه آپشن هایی در پروژه باید قرار داشته باشد مثل درگاه پرداخت، بخش نظرات و غیره.
به یاد داشته باشید، بررسی دقیق و درک تمام جنبه های یک قرارداد طراحی قبل از شروع پروژه وبسایت فروشگاهی برای مشخص شدن انتظارات و شفاف سازی مشارکت موفق بین مشتری و طراح بسیار مهم است.
جمع بندی
قرارداد های تنظیمی در شرکت های طراحی وب سایت معمولا بر اساس توافق شرکت طراحی و کارفرما منعقد می گردد و امکان دارد مفاد آن به کلی با قرارداد ذکر شده متفاوت باشد. توجه داشته باشید که اکثر این نکات در طراحی انواع سایت ها مثل ساخت سایت وردپرسی، ساخت وبسایت با PHP و غیره یکسان هستند و در برخی جزئیات با هم تفاوت دارند که باید به آن دقت کرد. در شرکت طراحی وب سایت دارکوب نیز قرارداد طبق شرایط کارفرما تنظیم می گردد. جلب رضایت مشتری مهمترین اصل در شرکت دارکوب می باشد.